![]() |
A jak sprawdzić czy port nie naruszony??? Kabel jak wtykałem lekko prawy bok wtyczki wychodził, i luz był, pewnie już wyrobiony. Teraz jak nagrywam coś zawsze kopiuję na dysk dla sprawdzenia :)
|
kabel wymień dla zasady, a sam port jest nie naruszony?
|
Chyba rozwiązałem problem, aż głupio się przyznać :) otóż winowajcą, mam nadzieję ostatecznym, była wtyczka od sata. Mam w płycie Asus P5K, 4 wejścia sata 2 czerwone i na dole pod nimi 2 czarne, i wtyczka od nagrywarki była w jednym z czerwonych, ale tak trochę pod kątem, luz był lekki. Dlatego mogła nie stykać :( przełożenie do czarnej pod spodem spowodowało zmianę prędkości kopiowanie z ok 4000 kbs na średnio 14000 kbs, max 20000 kbs. 2 płyty nagrane dobrze, czy sens wymieniać jeszcze kabel?
Nie potrzebnie kupiona nagrywarka, choć z drugiej strony już byłem na granicy nerwów. A tak będę miał zapasową :) W oddanej do serwisu padł laser. |
Cytat:
Ostatnia własna konstrukcja Asus to ASUS DRW-1814 z 2006\2007 r...... Wymień kabel i sprawdź \czasami kable\wtyczki padają i kabel robi wiele rożnych problemów ... |
Nie unoszę się to żart. Jak to mam samsunga :( a kupiłem Asusa? A ile Wam zajmuje skopiowanie pliku 4GB na twardy? Ja to robię w Total Commander i 10 min chyba? ale prędkość czasmi mam ok 4000 kbs a czasami z innej płyty to i max 14000 kbs pójdzie? A kabel sata może robić problem w sensie, że nie styka, ale wtedy nagrywarka by chyba w ogóle nie kopiowała?
|
Cytat:
Nie unoś się bez potrzeby :> @blackened2687 ma rację i chce tylko pomóc Ten z góry to 24F1ST\24F1STa OEM Samsunga a ten z dołu to 24F1STb czyli OEM LiteOn . Jak widać bardzo się mogą różnić i dla tego już wiesz że masz 24F1STa OEM Samsunga SH-224DB |
Nie jestem idiotą aż takim :) ten z góry.
|
nfsfan83, nap***281;d wygl***261;da tak?
http://www.nix.ru/autocatalog/dvd_rw...raft_large.jpg Czy wi***281;c tak? http://www.nix.ru/autocatalog/dvd_rw...raft_large.jpg Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ten model mam
Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/G/AS) BOX + Cyberlink Power2Go 8 - BOX I pisze pewnie zły opis na morele, że ma 1.5 mb Nie mogę wklejać linków to bym pokazał, ale zrobiłem test odczytu z Nero DiscSpeed (Scan Disc) i wszystko na zielono :) płyty z tego samego cake. |
Istnieje jeszcze DRW-24F1ST b = ???
Jest informacja, ***380;e to mo***380;e by***263; LiteOn iHAS124 E... |
Są dwie wersje Asus DRW-24F1ST\24F1STa pierwsza ma buffor ma 1,5MB druga właśnie 768 KB.(obie to OEM Samsung SH-224BB \SH-224DB)
Firmware jest tylko 1.00 i już od dawna do Asus nie wychodzą aktualizację więc licz się z tym że taki zostanie. Jak dla mnie masz coś namieszane w kompie albo problem SATA lub z NERO. |
Ale kopiuje ładnie wcześniej nagrane płyty. Choć dość długo? Powiem tak, stara do serwisu co poszła 4 gb było tak na początku wolno i pisze (w Total Commander kopiuje) 15 min a potem przyspiesza i w ciągu ok 7 min, a tutaj 12 min i powoli jedzie kopiowanie. Widzę różnicę w kopiowaniu, LG zszedł na psy i tyle. Płyta działa i sata też. Jakby nie działało nie było by przesyłu itp. Załamka i tyle.
Co jest przyczyną, że podczas weryfikcacji są błędne sektory??? Laser źle nagrał czy co??? Czy wina płyty??? Taki zasilacz: Be Quiet! STRAIGHT POWER BQT E9-450W, 80PLUS Gold, 4 linie 12V (BN191) I nie daje rady??? nie sądzę. Zakupiłem Asus DRW 24F1ST a green box i nagrał płytę, buforu nadal na pokazuje ale mam w Nero Info Tool wielkość buforu pokazuje 768 kb? a miało być 1.5 mb w tym modelu, i mam odczyt max 4x dvd r+ powinno być 16x max :(??? firmware mam 1.00. gdzie moge znaleźć fimrware najnowszy??? |
no to musisz iść do znajomego/kolegi u którego sprawdzisz swój sprzęt, może płyta główna siada ( na płycie jest parę portów sata, portów pata/ide zazwyczaj były dwa) zasilacz może nie daję rady, odłączyć zbędne podzespoły można.
|
Kable po zamieniałem zasilacz dobry nie jakiś chiński. W serwisie to wiesz oni dużo mają pracy i sam gościu siedzi a parę PC do zrobienia nie mają czasu. Nie mam żadnego wykrzyknika, tylko nie nagrywa? Dziwne to, nagrywa ale nie można skopiować tego??? I pytanie bo ciągle jadę na tych samych płytach z cake-a, czy w cake-u jak z 25 sztuk nagrał 10 to pozostałe 15 złe? Jak wczoraj nagrał dobrze 2???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:36. |