Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LightScribe (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lightscribe-49406/)

dariox 23.02.2006 13:37

Raczej wgrac najnowszy firmware.

Pojawila sie w tym miesiacu (luty) najnowsza nagrywarka z funkcja LightScribe LG GSA-H20L, nastepca 4166B. Do kupienia na allegro:

http://www.allegro.pl/search.php?str...=0&new=0&pay=0

Parametry LightScribe:

rozdzielczość: 600 dpi
rozdzielczość ścieżki: 500-1600 tpi
szybkość liniowa: 0.25~1.00 m/sec
moc lasera: 30~60 mW
monochromatyczny

Cena okolo 215zl.

Ktos juz testowal ta nagrywarke? Co sadzicie? Mysle ze konkurencja zostaje daleko w tyle :D

VIZZARD 23.02.2006 08:47

Cytat:

Napisany przez dariox

Jesli nie to czy moge ja jakos aktywowac?

Na przykład wysyłając SMSa i wpisując otrzymany kod? :>

||

melag 23.02.2006 07:52

Cytat:

Napisany przez dariox
Witam.
Posiadam nagrywarke LG GSA-4167B, czy ona posiada funkcje LightScribe?

Jesli nie to czy moge ja jakos aktywowac? Bo wiem ze model wczesniejszy 4166B posiada LightScribe.

Pozdrawiam.

Nie posiada :nie:

dariox 23.02.2006 02:54

Witam.
Posiadam nagrywarke LG GSA-4167B, czy ona posiada funkcje LightScribe?

Jesli nie to czy moge ja jakos aktywowac? Bo wiem ze model wczesniejszy 4166B posiada LightScribe.

Pozdrawiam.

robak 22.02.2006 06:19

może nie tyle się ulotni co straci swoje właściwości pozwalające na wypalanie. Na oko może się nie zmienić :)

patefoniq 21.02.2006 23:26

Cytat:

Napisany przez robak
mógłbyś to czymś podeprzeć bo ja wyczytałem na forum cdrlab, że 9 miesięcy to okres wytrzymałości powierzchni płyty - tej do drukowania.
Pasowałoby to jakoś ustalić :)

A czy to nie wychodzi czasem na to samo? Skoro to czas w jakim pozostaje niezmienna, to chyba nie ma znaczenia czy ja wypalisz, czy nie? Jak dla mnie na to wlasnie wskazuje logika. Przeciez niekoniecznie ktos wypali cala powierzchnie. Poza tym czesc niewypalona sie "ulotni", a co za tym idzie - "dziury" beda w powietrzu, czyli nic nie zostanie. Bynajmniej ja to tak odbieram...

robak 17.02.2006 14:50

mógłbyś to czymś podeprzeć bo ja wyczytałem na forum cdrlab, że 9 miesięcy to okres wytrzymałości powierzchni płyty - tej do drukowania.
Pasowałoby to jakoś ustalić :)

FatAlbert 17.02.2006 11:33

nie nadruk jest 9 miesiecy potem bedzie sie rozmazywać

robak 17.02.2006 10:55

Z tymi 9-cioma miesiącami to chyba chodzi o trwałosc plyty przed nagraniem. W okresie tego czasu powinna być wypalona (chodzi o nadruk)

FatAlbert 17.02.2006 10:33

osobiście nie zdarzyło mi sie nic takiego :) ale po 9 miesiącach może już sie rozmazywać :(

robak 17.02.2006 06:15

Mam pytanie: słyszałm, że wyduk na płytce jest podatny na ścieranie. Prawda to?

Bródka 17.02.2006 01:49

Ale wy macie problemy, ja ma nero w wersji 6.6.1.4 i LS mi chodzi bez problemu a mam tez zainstalowanego SureThing Deluxe i chodzi to i to, a nero 7 nie dzialalo mi nawet wtedy gdy nie mialem tego surething bo to jest kwestia seriala

miodzio84 17.02.2006 01:37

ja mam podobnie.... ale doszedlem do tego ze moge miec albo tylko nero albo SureThing Labeler bo jak wgram to i to to nie wypala mi LS a dta itd wypala tu i tu ;p jednak zwykle odintslowanie obojetnie ktorego nei pomoglo musial byc format i tyle troche nerwow mi zdzarla ta nagrywara zanim doszedlem co i jak ale teraz jest OK pozdrawiam ja mam HP 640i

Domiss 17.02.2006 00:13

A mi nadal nie działa i nie jest to sprawą seriala (bo używam SureThing Labeler). Sprawa wygląda tak, że (z tą samą nagrywarką) na jednym kompie działa, a na drugim nie. Po prostu SureThing twierdzi, że nie mam w sytemie napędów obsługujących technologię LightScribe. Instalowałem wszystkie potrzebne silniki (na obu kompach tak samo).
Żeby było śmieszniej, to napęd (wewnętrzny) nie działa na kompie stacjonarnym z dość niedawno zainstalowanym systemem WindowsXP (wersja angielska, na polskiej działał, ale tą miałem bez SP2 i zbyt szybko łapała wirusy; poza tym dość mam reinstalowania). Działa za to na laptopie (przez taki kabel IDEtoUSB) na dawno temu instalowanym windowsieXP (wersja polska, hmmm), nadającym się właściwie do reinstalacji (lub raczej wyrzucenia, na laptopie ma być tylko linux i BSD).
Poza niedostępnością LS nagrywarka działa całkowicie normalnie.
Spotkał się ktoś z Was z czymś podobnym?

Dexterxx(r) 11.02.2006 15:50

Hyh... najnowsze nero (7.0.5.4) przy wypalaniu wypluwa że można tylko wypalać na nagrywarce z którą został dostarczony serial. :\... chyba będe musiał na nero 6 palić etykiety (a jeszcze nie miałem takiej przyjemności)
:bicz: be nero BE !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:16.