![]() |
Ilość załączników: 1
to jest chyba jednak ten liteon http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac...4&uid=dwr3s121
z dwóch powodów - sprawdziłem, to ten ab.pl wymienił sprzęt oraz przed flash'owaniem nero pozwalał wybrać DVDR9, a na stronie hivision w specyfikacji 3S121 nie ma DL ale tak czy inaczej, widać ze to wszystko jeden wał, wiec jako 1653S powinień chodzić tak samo [mam nadzieje] ponizej wyniki tego +rw by sony [nagrane "zwykłe" pliki 4x, czyszczony szybkim], PIF dość dobry, ale PI widziałem tutaj lepsze :blee: update: no, drugi obrazek potwierdza identycznosc napedow :) |
znalazłem na półce jakąś +R by esperanza za cenę na pewno < 1.5 zł, PIF znowu ładny, ale PI to już boli, wiem, ze niby do 200 jest ok, ale i tak pewnie ta płyta długo nie pociągnie
|
Bład CRC
Witam
Mam nagrywarke 1213s@1653 i teraz nagrywa ok ale pozniej z plytki dane na dysk kopiuje ok ale jak ta plytke wloze do napedu DVD Toshiba to nie moge skopiowac danych na dysk wyskakuje (Nie mozna skopiowac danych blad CRC) ODczego to zalezy? bede wdzieczny za podpowiedzi pozdrawiam wOJTEK |
MaNwE_ zobacz jak moja nagrywarka pali Verbatim DVD+R 4x
|
pali dvd+r ! ale sprawdz DL ?
|
a znasz jakieś dobre do Duala ?, bo nie mam zamiaru kupować coś pokroju MediaStore.
|
ja wypalalem tylko verbatimy i ridata , ale wyniki takie sobie !!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
niestety nie zrobilem kopii, ale tutaj sa http://www.hivision.pl/download.php
|
Cytat:
Czyli uaktualniając bios do TS1W pozbawiasz nagrywarke możliwości zapisu DL :( |
no coz, mea culpa
a ponizej zapis 8x na platinum +R, byłby pewnie ładniejszy gdyby nie to, że zaraz po wypełnieniu bufor'a [55 sec.] wyszedłem z pokoju, a wrocilem pod koniec nagrywania i zobaczylem ze bufor nagrywarki ma straszne skoki wypelnienia [bufor odczytu z dysku ok], wtedy przyszlo oswiecenie, ze w tle od 4 dni dziala program zliczajacy hash'e md5 i pobiera cala wolna moc cpu :P przy okazji takie pytanie, od kiedy liteon zaczal oszczedzac na diodach? zawsze byla zielona/pomaranczowa/czerwona, a teraz przy zmianie obydwu napedow [52327S -> 5238S (SOHR) i 451S -> 3S121] o pustym buforze podczas nagrywania dowiedziec sie mozna tylko z programu |
Ta dioda ma trzy kolory(zielony/pomarańczony/czerwony), ale nie wiem z jakiego powodu zawsze świeci tylko zielona. Te kolory można zobaczyć jedynie podczas zmiany firmware-u programikiem ltnflash :|
|
1653S tylko zielona dioda i .....
Ja mam podobnie. W nowej 1653S po odblokowaniu regionow niewidziała płytek a po wgraniu biosa z omnipatcherem wszystko dziala ale tylko na zielono ??? Dziwne !!! czy ktoś wie co to i jak to usunąć czy tylko servis ??
|
Cześć.potrzebuje kopie EEPROMA do LiteONa 1633S . po przeróbce na 1653 nie czyta płyt CD. co jest grane? pomóżcie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15. |