![]() |
@radw no - tamtym wlasnie :D i jeszce eeprom zbakapuj (przy podmiance na 1633 potrzebny jest reset)
a potem podeslij mi na maila :P |
Czytam wlasnie najnowszego Chipa i jest tam test nagrywarek dvd i Sony dru-700a niewypala plytek 16x tylko 8x o co chodzi !!!???
i jeszcze jedno pytanie jak zrobic backup`a obecnego firmware !!!??? |
Cytat:
na tej stronie masz wszystko co jest potzrebne ci do mieszania biosami http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html milej zabawy - jak wiesz co chcesz zrobic :> |
Cytat:
A jak chcesz to sprawdź TU :czytaj: A jak nie pomyliło się im - to pomyliło się tobie :taktak: |
ale co mam zrobic aby wrocic do starego biosa ????
i jak mam wgrac nowego prosil bym krok po kroku ???? |
Cytat:
To zależy jeszcze do jakiej spawarki :taktak: Bo na przykład BenQ ....... :D |
Cytat:
1. rozpakowujesz *.rar odpowiedni do twojej nagrywarki 2. klikasz *.exe 3. restart 4. masz "nowy" "stary" sprzet powrot: 1. sciagasz bios spatchowany od codekow do twojego modelu 2. wgrywasz starsza wersje 3. sciagasz najnowsza ze strony producenta 4. wgrywasz 5. i masz "stary" sprzet P.S. juz chyba to kiedys wklepywalem :klnie: :> |
powrot:
1. sciagasz bios spatchowany od codekow do twojego modelu 2. wgrywasz starsza wersje 3. sciagasz najnowsza ze strony producenta 4. wgrywasz 5. i masz "stary" sprzet Nic z tego nie rozumiem, wytlumaczcie mi bo jestem troche niekumaty (poczatkujacy) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ad1. sciagasz to http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...TS0C.stock.rar ad2. wgrywasz bios np. TS0C i restart kompa ad3. sciagasz to http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1213S ad4. wgrywasz ten najnowwszy na dzien dzisiejszy (24.11.2004) bios TS0D i restart kompa ad5. masz znow 1213S jeszcze latwiej ??? :> |
dzisiaj dostałem 1213S [dlaczego na naklejce pisze 3S121? :)] z serwisu zamiast lekko wadliwej 451S [i jak tu nie lubić lite-on'a :)], od jutra biore sie za zabawy z biosami [pewnie 1653 na pierwszy ogien], mam tylko dwa pytania
aktualny bios mojej 1213 to TS1D - nidzie takiego nie ma, ani na codeguys, ani na stronie lite-on'a, o co chodzi? sciagnalem kprobe2, przy wlaczeniu bsod - spowodowane brakiem aspi? [jutro i tak pewnie zainstaluje, ale chce sie upewnic], aha poki co sterowniki ata mam dla nforce2, ostatnia proba powrotu na m$'owy skończyła się niepowodzeniem czy ten bios @1653S (CS02) ze strony liteon401s.prv pozwala omijac ograniczenie predkosci dla płyt 4x, czy musze go modyfikowac? |
Masz hivision a nie liteon. Ale hivision + 5 minut roboty = liteon.
Kprobe powinien dzialac na hivision. |
moment, moment, to znaczy, ze w serwisie mnie o**bali i zamiast lite-on'a dali co innego? [nie wazne ze można to nań przerobić]
kprobe juz uruchomilem - gryzł się ze sterownikami alcohol'a [na aspi nie chce działać - lista napędów jest bez nazw i zaden z pozycji nie wskazuje na dvdrw - nie zaczyna skanu] wlasnie testuje nagrany dvd+rw [dość droga cholera była - by sony], póki co avg. PI = 27, PIF = 2, także jest dobrze |
Ilość załączników: 1
Cytat:
i to |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:41. |