![]() |
Cytat:
Nie gadaj! Na pewno nie bujasz? :> A co do 1653 to zobacz np. TU :czytaj: Wyszukałem to specjalnie dla ciebie w wyszukiwarce forum Ale tam jeszcze inne cuda na kiju ... :zongluje: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
a to ten sam biosik ..ale płytka esperanza ..jest chyba całkiem niezły:) (o wiele lepiej niz TDK-a ,a kosztuje tylko 1.2zł:) |
To ja z flashowanie do 1653S poczekam na jakiś bios CSOA/B lub jakoś tak. Z 832 i 1633 też było tak że dopiero te "literkowe" biosy dawały sporo
|
sony 710a
i nowy firmware :wow:
|
sony 710a
i w nero 6,6
|
No git :) a teraz może jakieś testy ? :idea:
|
no i nic specjalnego ! plytka verbatim DL niestety tylko x 2,4 nie 4 ????
plik---film the chronicles of riddick (7,64Gb) |
wypalilem dzis film z obrazu, dvddecrypterem i oto wykres tego palenia
http://ooiioo.spymac.net/sony.plus.x4x8.1653.CS02.PNG plyta: sony dvd+r 1x-4x compatible palnik: 1213S@1653S.CS02, bios potraktowany omnipatcherem 1.3.16 i m.in. "apply recommended dvd media tweaks" co spowodowalo ze plyta ta jest palona z predkoscia max. x8, ale tego wczesniej nie sprawdzilem i myslalem ze bedzie x4 bo moj kilkuletni komputer (pentium III 550mhz :() nie daje rady wyciagnac takiego transferu z dysku zeby palic x8 i do tej pory wszystkie plyty palilem tylko x4... podczas nagrywania kilka razy "braklo" mi danych w buforze a jednak wykres wyszedl jak na moj gust OK ;) czy takie oproznianie bufora nie ma wplywu na jakosc palenia ? bo wydawalo mi sie ze ma... |
Cytat:
:) |
zrobione
tak wyglada
|
@ukash
Mowisz ze ta plytka to sony dvd+r 1x-4x a na screenie z Kprobe widnieje DVD+RW :\ jak to?? BookType?? |
Ilość załączników: 2
Oto testy biosu Sony DRU710A-BY02
Płyta EZPERANZA DVD-R Palona Decrypterem Drugi wykres to ta sama płytka,ale palona w NERO na biosie BY01 odczytywana na biosie BY02. |
zrobilem upgrejd 1613S na 1653 i zgodnie z instrukcją zresetowalem eeprom - niestety płyty sie nie palą (tzn po wypaleniu nagrywarka ich nie czyta no i sa wyrażnie blade)
jakieś pomysły i porady ?? a moze ktos ma dzielająca zawartosc eeproma od 1653?? (fit@aster.pl) dzieki |
@fit, mam także 1613s i przymierzam się do wymiany firmware'u. Wiesz jak mogę zrobić kopię obecnrgo biosu palnika, aby go przywrócić w razie czego?
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |