![]() |
niemiałem nigdy nagrywarki dvd lecz kupiłem lg4163b jak ona ma być podpięta jako master czy slev ja mam jako master slev jest dvd czy warto wgrać nowy bios 103a proszę o porade. z góry dzieki
|
Cytat:
|
Dzięki melag ale myślę że program tu nie pomoże bo nagrałem ten film na DVD-RW TDK także co jakość płytki to jakość ale oczywiście spróbuje ale pewnie wszystkie pójdą do kosza.
|
To nie jest problem z os, ani z plytami. Nagrywarki LG 4163 (i prawdopodobnie 4120, 4160) wybiorczo nie czytaja plyt DVD+RW (sprawdzane na plytach Verbatim i TDK) nagranych przez siebie jak i przez inne nagrywarki (sprawdzone z nagrywarka TDK) mimo czytania tych plyt przez odtwarzacze stacjonarne, nagrywarki dvd innych firm, a takze starsze nagrywarki Lg i napedy combo. Problem, jak sie okazuje nie dotyczy tylko plyt DVD+RW.
|
@Lopik
tak się składa że nagrywam i czytam DVD+RW właśnie od Verbatima i TDK i niemiałem jeszcze problemów.... |
Hmm ciekawe. Stacjonarka nie czyta mi DVD+RW Verbatima a już jeśli to tylko po full format. Po quick format pomieli i wyrzuca błąd. Nie mam takich problemów z DVD-RW TDK nawet po quick format. Także coś jak powiedział Lopik z tymi DVD+RW na rzeczy jest O_o. Napęd w kompie nie ma problemów z oboma rodzajami nośników.
|
Problem jest i to chyba natury sprzetowej, tak mowili mi w serwisie lg, ale oni sami nie wiedza co to moze byc. Jakby nie bylo, nie potrafili znalezc zadnej sztuki 4163 ktora przeczyta przykladowa plytke (nową Verbatim DVD+RW x4), mimo ze byla czytana bodajrze przez nagrywarke dvd lg x4.
|
Cytat:
|
dzięki za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy trudno jest zmienić bios mam plik A103 z nowym biosem czy ten program zrobi wszystko sam jak go uruchomie czy musze coś wpisywaś plik jest o nazwie GSA-4163A103[EW]
za odpowiedż z góry dzięki. |
Wystarczylo uruchomic :idea:
Tak wszystko zrobi sam... |
dzieki za info a długo to trwa mam a100 chyba muszę to zrobić ale mam troche cykora mysle że niepowinno sie nic stać nieproszonego
|
@Michał
no tak tylko ja mam tych płytek ze 30szt.... |
@FU
niecałą minutke....i nie jest trudne, chyba że masz częste zaniki napięcia.... |
zaników nie ma dzieki
|
Witam
Z tymi płytkami wyszło tak zainstalowałem aspi i z 10 sztuk nagrało mi się tylko 4 a nagrywałem DVD Decrypter 3.5.3.0 i CloneDVD2 2.7.5.1. odradzam kupowania tych płyt są do bani i jeszcze ciekawe ile mi wytrzymają te 4 sztuki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:10. |