![]() |
a patch na eeprom'a robiliście czy jedziecie na oryginalnym z 411?
|
płytka
Pierwsza dvd-r którą nagrałem po upgradzie to datex, najtańszy jaki był.... Zero problemów z zapisem i odczytem..:)
pozdrawiam Daniel |
DO EPOXA
Sprawdziłem u mnie pliki tez się różnią.
niestety narazie nie mam płytek R/RW- tak więc nie wiem co będzie dalej. |
DO EPOXA
Sprawdziłem u mnie pliki tez się różnią.
niestety narazie nie mam płytek R/RW- tak więc nie wiem co będzie dalej. |
jedno pytanko do tych którym się udało
czy po wgraniu eeprom'a z 411 i odczytaniu go już z nagrywarki czymś się one różnią - bo u mnie tak - dziwne. początkowa sekwencja eeproma ulega zmianie - pozostaje string informujący o typie nagrywarki próba zapisu na badziewiu dvd-rw datex - porażka - obecnie płyta nie da się nawet skasować - próba zapisu na esperanza dvd-r też porażka - symulacja się zawiesiła przy zapisie obszarów końcowych nie poddaje się - testuje dalej ;) epox |
Mam tylko 1 pytanko, ale za to konkretne (przynajmniej mnie się tak wydaje... :-)
-------------------------------------------------------------------------- 1. Czy udało sie komuś albo inaczej czy ktoś próbował dokonać upgreadu nagrywałki wyprodukowanej np. 09.2003 w "China"...? -------------------------------------------------------------------------- Myślę, że odpowiedź na powyższe pytanie ułatwiłaby podjęcie decyzji dot. zakupu sprzetu sporej grupce ludków...:-) Pozdrawiam |
LDW-401S>LDW411S
Udało się z 401 mam 411
Programy sciągnąłem z:http://mech7.w.interia.pl Wszystkim tym co przyczynili się do mojego małego sukcesu serdecznie dziękuję. Pliki BIN. mozna porównywac ze sobą Nortonem Comanderem. Chodzi o zapis EEPROMU |
LDW-401S>LDW411S
Udało się z 401 mam 411
Programy sciągnąłem z:http://mech7.w.interia.pl Wszystkim tym co przyczynili się do mojego małego sukcesu serdecznie dziękuję. Pliki BIN. mozna porównywac ze sobą Nortonem Comanderem. Chodzi o zapis EEPROMU |
upgrade
Sorry za pomyłkę z BIOSem ale to pierwszy upgrade nagrywarki jaki robię.
A teraz podsumowanie: nie robiłem upgradu do wersji ES0G. Wgrałem wszystko zgodnie z instrukcją wraz z ponownym wgraniem EEPROMu od 401 jak napisał Nulek. I DZIAŁA!!!:) Co prawda początkowo infotool pokazał jakieś głupie prędkości 18,6 i 1 ale wypaliłem CD-R x 40 bez problemu i DVD-R również. Pokazywało x4 i tak było na początku i końcu. Jedynie w środkowej części poszło wolniej. Ale ogólnie bez problemu. Nagrywa, czyta identyfikuje się również jako 411. Wielkie dzięki za pomoc i cierpliwość a autorowi pomysłu należy się duże piwo.^_^ pozdrawiam Daniel |
Re: bios
Cytat:
Do kowanskiego: Słuszna uwaga, prawdopodobnie jeśli nie mozna zrobic backupu firmwaru to trzeba wgrac najpierw ES0G do 401S z oficjalnej WWW LiteOna. Pozdrawiam |
bios
Chyba wiem: ES0E. Tak? Czy data jest istotna czy BIOS jest ten sam dla wszystkich mających to oznaczenie?
pozdrawiam Daniel |
bios
A jak mogę sprawdzić? Pod Flashem jedyna data to 29/07/2003...
|
A jaką masz wersje biosa ??
|
Re: Re: przeróbka
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam Daniel |
Ilość załączników: 1
Płyta PLATINUM DVD+RW prędkość nagrywania 2,4x, bez problemów odczytana na odtwarzaczu DVD :)
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD+RW Manufacturer ID = 52 49 43 4F 48 4A 50 4E 57 30 31 00 Nominal Capacity = 4.38GB (LBA:2295104) Manufacturer Maybe = Ricoh Company Limited Smart-Burn Speed Limit = Wrt(2.4X),Rd(6.0X) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48. |