Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG-GSA H10\12\20\22\30\42\44\50\54\55\58\62\66\73 N \ L (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gsa-h10-12-20-22-30-42-44-50-54-55-58-62-66-73-n-l-63990/)

kAos 20.04.2006 22:32

@VantWG
------>
---- chcialem ci podziekowac za rade w sprawie 4167b pwiem ci ze udalem sie dzisiaj do zaprzyjaznionego punktu serwisowego i wypozyczylem sobie od nich zasilacz o mocy 300W i wymienilem moj zasilacz 250W na tamten i moim oczom ukazal sie dzialajacy sprzet jak ta lala ( a juz dzis mialem isc kupic nowy DVD ) a tu takie mile zaskoczenie jeszcze raz dziekuje za rade i pozdrawiam
(sorry za pozdrownienia dla nie tego uzytkownika forum za porade lekkie przeoczenie) ale ciebie Vizzard tez pozdrawiam bez powodu nie mozna odwolac juz tego co sie napisalo.... lol

VIZZARD 20.04.2006 22:30

Cytat:

Napisany przez kAos
@Vizzard
---- chcialem ci podziekowac za rade w sprawie 4167b pwiem ci ze udalem sie dzisiaj do zaprzyjaznionego punktu serwisowego i wypozyczylem sobie od nich zasilacz o mocy 300W i wymienilem moj zasilacz 250W na tamten i moim oczom ukazal sie dzialajacy sprzet jak ta lala ( a juz dzis mialem isc kupic nowy DVD ) a tu takie mile zaskoczenie jeszcze raz dziekuje za rade i pozdrawiam

Nie ma sprawy :mruga:

Ale to chyba nie mnie powinieneś podziękować :nie:

Prawda VANTWG? :D

kAos 20.04.2006 22:27

@Vizzard

VIZZARD 20.04.2006 22:03

Cytat:

Napisany przez GRUHA77
moze ktos chce nówke LG h20L z gwranacja 2 lata (no bez tygodnia ;-) - oddam za dobrago Liteon`a?

A ile chcesz za ten złom? :>

GRUHA77 20.04.2006 17:16

h200l

Ok, wieczorem potestuje z róznymi konfiguracjami zasilania i róznymi tasmami i kontrolerami. Sprawdze tez na NERO I Roxio. Czy to ma znaczenie (zasilanie) czy widzi naped płyte ? Bo tak jak pisałem wkladam czystą SONY a płyty nie widac ... IMPEGE widac, nagrywa, potem odczyt idzie super szybko, ale w pewnym momecie klapa i tyle. Tak sprawdziłem (wypaliłem) chyba z 5 plytek - efekt ten sam...
Ale spoko , potestuje i dam znac.

Pozdrawiam.

VANTWG 20.04.2006 11:40

Cytat:

ale moze ktos miał podobny problem i go rozwiazał... (bez zmiany kompa ;-) )
podobny problem dotyczył 4167 która była bardzo czuła na wachania napięcia....pomagała wymiana zasilcza na mocniejszy ..... spróbuj odłaczyć kilka użądzeń albo podepnij nagrywarkę z osobnej gałęzi zasilacza....

Yarozelsky 20.04.2006 11:21

Ilość załączników: 1
spróbuj odłączyć niepotrzebne duperele z kompa i wypalić może jednak ten zasilacz nie daje rady, albo trafiłeś na wadliwy model - ale to też nie problem bo Lg ma teraz gwarancje DTD i z tego co mi wiadomo to nie naprawiają napędów tylko dają nowe :)

edit: skan płyty "3way" ;)

GRUHA77 20.04.2006 11:17

h20l

Jeszcze jedno : nie załaczam obrazków z odczyty DVD Sony - bo tych płytek nie widzi..., po nagraniu IMPEGI - nie da sie jej odczytac poprawnie, a nie sa to nosniki po 69 groszy z TESCO...
Moze jest to wina zasilania, ale zasilacz jest dosyc powazny, bo mam dyski SCSI i IDE i bez problemu ciagnie 4 dyski i 2 napedy optyczne.
Mozliwe , ze tylko pozostaje serwis, ale moze ktos miał podobny problem i go rozwiazał... (bez zmiany kompa ;-) )

czekam na jakąs pomoc
Pozdrawiam.

GRUHA77 20.04.2006 10:17

H20l

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez VANTWG
ta jasne...udowodnij że masz te nagrywarkę a potem wypisuj cherezje....ja pokazałem skany a ty co pusta gadka i tyle......

Nie wiem o co Ci codzi... to jakis konkurs czy co ? Ja opisłem jaki jest problem, po co mam udowadniac ze tak jest ? Kupiłem nagrywarke nie dla zabawy, i nie pisze tego bo mi sie nudzi... :sciana: ale cóz prosze skan odczytu CD ...
Nadal czekam na jakis madry pomysł co z tym zrobic, zaznaczam ze sprzet jest OK - inne nagrywarki działaja ok.

Pozdrawiam.

VANTWG 20.04.2006 09:36

ta jasne...udowodnij ***380;e masz te nagrywark***281; a potem wypisuj cherezje....ja pokaza***322;em skany a ty co pusta gadka i tyle......

GRUHA77 20.04.2006 09:27

;-)

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@GRUHA77
po piewrwsze wydaje ci się to wszystko....obudź się to nie matrix ...a takie gadki to w przedszkolu....bo tam twoje miejsce....

Co moge powiedziec... szkoda mi Ciebie, widze ze nawet w przedszkolu nie byłes, ale zawsze wychodze z załozenia ze jak ktoś Cie obraza, to tylko na to go stać... No cóz coraz wiecej "kartofli" - ale niebawem bedziecie mieli prawie premiera to sie bedziesz mógł popisywać fachowa wiedza z budowy cepa. To tyle jesli chodzi o madralińskiego.

A co do nagrywarki moze ktos ma pomysł co z tym dalej ? Uprzedzam ze tasmy zmieniałem, zasilanie tez przepinałem, kontroler zmieniałem na inny (mam dodatkowy), ale nadal odnosze wrazenie jak to kolega "kartofel" zauwazył ze jak w martixie - nowa nagrywarka - jakis koszmar, trzeba w sieci szukac jaką płytke kupic, bo tak to mam prawie 100 czystych, ale nie do tej nagrywarki...

Pozdrawiam.

VANTWG 20.04.2006 08:53

@GRUHA77
po piewrwsze wydaje ci si***281; to wszystko....obud***378; si***281; to nie matrix ...a takie gadki to w przedszkolu....bo tam twoje miejsce....

GRUHA77 19.04.2006 23:41

Kupiłem i .. nie polecam...

Tydzień temu kupiłem H20L... tylko same kłopoty.:nie:
Jak tu ktos wspomniał o odczycie plyt: tak ! długo odczytuje płyty , zdecydowanie za długo -bubel.
Kupiłem sobie płytki... 50 sztuk IMPEGA DVD x8 - :nie: nagrywa !! bubel.
Kupiłem sobie płytki... 50 sztuk SONY DVD x16 - :nie: nagrywa, ba, nawet :nie: widzi - bubel.
Kupiłem sobie płytki... :nie: , :nie: , wiecej sobie nie kupie czystych płytek - z prostej przyczyny - bo to BUBEL. Do tej pory nagrałem tylko jadną DVD-RW 2X - nagrana poprawnie. Super zakup. Wracam do Liteona - moze ktos chce nówke LG h20L z gwranacja 2 lata (no bez tygodnia ;-) - oddam za dobrago Liteon`a?
Oczywiscie stary Liteon ktory ma 3 lata nagrywa i IMPEGi i SONY... nic dodac nic ujać.

VANTWG 19.04.2006 22:44

@kAos
mo***380;e masz problem z zasialniem.....4167 by***322;a wyczulona na zasialnie....

kAos 19.04.2006 22:06

po kilku tygodniech meczarni z nagrywarka LG 4167B i jej kaprysach z NOsnikami i ich odczytem jak wpadl mi pomysl ktory znalazlem na ktoryms z forum ktos opisywal przypadek ze nagrywarka nie dzialala na jego sprzecie a gdy poszedl do kumpla i wpiol ja do jego sprzetu nagrywarka smigala i czytala wszystko... no i co sie okazalo po wpieciu mojej nagrywarki do inneog sprzetu nagrywarka zaszela smigac i odczytywac te plyty ktore nie odczytywala na moim tragedia mnie poprostu kopara opadla szybciutkao wypiolem ja i wpiolem do swojego i co moim oczom ukazala sie wielka kupa nagrywarka jak nie dzialal tak nie dziala ( czy ktos pamieta koniec tej historii moze ktos natrafil na forum na ten watek ? ) z 4163b nie mialem takich problemow i teraz obawiam sie ze jak kupie sobie H20L zebym nie mial takiego efektu jak z 4167B pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04.