![]() |
Podłączyłem jako slave i śmiga aż miło. Odczyt DVD+r 4.19 GB 7.31 (7.61x) przedtem ponad pół godziny. Wielkie dzięki!!! Teraz test wypalania.
|
Cytat:
|
spróbuj wymienić sterowniki ASPI na najnowsze produkcji ADAPTECA, ja mialem podobny komunikat ale przy nagrywaniu CD i jak na razie wszystko dziala ok... jak na razie. a nagrywarke mamtez od kilku dni
|
spoko juz wszystko dziala, przypuszczam ze to wina plyt (hawki <rotfl>) ale po zrobieniu formata, ktory w sumie i tak sie przydal;) wszystko chodzi jak powinno
pozdr. |
Cytat:
Dziwne, bo u siebie tej opcji nie mam, a ten sam BIOS. Czyżby mój Nero był niedobry? (wersja 6.3.17). latet |
Dokladnie - zainstaluj nowe NERO - screen jest z wersji 6.6.0.3
|
Czy cała ta kwestia booktype ma w ogóle jakieś inne zastosowanie niż zmylenie starych głupich odtwarzaczy stacjonarnych?
Fajnie by było np., gdyby taka wypalona płytka jako DVD-ROM czytała się z tego powodu szybciej w kompie, choćby z nagrywarce 4163B. Mam na mysli plytkę z danymi (np. kilkoma plikami AVI), a nie DVD-Video. latet |
Nawiasem:
czym sie roznią od siebie i do czego służą te inne typy Booktype, które tam widać do wyboru: phisical disk type, autoamtic, current recorder setting? Myslalem, ze mozna tylko wypalać na 2 sposoby - albo taki typ nosnika, jaki jest, albo udawany DVD-ROM. latet |
Cytat:
|
Mam tą nagrywarke i ogólnie fajna. Ale jest mały mankament mam problemy z nagraniem płyty CDRW. Nero wyświetla mi "Błąd ogniskowania bądź śledzenia"! Czy może mi ktoś pomóc ??
|
Napisz chociaz co to za plyta - sprawdzalem na starych EMTEC-ach 650, TDK, DATEX-ach, Dysanach, Verabtim-ach - nie ma problemu. Ktos tu wczesniej pisal, ze u niego taki blad pojawial sie z powodu bledu systemu. Po przeinstalowaniu bylo OK. Nie jestem zwolennikiem zmiany systemu - najpierw pokombinuj.
|
Mam ten błąd na Verbatimach x12 i Platinumach x12 na innych nie sprawdzałem, ale DVD+R i CD-R nagrywają się dobrze. Podejrzewam, że wina Nero 6.6.0.5 :(
------------------------------------------------------------------------- Cała sprawę rozwiązał (banajmniej tak mi się wydaje, bo 10 krotnie nagrywałem te CD-RW i bez problemów) bios A102 :cool: :D |
Cytat:
Mam to samo! i nie mają tu znaczenia płytki. Na czarnych Dysanach było OK. nagrywałem zawsze z 4 prędkością itd. Próbowałem wszystkiego nagrywarke oddawałem do serwisu i nic to ta nagrywarka jest do niczego ***8230;. Po 1.5 roku psucia płyt kupiłem na allegro nagrywarke za 60 zł i teraz wszystko gra. |
zbyt szybka predkosc nagrywarki
Witam
Niedawno zmienilem nagrywarke na LG gsa 4163b. Dziala ok. Jednak wystepuje pewien problem. Chcialem skopiowac plytke audio. Nagrywarka nie sluchala mnie jezeli chodzi o szybkosc odczytu sciezek. Zadeklarowalem x8, ona zczytywala "na maxa". Poprzednia nagrywarka nie miala z tym problemu. Moj system to Win xp z SP2. Uzywalem softu Nero, Clone cd, alkohol, EAC. Zrobilem update biosu nagrywarki, reinstalke aspi, dma dziala poprawnie. Co z tym fantem zrobic???? Pozdrawiam |
jeśli chodzi o EAC to ustaw Odczyt na Tryb pewny (zalecany)
powinno być OK |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |