![]() |
Tylko ze wyskakuje mi komunikat NO MATCHED DRIVE DETECTED! this utility is only for LITE-ON.
Bios znajduje naped ale system windows go nie widzi. |
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47639 wprawdzie problem dotyczy sytuacji odwrotnej ale może coś pomoże.
Kolega @Ricki podaje przepis na reanimację . |
No niestety nie dziala. Jest moze jakas mozliwosc spod windowsa naprawic to?
|
Ok. Udalo sie. Nagrywareczka ponownie widoczna. Zrobilem tak jak radzili w tym temacie co podales link. Dzieki.
|
I znów na zielono
No i znów mój litek 1213S błyska tylko zieloną diodą. Musiałem zmienić bios na BS41 ponieważ ten od sony BYX3 nie potrafił palić na minusach (( . Szkoda bo mała rzecz a cieszyła, że wreszcie przy zapisie była czerwona diódka a przy odczycie zielona . Swoją drogą skoro takie cóś już jest zamontowane to cholera powinno działać i to na orginalnym biosie. A nie dopiero spaczowany bios od sony uruchamia tą opcję .A może jest ktoś kto wie jak ten drobny problem rozwiązać ??Stawiam dobrze schłodzone :piwo:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
I zaznaczyć ostatnią opcję Tak zapisany bios dopiero ładuj do spawarki :taktak: |
E nic z tego
Vizzard ja od OP zawsze zaczynam ot tak dla spokojności. Ale dzięki za ściągę może komuś się przyda :piwo: . A wracając do tego biosu sony byx3 niestety kupa :wsciekly:, minusów jak nie palił tak nie pali. Wróciłem znów do bs41. Ale moja ukochana dyskoteka już nie działa :smutny:. Ino zielona dioda tylko leniwie mruga i koniec. Wiem, wiem jestem upierdliwy działa dobrze to czego jeszcze chcieć . Ano tego aby to co zainstalowane działało a nie jako bonus ukryty tylko dla dociekliwych. Swoją drogą czy właściciele litka 1213s wiedzą, że mają trzy kolory diód, zieloną, pomarańczową i czerwoną :wow: tylko do cholery to nie działa (( .
|
Cytat:
Diody będą migać jak trzeba A i może "minusy" palić się będą :mruga: :taktak: |
Lepiej.....
No Vizzard toś mnie zaskoczył tego biosu akurat nie miałem. Dzięki sie przyda do kolekcji. A na razie testuję go na Platinum dvd-rw z oporami ale poszło, występują jeszcze błędy podczas zgrywania danych, film poszedł gładko. Czyli jestem w fazie testów na razie na dvd-rw bo takie mam pod ręką a później już na zwykłych Verbatimach i będę miał już jasność w tym względzie. Bo na panelu czołowym faktycznie jasno i kolorowo czyli tak jak powinno być 8 ) . Na razie dzięki i należy Ci się Warka Strong :piwo: i to dobrze schłodzone.
|
Cytat:
Raczej nie odmawiam :jezyk: :czar: |
No i po herbacie ....
Testy biosu kosztowały mnie 3 verbatimy i 2 platinum. A dwie Benqi uratowałem :-o . Za każdym razem wywalało komunikat brak płytki w napędzie-co jest kurde przecie jest i to dobra ale nic to wkładam następną a napęd cóś tam rzeźbi i wypluwa bład zapisu (( . I wten oto sposób straciłem 5 ( słownie pięć) płytek. Były by 3 Wareczki Strong Ech. Ale jak testowanie to i poświęcić się trzeba. Mowa oczywiście o biosie CS0K. A tu ciekawostka, miałem pliki zgrane z filmu i po wgraniu na powrót biosu BS41 Nero łyknął bez czkawki i tym sposobem 2 płyty siem ocalały gdzie ponoć były walnięte. Na razie daje sobie na wstrzymanie i zostaję ze starym biosem oraz z leniwie mrugającą zieloną diodą :blee:
|
Cytat:
Coś mi się wydaje, że nie tylko w biosie tkwi twój problem :nie: Jest rzeczą niemożliwą, żeby takie płytki w tak okrutny sposób psuł Na jakimkolwiek biosie Zobacz jeszcze TO i TO :czytaj: Nie wiem czy pomoże - ale spróbować można :taktak: Jakie dokładnie komunikaty o błędach ci wyświetla i po jakim czasie? Jakim programem nagrywasz i z jakimi prędkościami? :idea: |
proszę o cierpliwość
Vizzard bo na razie mam w domu Sajgon czyli remont (( . I nie za bardzo mam jak porobić testy tych nośników, które zaliczyły padaczkę. No niektóre to już służą za podstawkę pod piwo ale inne jeszcze zipią i nawet stacjonarny DVD je łyka bez bólu. Oczywiście ASPI wgrane. Co do programów to jest ich trochę : Nero, Shrink, Alcohol. Być może któryś z nich robi krecią robotę . A najważniejsze parametry kompa :
Sempron 2500 + Gibabyte GA-7VT600P-RZ 1024 MB ramu 120 WDC WD1200JB Nvidia GeForce4 MX440 AGP8X ( wiem cienizna ale na razie brak kasy :\ ) Muza realtek AC97 ( wykopałem LIve 5,1 :O realtek lepszy dla mnie :wow: ) No i LITEON 1213S :serdusz: Karta sieciowa Realtek RTL8139 Fast Ethernet Adapter PCI Monitor Hyundai ImageQuest F&90D :cool: Cholerka zapomniałem jaki kupiłem nowy zasilacz ale w każdym bądż razie nie najlepszy ale dobry To na razie tyle. Wkrótce CDN :piwo: |
Zmieniłem sobie BIOS w moim SOHW-1213S na CS0K od 1653S. Jestem normalnie zszokowany. Nie wiedziałem, że Litek może tak dobrze palić :D
Na większości przyzwoitych płyt (Sony, Philips) PI Failures max 2, PI Errors max 30. Na Verbatimach i TDK jest jeszcze lepiej :D |
witka
co oznacza dopisek rs w biosach z tej paczki ?, bo zastanawiam sie który sobie wgrać |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:41. |