![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#106 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Witka!
Mam SOHW 812 S i zassalem z tego forum [ktos dodawal jako zalacznik] firmware do SONY 700, wgralem go i niby dziala... Ale wciaz nie nagrywa mi na moich ESPERANZACH CD-R 40 nie nagrywa a jak dam "CANCEL" to wywala : COULD NOT PERFORM A FIXATION I nie wiem o co chodzi ? Co ciekawe na innych CD-R nagrywa tylko ze nie swieci sie lampka na czerwono tylko podczas nagrywania mryga na zielono? Nie czaje tego... Moze ktos mi podrzucic dzialajacy Firmware do 812s @ 700 ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#107 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
jezeli zassales biosik z mojego posta to on jest ok sam go testowalem a jezeli chodzi ci o lampke to podczas nagrywania bedzie mrygac na zielono nie czerwono - tak juz jest po przerobce na sony.
pozdro |
![]() |
![]() |
#108 |
Bywalec
![]() |
No moze jest spoko ale moich esperanz nadal nie nagrywa
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
mi na esperanzach bez problemu nagrywa jako orginal 812 , 812@sony i 812@832. palilem wczesniej na howkach ale teraz od jakiegos czasu pale na esperanzach i jest wszystko ok nie wiem czemu u ciebie nie chce i ugryzc.
|
![]() |
![]() |
#110 |
Bywalec
![]() |
a w jakich predkosciach nagrywasz?
Na tych esperanzach 40x bialych ? Mi albo wywala "COULD PERFORM FIXATION" albo "POWER CALIBRATION ERROR" Moze chcesz kupic ode mnie te esperanzy taniej ? Bo ja tez jestem z wawki ;] |
![]() |
![]() |
#111 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
a chodzi ci o cd-r myslalem ze o dvd ostatnio ni nagrywam na cd-r. a co do kupna to czemu nie teraz musze wypalic pare plytek z mp3
|
![]() |
![]() |
#112 |
Bywalec
![]() |
No wlasnie ja o CD-R mowie - DVD mi nagrywa spokojnie... A CD-R nie chce... ALe zeby nie zasmiecac forum - podam ci GG:2839889 - mozna sie zgadac - dzis jeszcze siedze... Sprzedam taniej zeby tylko sie pozbyc bo i tak mi nie nagrywa
|
![]() |
![]() |
#113 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#114 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2004
![]() |
Witam, czytam te wszystkie wpisy i widzę, że sporo trudności sprawia wgranie nowego biosu do Liteona 812s po jego zapaści. Otóż miałem ten sam problem, po flashowaniu z Windy mój litek padł i ani myślał sie podnieść, mało tego nie mogłem go powtórnie sflashować z pod dosa ponieważ Litek był nie widoczny w biosie i blokował mi kompa przy starcie. Ale do rzeczy, ktoś już wspomniał, że trzeba odpalić kompa z dyskietki z odłączoną taśmą z DVD a po wgraniu dosa podłączyć taśmę , następnie przy pomocy programu mtkflash ver. 1.81 wydać odp. komendę do flashowania i tu UWAGA po standartowym poleceniu "mtkflash 3 w xxx.bin" otrzymałem komunikat o błędzie i tak po kilku próbach Litek pozostawał martwy. Dopiero uwagę moją zwrócił rodzaj flashromu w DVD otóż flash ten zaczynał się od "SST" nstp. wydałem polecenie "mtkflash ?" po którym mogłem się zapoznać z wszystkimi komendami tego programu i na koniec poleceni przy pomocy którego przywróciłem mojego Litka do życia "mtkflash 3 w /sst xxx.bin" Mam nadzieję, że niejednemu może pomóc to co napisałem aby postawić na nogi swojego Liteona.
|
![]() |
![]() |
#115 |
Baldi Gun
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
Czesc,przygladam sie dyskusji na temat przerobki Litka 812@832 na Sony dru700A,Jestem laikiem w tych sprawach wiec czy moglby ktos jeszcze raz dokladnie napisac jak to zrobic krok po kroku.(z 812 do 832 zrobilem sam ale w windowsie,a tutaj piszecie ze trza to zrobic w DOS-ie bo przy windzie nie dziala)Pomóżcie.Dzieki za wsio.
Ps.Może Ty Turboni,widze ze jestes obeznany w temacie. |
![]() |
![]() |
#116 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#117 |
Baldi Gun
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
Witam wszystkich operacja powiodła sie i wszystko jest super mam teraz DRU 700A.
Zrobilem test na esperanzie DVD+RW 4x i wygladaja o niebo lepiej niz te kiedy byl bios od 832. 832- PI Max 213 ava 2.25 PO MAX 209 ava 0.02 DRU 700A- PI Max 20 ava 2.94 PO Max 3 ava 0.03 A wiec do dziela! ![]() ![]() Ps.U brata w Anglii zamówiłem juz płyte DVD Dual Layer jak tylko bede mial dam znac. Narka.Pozdrowienia dla wszystkich szczesliwych posiadaczy DRU 700a ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Dorzuca 3 po 3
Data rejestracji: 29.06.2004
![]() |
Mam (w sumie miałem
![]() Acha... I przy samym nadpisywaniu zaznaczyłem jeszcze opcję 'Update Boot Code'. Nie wiem, czy to miało jakieś znaczenie, ale piszę o tym ![]()
POZDRAWIAM, Pawek. ![]() "Primum non nocere" - "Po pierwsze nie szkodzić" Ostatnio zmieniany przez Pawek : 29.06.2004 o godz. 01:34 |
![]() |
![]() |
#119 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.06.2004
![]() |
Mam pytanko. Jestem totalnym laikiem, jeśli chodzi o nagrywanie DVD we wszelkiej postaci. Chodzi mi o to, że ostatnio kupiłem liteka 832 i kilka płyt, w tym DVD+RW. Z płytą RW wszystko jest OK, natomiast z płytami Esperanzy i Datawrite jest coś nie tak. Napęd po załadowaniu świeci długo na czerwono diodą, ok. 4 minut, zaczyna nagrywać do 91-97% i pada "Write error" pod Nero 6.3.1.15. Na Datawrite podobnie - pali się przez 5 minut czerwona dioda, wywala błąd i zawiesza napęd tak, że nie można go nawet wyjać. Wciął mi tak wczoraj 3 płytki i nie wiem co jest? Pozdrawiam i liczę na pomoc.
P.S. Czy ma sens firmware od Sonki w litku 832? Ostatnio zmieniany przez Łukasz : 30.06.2004 o godz. 10:12 |
![]() |
![]() |
#120 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Datawrite to smiec delikatnie mowiac. Esperanza juz lepiej. Ale do Litka to lepiej wkladaj jakies dobre nosniki jak nie chcesz miec problemow. Co do firmware od Sonego. Wgraj, sprobuj i napisz co co sadzisz - beda wiedzieli inni. Ogolnie firmware Sony jest lepszy niz LiteOna ale to tylko ogolnie.
|
![]() |
![]() |
|
|