![]() |
Ilość załączników: 1
Tutaj na przednim panelu z literką "i" czyli liteon.
|
To ktora wedlug was jest lepsza bo posiadam ta co zaprezentowal melag czyli bez jakiejkolwiek literki na przodzie i zeczywiscie z chipsetem pchilipsa, ale na numerze seryjnym piesze ze mam wersje "i"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a co siedzi w HP DVD 635i ? tak troche poza tematem glownym watku
|
635i nie obsluguje LS prawda?
|
LightScribe to nowa technologia i tylko narazie dwie nagrywarki je obsluguja HP 640i, HP 640c i Benq1620 o ile pamietam
|
Cytat:
:> No i pomyliłeś się niezbyt dużo :D BenQ - a i owszem ma LightScribe - ale model 1625 Poza tym w chwili obecnej - jak na mój średni angielski HP640 ma trzy OEMy - które dostarczają Liteon, BenQ i LG OEM od BenQ jest oparty na modelu 1625 właśnie OEM od LG jest oparty na modelu GWA-4162B Zresztą LG niezależnie od dostarczanego OEMa także wypuściło tę nagrywarkę pod swoja flagą :taktak: OEM od Liteona - no i tu właśnie nie wiem :jezyk: Zresztą w tej chwili jest takie poplątanie z pomieszaniem Że nie wiadomo co czego jest OEMem A jeżeli ktoś ma większy zasób wiedzy w tym temacie Niech uzupełni :czytaj: :mruga: |
czyli 635i NIE OBSLUGUJE tak? bo nie wiem czy doplacac do niej czy nie
|
@VIZZARD
W początkowej fazie, gdy HP szukało dostawcy OEMów były właśnie te 3 brandy, czyli LiteOn, BenQ i LG. I ukazały się różne wersje napędu HP dvd640. Te od BenQ mają literkę "c", od LiteOna literkę "i", a te od LG podobno literkę "b" (nie spotkałem się jeszcze). W chwili obecnej na podstawie podpisanej umowy JEDYNYM wyłącznym dostawcą OEMów został LiteOn i to jego napędy będą w następnych HP-kach. Okres wyłączności LiteOn miał z tego co wiem na 3 mc-e, czyli jakoś teraz się on powinien kończyć. |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko chyba te od Liteona z były z " i ", prawda? :mruga: |
Cytat:
|
no we wlodipolu maja wlasnie 635i za 300zl i nie wiem czy doplacac do niego czy wziac lg bo jak hapek nie ma ls'a to raczej mi sie to nie oplaca
i na szkrinie tyz widac 635i wlasnie |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:35. |