![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziwny przypadek z verbatimem.
Witam
Moja nagrywarka LG GSA 4163B (A102) plytki: verbatim dvd+r 8x, super azo Problem jest prosty. Nagrywarka "widzi" te plyty jako 12x. Natomiast te same verbatimy tylko "minusy" widziane sa normalnie 8x. Czy ktos moze rozwiklac te drobna zagatke ?Nie zdarzylem przeprowadzic tez testow, tak nagrane verbasie beda czytelne na innych czytnikach dvd i na stacjonarkach. Pozdrawiam AdaH |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Po prostu nagrywarka uwaza je za lepsze nasniki niz sa i pozwala wypalic 12x.NIe powinno byc wiecej bledow , zawsze i tak mozesz wypalac tylko 8x.
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A na jakiej podstawie możemy dać ci taką odpowiedź? ![]()
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
Cytat:
?!!!!Bardziej niz moznosc wysmazenia plyty z taka predkoscia interesuje mnie trwalosc takiej plyty. Co z tego, ze bede czekal o te 2 minuty krocej jak za rok plyta bedzie nadawala sie do wyrzucenia.... Pozdrawiam AdaH |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A także jego przeróbki - tylko czy na LG tak można? ![]() ![]() Na napędach Plextor i BenQ jest możliwość sprawdzenia jakości wypalenia nośnika C1/C2/jitter Jeżeli te wykresy uznać za wiarygodne To nic z tego nie wynika ![]() Raz płytki są lepiej wypalone x12 raz x8 raz x4 Oczywiście zależy to także od rodzaju i jakości zastosowanych płyt A także od ich pojedyńczych egzemplarzy ![]() Proponuję więc sprawdzać na Plexie lub Benku ![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 06.07.2003
![]() |
automatyczna zmiana book type (GSA 4163B)
Witam wszystkich
Mam nagrywarkę LG GSA 4163B, Nero Express 6 (był dołączony do nagrywarki) - nagrywam płytkę DVD z danymi (DVD+R) i na samym początku nagrywania pojawia się komunikat, że book type automatycznie został zmieniony na DVD-ROM. To normalne? ..w ogóle o co chodzi z tym booktypem? ..i pytanie..troche banalne..napisali w instrukcji, że kolorek diody przy nagrywaniu płyt DVD jest pomarańczowy..a u mnie jest zielony ..czy użytkownicy tej nagrywarki też tak mają? ..to tak tylko z ciekawości, mnie tam to nie przeszkadza..grunt, żeby dobrze nagrywała ![]() Dzięki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Wiatam Ktoś jzu napisalz ze instrukcja w jezyku Polskim jest zle przetlumaczona.....
i ze ta nagrywarka ma tylko zielona diode!! Tzn. ze pali sie tylko na zielono! A co do 'book type' to TU cos jest : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=book+type i jest zawsze takie cos ak SZUKAJ !! Pozdrawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
![]() |
..trochę z innej beczki.. uruchomiłem w Nero CD/DVD Speed jakiś test, który nazywa się "Utwórz dysk z danymi" na płytce DVD+R, ale ponieważ nie wiem za bardzo do czego to służy, zastopowałem go po upływie ok. pół minuty.. no i teraz nie mogę już nic nagrać na tę płytkę
Da się to jakoś odwrócić, czy płytka jest właściwie do wyrzucenia?
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
no nie takiej płytki się nie wyrzuca, można:
-powiesić w samochodzie -postawić doniczkę, piwo etc -zrobić konkurs rzucania -zbadać jak jest zbudowana (rozwarstwić) -użyć jako tarczy do wiatrówki -można na niej odreagować zębami ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
..a wracjąc jeszcze do początku tematu.. to, że automatycznie zamienia booktype z DVD+R na DVD-ROM jest normalne? Czy w niczym to nie przeszkadza? (ja nie nagrywam filmów tylko zwykłe dane)
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2005
![]() |
lg gsa 4163b nie czyta tego co nagra
Witam
Moim problemem jest jak wspomniałem w temacie stacja to co nagra widzi tak samo jak czystą płytę [chodzi o płytę dvd].Płytka nagrana chodzi w stacjonarnym odtwarzaczu dvd,divix Dodam szczegóły program-nero expres oem płytka-dysan dvd+r rodzaj nagrania -dysk z danymi[filmy mpg] prędkość nagrywania-4x bios nagrywarki- GSA-4163B Version A103 płyta głowna -ecs k7s5a Co jest nie tak ,proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
no klanowcy bo ja się nie znam
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 21:31 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 19:16 |
| LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |