Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-sohw-1213s-sony-dru-710a-czyli-sohw-1633s-38905/)

KreTafkA 18.09.2005 09:01

kurde mam mały problemik bawiłem się w wgrywanie różnych biosów do mojej DVD 1213s bo już nawet TDKi nie widziała mi w całośći po wypaleniu, no i przez przypadek zapodałem biosa od 1653s CSOP do starego Liteona CDRW-40125s i tak mi się komp zamulił że musiałem reseta walnąć, tylko że po starcie wyskoczył mi błąd "secondary slave ATAPI Incompatible", no i dopiero po odłączeczu taśmy i zasilania do tej starej CD RW da się wystartować Winde, ale mimo odłączenia nadal wyskakuje ten tekst no i musze F1, czytałem gdzieś na forum że może się taśma s******yła bo pod tą samoą co stare CDRW miałem podłączone jeszcze jednego HDD ( ale ten działa normlanie ) z góry dzięki za pomoc

VIZZARD 18.09.2005 09:19

Cytat:

Napisany przez KreTafkA
kurde mam mały problemik bawiłem się w wgrywanie różnych biosów do mojej DVD 1213s bo już nawet TDKi nie widziała mi w całośći po wypaleniu, no i przez przypadek zapodałem biosa od 1653s CSOP do starego Liteona CDRW-40125s i tak mi się komp zamulił że musiałem reseta walnąć, tylko że po starcie wyskoczył mi błąd "secondary slave ATAPI Incompatible", no i dopiero po odłączeczu taśmy i zasilania do tej starej CD RW da się wystartować Winde, ale mimo odłączenia nadal wyskakuje ten tekst no i musze F1, czytałem gdzieś na forum że może się taśma s******yła bo pod tą samoą co stare CDRW miałem podłączone jeszcze jednego HDD ( ale ten działa normlanie ) z góry dzięki za pomoc

Ale jakie jest pytanie? :idea:

:D

KreTafkA 18.09.2005 09:40

pytanie jest czy ten błąd to wynik wadliwej taśmy ?? aa no i zapomniałem się zapytać jak reanimować tą starą CDRW ze złym biosem skoro niechce mi się z nią komp uruchomić :(

VIZZARD 18.09.2005 09:51

Cytat:

Napisany przez KreTafkA
pytanie jest czy ten błąd to wynik wadliwej taśmy ?? aa no i zapomniałem się zapytać jak reanimować tą starą CDRW ze złym biosem skoro niechce mi się z nią komp uruchomić :(

Jeżeli do tej pory było OK - to niekoniecznie jest to wina uszkodzonej taśmy

Stawiam na błąd z powodu uwalenia nagrywarki

Jednak taśmy nie zaszkodzi wymienić, szczególnie na 80-żyłową :taktak:

A co do reanimacji to zobacz TU :czytaj:

KreTafkA 18.09.2005 10:09

no dobra ale skoro uwalion anagrywara jest odłączona to o oznacza ten błąd secondary slave ATAPI Incompatible??

VIZZARD 18.09.2005 10:17

Cytat:

Napisany przez KreTafkA
no dobra ale skoro uwalion anagrywara jest odłączona to o oznacza ten błąd secondary slave ATAPI Incompatible??

Oooo stary!

O to to już trzeba by zapytać samego Billa :czytaj:

:D

KreTafkA 18.09.2005 10:23

hehehe aha no dobra no to porobie eksperymenty, dzięki za pomoc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37.