Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-sohw-1213s-sony-dru-710a-czyli-sohw-1633s-38905/)

Corpus666 19.04.2005 16:09

Cytat:

Napisany przez Cuba
Muza realtek AC97 ( wykopałem LIve 5,1 :O realtek lepszy dla mnie :wow: )
No i LITEON 1213S :serdusz:

ja tez wykopalem Live na rzecz Realteka AC97:D tez mam litka 1213 ale jakso tak nie tryskam optymizmem bo wiecj z nim mam problemow niz przyjemnosci.. kazdy firmware wgrywalem ktory jest i lipa...:(

Cytat:

Napisany przez processor
Zmieniłem sobie BIOS w moim SOHW-1213S na CS0K od 1653S. Jestem normalnie zszokowany. Nie wiedziałem, że Litek może tak dobrze palić :D

Na większości przyzwoitych płyt (Sony, Philips) PI Failures max 2, PI Errors max 30. Na Verbatimach i TDK jest jeszcze lepiej :D

mnie na tym biosie tez niezle palila 1213 tyle ze.. były problemy z DVD-R.. nie masz takich? u mnie nie chcialo nagrywac bo wyrzucalo ze nieznany nosnik we wszystkich programach. a takiej jakosci to nie mialem:\ duzo wiecej bledow i zacinki na plytach , nawet dobrych..

teraz mam zmodowany BYX3 i to jeden z lespzych ale esperanzy, platinumy od ricoha i wiele innych i tak sie niezbyt wypala.. teraz jade na TDK +R i wychodza prawie idealnie nawet przy 8x

:piwo:

Cuba 19.04.2005 19:23

Wstrzymaj konie....

Też mam kłopoty z moim litkiem ale liczę, że chłopaki spreparują taki bios że mucha nie siada :cool: . Może warto jeszcze troche poczekać a nusz zjawi sie ten jedyny :serdusz: . A tak poważnie to faktycznie minusy na moim litku tyż kiepściutkie ale dałem sobie z nimi spokój i nagrywam tylko na + ze zmianą księgi na dvd-rom i tu już jestem zadowolony.Wpadłem tylko na chwilę ale jak już się skończy w domu Sajgon (remont) podeślę testy, jakby kogoś to jeszcze interesowało.

Corpus666 20.04.2005 10:35

No ja tez pale tylko na + z booktypem na dvd-rom;) ja tego firmware'a to czekam i czekam...hehe.. wszystko patrzylem ale en BYX3 od soniaka u mnie chodzi chyba najlepiej.. jakb co to ja tez moge podeslac jakis testy bo mam tego w piz... ;)

Edwardo 20.04.2005 19:52

Ilość załączników: 1
wgralem sobie do mojej 1213@1653 CSOMa
nagralem plytke esperanza z ktrorymi mialem problem pod koniec plyty.
zapuscilem nero cddvdspeed.
zrobilem tescik.
wykresik wyszedl rowniotko :)

no abledy pi macie tutaj.
chyba nie jest zle jak na esperanze z serii FW06 na pierscieniu...

SpeedFreaK 21.04.2005 20:14

Cytat:

Napisany przez Corpus666
mnie na tym biosie tez niezle palila 1213 tyle ze.. były problemy z DVD-R.. nie masz takich? u mnie nie chcialo nagrywac bo wyrzucalo ze nieznany nosnik we wszystkich programach. a takiej jakosci to nie mialem duzo wiecej bledow i zacinki na plytach , nawet dobrych..

Nagrałem kilka "minusów". Wszystkie mieściły się w normie, ocena jakości Nero zawsze nie mniej niż 90. Płyty były raczej dobre: TDK DVD-R 8x, Sony DVD-R 8x, Philips DVD-R 4x.

Na "plusach" jest trochę lepiej, jakość wg. Nero zazwyczaj powyżej 93. Nośniki wysokiej jakości: Verbatim, TDK, Sony. Z tych tańszych Platinum, też bardzo dobrze :)

@Edwardo
Nieźle nagrana płytka. PI Errors mogłoby być mniej, ale chyba jeszcze mieści się w normie.

wojwar 21.04.2005 20:29

a co powiecie na taką płytkę ?

CopyMe DVD+R x4 żółta - płytka wypalona x8, test x4

cena nośnika to całe 80 groszy ;)

www.delfin-cdr.pl

Cuba 23.04.2005 17:09

Trochę testów

Ilość załączników: 5
No i jestem po remoncie lepianki. Jak obiecałem trochę testów do mojego palnika 1213s.
Na pewno będzie dużym zaskoczeniem słaby wynik Verbatimów a całkiem przyzwoity Platinum. I rewelacyjny Howków ;) . Zresztą co gadać po próżnicy zainteresowani niech zerkną na fotki i ocenią co jest grane. Acha, wypalam z połową prędkości podanej na nośniku, nigdy maksimum.

Cuba 23.04.2005 17:12

CD testów...

Ilość załączników: 5
No jeszcze parę testów

Cuba 23.04.2005 17:15

I to na razie tyle

to już ostatni teścik jakim sprokurował. Jeśli ktoś zerknie byłbym wdzięczny za ocenę bo sam mam duże wątpliwości co jest grane a może palnik już szlag trafia :'(

VIZZARD 23.04.2005 18:43

Coś masz nieźle nawalone

Przynajmniej niektóre strategie to :sciana:

Jeżeli to 1213 to spróbuj któregoś z biosów do 1633, np. BS0R

Powinno być lepiej, przynajmniej niż to co widać :O

Bo jeżeli te MCC003 to Verbatimy - to współczuję ... :\

wojwar 24.04.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez Cuba
No i jestem po remoncie lepianki. Jak obiecałem trochę testów do mojego palnika 1213s.
Na pewno będzie dużym zaskoczeniem słaby wynik Verbatimów a całkiem przyzwoity Platinum. I rewelacyjny Howków ;) . Zresztą co gadać po próżnicy zainteresowani niech zerkną na fotki i ocenią co jest grane. Acha, wypalam z połową prędkości podanej na nośniku, nigdy maksimum.

Ja też tak miałem z Verbatimami na którymś z biosów

na starszym ustawiłem omnipatcherem dla MCC003 strategię prodiscR03 lub TY02 i ... zupełnie nie poznałem płytek.

Podobnie sprawę rozwiązał bios CS0K bodajrze (ten @1653)

A te moje płytki CopyMe są identyfikowane jako MCC003 dla której już domyślnie jest ustawiona możliwość nagrywania x8

MCC003 = Verbatim +R x8

Cuba 27.04.2005 00:09

Chyba wreszcie mam

Jak radzono takem uczynił i zmieniłem bios na CSOK i troszeczkę namieszałem omnipatcherem i...... co mi wyszło :serdusz: zreszta sami zobaczcie. Paliłem z predkością x4

Yarozelsky 27.04.2005 00:13

ale ze mnie jełop NIESMIAC sie!!! :niepow: ale jak sie wrzuca obrazki ,jak naciskam na img to wyskakuje MOnit skryptu: blebleble itd
bo tez bym sie pochwalil wykresami

wojwar 27.04.2005 07:22

Cytat:

Napisany przez Cuba
Jak radzono takem uczynił i zmieniłem bios na CSOK i troszeczkę namieszałem omnipatcherem i...... co mi wyszło :serdusz: zreszta sami zobaczcie. Paliłem z predkością x4

czy to jest platyna ?

w takim wypadku jaką strategię wybrałeś ?

Cuba 27.04.2005 12:19

Owszem to jest platyna :-). Zresztą mój litek je lubi, no może poza okresowymi humorami. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tą strategią. Po prostu ustawiłem prędkość x4 i book type na dvd-rom i wio. A w omni zmniejszyłem prędkości palnika z ze wszystkimi płytami x8 na x6 to tyle. Czasami zdarzało się iż Verbatim albo platynka zaczęła palić x10 albo nawet x12 i wówczas to była ekstaza dla oczu po włączeniu kprobe :O

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:35.