![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale dodaj do tego koszty przesyłki To na to samo wyjdzie co cokolwiek u mnie :taktak: Chyba, że wezmę z 500 sztuk :D BTW Fajną mają stronę www Jest taka niebieska .... I to wszystko co można o niej powiedzieć ^_^ |
ja zamawiam po 50 szt i z przesylka plyta wynosi mnie mniej niz 2 zł
|
hehe.... sorx ale wale testa proba po wypaleniu plytki "imation DVD+RW" i mam juz 102%!!?? dlugo to potrwa???
|
Cytat:
Jak już będę po siedem dziennie wypalał To też se zamówię :taktak: |
Cytat:
Jak Alcoholem 120% To do powinno ci dojść do 120% ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
Ale zaraz, zaraz! Zaczynam się zastanawiać :idea: Czy może jednak służy ... ? ^_^ |
Cytat:
|
moze teraz posluzy :D ale nero raczej slabo sluzy:)
|
Cytat:
Teraz na poważnie :taktak: Test w kProbe powinien dojść do 100% :taktak: Jeżeli leci tobie już powyżej 100% :O To chyba czyta teraz albo zewnętrzną krawędź płyty Albo już drugą stronę nośnika - tę z nadrukiem :D :jupi2: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
ponizej zrzut: |
a co na plycie wypalales:)?
|
Cytat:
1-WinDVD creator 2-Windows XP 3-Photo Imaging software 4-NAV 2003 5-Microsoft works 7.0 6-Microsoft Office 2003 7-Microsoft Money 2003 standard 8-Microsoft Encarta Encyclopedia 2003 9-Home Theater 10-EasyCR and DVD Creator 6.0 - basic edition 11-Drivers Recovery for XP OK, wiec teraz mi powiedzcie czy to dobry odczyt (ten ponizej)??? |
Cytat:
Tylko na przyszłość do zapisu obrazu z kProbe używaj tej ikony dyskietki u góry po prawej stronie :D Możesz dać zapis w formacie .PNG |
Cytat:
miales wpasc na male wypalanko i nie tylko :piwo: |
Cytat:
U ciebie też mają takie ceny? A co do wizyty - to muszę trochę potrenować :taktak: Żołądek i głowę - bo teraz chyba nie dałbym rady :D |
no takie fajne i niskie :) ceny maja
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A tu obiecany Dysan x4 DVD-R burn x4 832VS08
|
A oto wynik testu : dane probne wypalone na nosniku lite-on 8x DVD+R
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I trochę słabszy .... Ale sprawdź na stadionie w Warszawie Tam powinni mieć i 120% ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Juz mam Alcohol 120% retail ;) |
Cytat:
I na płytcie CDR zmieścił 4,7GB danych :wow: ^_^ |
Cytat:
W ogóle nie widzę jaki tam jest numer seryjny :O :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo nie śledzę za bardzo tego tematu :nie: Ale twój problem powinien się skończyć Gdy przewalając bios przez OP zaznaczysz ostatnią opcję :taktak: Tak jak TU :czytaj: |
nie wiem czy testowaliscie najnowszy bios Memorexa ale mi on najlepiej pali :)
|
PI7er
Zapodaj linka do tego biosa to przetestuje ;) i odpowiedz mi na pm'a w sprawie zakupu DVD+R |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
tyle ze on jest chyba do 1633, ja mam wgrany zmodyfikowany eprom ze moge wgrywac biosy od 1633 i napedów na nim bazujacych, nie wiem jak ty. |
To jak z tym biosel do liteona pomożecie mi wrócic z sony dru 710a na liteona 1213s >
pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc. |
:( To jak z tym biosem do liteona pomożecie mi wrócic z sony dru 710a na liteona 1213s >
pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W moim przypadku wgrałem tego : http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...TS0D.stock.rar i wsio powróciło do normy |
Cytat:
Tak właśnie! Uruchom plik .EXE z TEGO archiwum I po problemie :D |
tnflash124 a gdzie on jest ? a biosa w bin 1213 nie mam pomocy co mam robic!!!
|
Cytat:
Tak właśnie! Uruchom plik .EXE z TEGO archiwum I po problemie :D |
1213S.TS0D.stock to wgrałem i co teraz?
|
Cytat:
Że niektórym to i dwa razy pisać mało :czytaj: A nawet trzy ... :taktak: |
w tym rarze jeszcze jest jakiś raw_bin_version co z tym mam zrobić?
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
nigdy takich zeczy nie robiłem w tych sprawach jestem laikiem ale w innych żeczach jestem obeznany moge pomóc
|
ok dzieki za pomoc zaraz reset i zobaczymy co bedzie jeszcze raz dziex i pozdrwaiam was
|
Cytat:
|
No juz po restarcie i mam liteona 1213s dzieki wielkie nie wiem jak sie wam odwdzieczyć jesteście cool.
|
hehe a co masz za problem?
|
Nawet reset kompa jest zbędny wystarczy odświerzyć urządzenia w menedzerze urządzeń.
|
Cytat:
I klepać w klawiaturę ile popadnie :nieee: Wystarczyło tylko uważnie przeczytać jednego posta :D |
a na linuch jak to zrobić?
|
Cytat:
|
jak to zrobic gdzie mieszkacie
|
wystarczy wirtualny :D chyba ze vizzard woli inne:) bo ci najbardziej pomogl :taktak:
|
:piwo: na zdrowie
|
:piwo: dla wszystkich!
:D |
:papa: oki ide testowac spaware 1213s :zespol:
|
Ja do swojej 1213 wpakowalem firmware B4S2 od Teac'a DVW516G zmodyfikowany omnipatcherem. Jutro kupie troche plytek i potestuje.
|
Cytat:
|
No nie nagrywa:) Wysylam EEPROM do modowania.
|
mi ten nowy memorexa lepiej pali od biosu teaca :
|
Jeśli ktośz was zna niech zapoda linka do informacji
na temat modyfikacji Epromów Litka 1213S ,z tego co pamiętam jakis gość za friko ..??? modyfikował wysłany do niego eprom |
Cytat:
|
adas.p1
THX zaraz oblookam |
Ilość załączników: 2
Dzisiaj wgrałem ten zmodyfikowany eeprom, oto rezultat porównawczy odczytu płytki nagranej na wcześniejszym eepromie, przy takim samym firmware.
|
Cytat:
Aż z krzesła spadłem jak to zobaczyłem :taktak: Nie wiem co powiedzieć :nieee: :D |
kiedys juz ten temat byl poruszany epromy modyfikowane nic nie daja :) jedynie sadyswakcje ze mozna bezposrednio wrzucac bios bez przejechania go omni
|
Cytat:
|
Ale co z testami płyt DualLayer? Bo się przymierzam do zakupu nagrywarki DVD i chciałbym Lite-ON'a of korz... i bym wziął tego 1213s bo jest za 299zł i można go na 1633 przerobić ale i tak zrobie SONY 710A :)...
|
Dzisiaj kupilem hivisiona 3s121 za 279 + 8 k.p. bo CDLAND przestal dostawac nagrywarki :(
|
tak tez bywa :(
|
Cytat:
Ale wyniki też niczego sobie :mruga: |
co zrobić?
Jestem laikiem -kupiłem nagrywarkę 1213s - i coś było nie tak -płytki nagrane ok 40% nie dawały się odtwotrzyć /jakis piksele na ekranie i się wieszały )myslalem ze to wina plytek (esperanzy) kupilem 100 szy TDK (+4)i sytuacja się powtarzała zmieniłem firmware-a na DR12TS0D ..i tutaj niby jest ok ..wywalili mi 2 TDK-i na 10 ...ale tak czytam sobie forum zrobilem sobie test ...i jestem w szoku .../ktoś pisał że dopuszczalna ilość PI to 200 ...może załącze test -jeśli ktoś może mi pomóc żeby wszystko było ok .(co zmienic?) :'(
będę wdzięczny Date : 2004-10-01 10:11:45 Model : 1-0-0-0 E:LITE-ON DVDRW SOHW-1213S TS0D Disc : DVD+R , TDK001 [TDK Corporation] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2286116 Sampling count : 92208 Errors : 0 PI Max : 1456 PI Average : 922,60 PI Total : 15027895 PIF Max : 208 PIF Average : 543,80 PIF Total : 8853436 proszę o info na meila powell@eranet.pl |
Cytat:
Ale jakim programem? Odtwarzasz na 1213? |
Cytat:
oglądam na stacjonarnym Sony ,oraz Philipsie... Testy wychodzą tragicznie :'( |
Cytat:
|
Cytat:
..ale dzieki moze kogos poprosze to mi to zrobi ...ja nie wiem gdzie szukac tych kanlaow ani jak je kasowac:) :'( |
Cytat:
Albo dokładną instrukcję dla WinXP TUTAJ :czytaj: :papa: |
Cytat:
Date : 2004-10-01 12:50:08 Model : 1-0-0-0 E:LITE-ON DVDRW SOHW-1213S TS0D Disc : DVD+RW , PHILIPS041 [Philips Electronics] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2295102 Sampling count : 107696 Errors : 0 PI Max : 416 PI Average : 6,91 PI Total : 118114 PIF Max : 208 PIF Average : 0,59 PIF Total : 9997 |
Cytat:
|
Cytat:
Ale po wgraniu bios 1213@1633 ze strony http://www.liteon401s.prv.pl/ wesja BS0G, oto wyniki Date : 2004-10-01 16:05:22 Model : 1-0-0-0 E:LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BS0G Disc : DVD+RW , PHILIPS041 [Philips Electronics] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2295096 Sampling count : 122365 Errors : 1 PI Max : 135 PI Average : 10,53 PI Total : 182204 PIF Max : 49 PIF Average : 0,69 PIF Total : 11991 ...moze mi ktoś wytłumaczyć czy to dobry wynik??? ...tylko nie wiem co to ten error:) (nic nie jest doskonałe:) i jeszcze jedno dlaczego TDK x4 DVD+RW wyswietla się jako (PHILIPS041 [Philips Electronics] ) a DVD+R -jako TDKa? |
Cytat:
Bo to producenci tych płyt :D A informacja jest zawarta a ATIP płyty :taktak: Mógłbyś zamiast tych informacji na temat błędów nagranych płyt zamieszczać wykresy? :idea: Bardzo tu lubimy wykresy :D Z nich sobie wszystko odczytamy :taktak: |
Ma jeden ERROR
pewnie padla mu wypalarka :/ |
Cytat:
|
Cytat:
W końcu po to tu zapodajemy te wykresy :D Ale jak ktoś chce, to możemy go mamić przez czterdzieści stron || |
Cytat:
|
Cytat:
a teraz oprzy nowym 1633 było super - w pierwszej płytce był 1 error,w 2giej 76 ...a trzecia ma już 101 % i naliczają sie ..erorry ..jest już ponad 2000tyś co zrobić? |
Cytat:
to drugi -prerwałem test bo by leciał do rana ... |
zmień speed z maxa na 4
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |