![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.05.2003
![]() |
Nowy bios A115 do nagrywarki DVD LG GSA 4120B
Czy ktoś wie co zmienia nowy biosik do tej nagrywareczki DVD który można znaleźć pod tym adresem http://www.lge.com/support/software_gcsc.jsp i czy ktoś już go testował jak się spisuje ?
adaxmax Ostatnio zmieniany przez adaxmax : 19.02.2005 o godz. 21:47 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
przeskoczyłem z biosa 111->115 i zadnych zmian 8 )
![]() |
#3 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
ja też mam wrsję a115 (v. 2.0 czy też A) i zapewne różnica dotyczy informacji o nośnikach - dodano te nowsze, uprzedzając pytanie - dodanie dvd+dl 4x raczej nie ma co marzyć ;( a propos - czy obsługa dvd-dl to tylko kwestia programowa (zmian firmware) czy też zależy to od jakichś mechanizmów??
pozdro, marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Właśnie też dzisiaj wgrałem ten nowy bios z oficjalnej strony LG i w sumie nie zauważyłem żadnych różnic poza tym że jak wsadziłem płytkę TDK DVD-R 1-8x slim do nero to ten nie daje jej nagrać już z szybkością od 1x do 8x tylko widzi szybkość tej płytki od 4x do 8x ale co najważniejsze nagrała się ok. a nagrywałem film. Nie wiem czy tylko ja zauważyłem tą różnice ale ten biosik A115 jest mniejszy od A112 a co do dvd+dl 4x myślę że nic z tego przynajmniej w tej nagrywarce. A tak przy okazji miał już ktoś przyjemność wracać do starego biosa w tej nagrywarce proszę o szczegóły jak to się robi może mi się przydać ale oby nie.
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Ja wróciłem A115-A112 i robi się to tak samo jak wgrywa nowe firmware. Odpalasz A112 klikasz update restartujesz komputer i po problemie
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Do Piotra Krawczyka może napiszesz jaki był powód że wróciłeś z powrotem do bosika A112 i dzięki za odpowiedz jak wrucić do starego biosa.
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2003
![]() |
Ja mam sporo problemów ze swoją nagrywarką. Ostatnio kupiłem Esperanze X8 DVD-R i wypala mi około 50% płyt. Przy pozostałych albo wywala błąd - communication error albo skopiowanych danych nie daje się odczytać z płyty (wyskakuje błąd sektora i koniec). Na jakich płytach nagrywacie i czy macie jakieś problemy z tym sprzętem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
[QUOTE=LukE_bb]Ja mam sporo problemów ze swoją nagrywarką. Ostatnio kupiłem Esperanze X8 DVD-R i wypala mi około 50% płyt. Przy pozostałych albo wywala błąd - communication error albo skopiowanych danych nie daje się odczytać z płyty (wyskakuje błąd sektora i koniec). Na jakich płytach nagrywacie i czy macie jakieś problemy z tym sprzętem?
A jaki masz firmware? Ogólnie to z tanimi płytami tak jest że nigdy nie wiadomo na jaką partię się trafi. Ja wypaliłem testowo 5 DVD+Rx4 esperanza i nie mam z nimi problemów |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Na zwykłych AXE X4 - zapis jest super, a jakość płyt jest porównywalna do Verbatim z powłoką... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
Cytat:
JAKI Z TEGO WNIOSEK? Szkoda nerwow, wku...ania sie, rzucania plytami, kopania kompa, tylko oddac sprzet bezposrednio do serwisu (bo szybciej niz przez sklep) i liczyc na wymiane na nowy. Jeszcze nie mam odp z serwisu ale mam nadzieje, ze to juz niedlugo w serwisie powiedzieli mi ze zwykle trwa to jakis tydzien, narazie minelo 8 dni i czekam na odzew. POWODZENIA!! Oddajcie sprzet do serwisu. Moim zdaniem zwykle napedy DRD8120B bardzo dobrze radzily zsobie z porysowanymi plytami i dosc dobrze z krazkami DVD stad warto zostac przy LG. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Witam
Wróciłem do A112 dlatego że miałem kilkanaście płyt no name CDR i na tym biosie(A112) po ich nagraniu(audio) mogłem je odtwarzać w starym discmanie (nie przeskakiwały) ale wczoraj wróciłem do A115 Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywałem na A111 i na ściągniętych ze strony z firmwarami A115-2, ale nie był firmowany przez LG ten drugi. Jeśli chodzi o esperanze X4 to nagrywało się na nich znakomicie.... tylko długo. Natomiast mój odtwarzacz DVD niezbyt lubi Esperanze X8. Jeśli płytę uda nagrać się poprawnie pod koniec filmu (ostatnie 30-40 minut) zaczyna zatrzymywać obraz i robi takie stop klatki - co uniemożliwia oglądanie. Będę dziś testował ten BIOS A115 ze strony LG. Na jakich płytach nagrywacie bez problemów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Wypalam na DVD-R Verbatim x8 i od początku nie ma problemów. Teraz dodano też obsługę DVD-R Platinum x8 więc może częściej z nich zaczne korzystać bo trochę tańsze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |