![]() |
Cytat:
Dzieki Ustawienie EAC na tryb pewny pomaga. W linuxie zgrywanie idzie bezproblemowo. Przypuszczam, ze jakbym zreinstalowal winde to tez bedzie ok. Mimo wszystko ciekawosc mnie bierze jak to uporzadkowac. Pozdrawiam |
LG GSA 4120B STRASZNIE "MULI" na P4 3.3GHz !
Witam. Panowie posiadam LG GSA 4120B najnowszy bios A113 Nero 6.6.0.6 Wszystko chodzi na XP Pro P4 3.3 HT.
Problem jest taki kiedy nagrywam płytkę DVD czy CDR AUDIO ( w szczególności ) cały system się cholernie zamula, najlepsze jest to ze wykorzystanie procesora przy nagrywaniu DVD 4x to tylko 3 % pomimo tego system chodzi tak jak by był w pełni wykorzystany i miał 128 RAMU a mam 512. Naj prawdopodobnie zle jest ustawiony Nero jak go przekonfigurować żeby tak się nie ***8222;mulił ***8222; Z góry dzięki. |
sprawdż czy masz włączone DMA do napędów....http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w.../winxptips.php
|
GSA 4120b PROBLEM
:podbite: Jak wiadomo.Nagrywarka ta ze standardowym biosem potrafi nagrywac DVD-R z predkoscia 8X . Ja posiadam Bios versji A115(najnowszy jaki udalo mi sie w
sieci znaleść), zawsze kupuje płyty TDK DVD-R 1-8X , dlaczego nero 6 x x x wykrywa maxymalna predkość tylko 4x ?. dzieki. :podbite: |
cofnij bios 115->111
mam ten napęd i nie mam problemu 8 ) |
Lg Gsa 4120b PoraŻka
Jak wiadomo.Nagrywarka ta ze standardowym biosem potrafi nagrywac DVD-R z
predkoscia 8X . Ja posiadam Bios versji A115(najnowszy jaki udalo mi sie w sieci nalesc), zawsze kupuje płyty TDK DVD-R 1-8X , dlaczego nero 6 x x x wykrywa maxymalna predkosc tylko 4x ?. dzieki. |
Cytat:
Odpowiedź znajdziesz TU :czytaj: :gerda::banan::gerda: |
Porażka Ciag dlalszy.
Cytat:
W czym rzecz?. :\ |
Cytat:
To znaczy, kto jest producentem? :idea: |
Cytat:
chociaz nic ciekwego ten "punitronik" nie pisze. Przy okazji mam pytanie. Nagrywarka ta , dla przypomnienia LG gsa 4120B bez wzgledu na bios, strasznie jak dla mnie wolno "reguje" na plyty. Chodzi o czas z jakim od zakmniecia klapki do pokazania sie zawartości plyty, a wynosi on 24-26 sekund.Straszna kaplica. Na płyty CD ( orginalne czy nagrane bez znaczenia tak samo DVD org.) jest to cos ok 13 sekund ! Mam starego Cd roma zwyklego on reaguje w 7 sekund. W czym rzecz. 400 zł za nagrywarke i człowiek niezadowolony :podbite: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdź w jakimkolwiek programie typu DVD Identifier lub VSO Inspector Jaki jest ADIP płyty :czytaj: Może użytkownicy tego modelu LG się wypowiedzą w tej materii Jakie są dostępne prędkości nagrywania na ich sprzęcie Być może tak jest, że i najnowszy bios nie obsługuje max. prędkości nagrywania Dla wszystkich nowych płytek :taktak: |
ja tylko dodam,ze nawet jeśli DMA masz włączone sprawdź czy nie pracuje w trybie Multi Word DMA. Jeśli tak to odinstaluj z menadzera urzadzen oba kanały ide i powinienes miec wtedy Ultra DMA . Jesli tak masz od samego początku ( tzn Ultra DMA ) to nie wiem. Jak masz podłączona nagrywarke? Jako master na IDE2? Pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |