Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   [LiteOn 1673] uaktywnienie czerwonej diody podczas zapisu (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1673-uaktywnienie-czerwonej-diody-podczas-zapisu-50700/)

BelYaal 06.04.2005 17:01

A ja i tak wole niebieska ;)... wlasciwie tylko jakiej musialbym szukac, ktos zna specyfikacje?

karel48 06.04.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
...trzeba się przyzwyczaić lub siła wyobraźni...

ta dioda jest po prostu ZIELONA

Sorry Ed ale wyraziłeś się dosyć jasno - Ty po prostu byłeś przekonany, że trójkolorowa dioda w Litku ( niewiedzieć czemu programowo zablokowana przez producenta) to mit - ja kiedyś też tak myślalem - czy naprawdę tak ciężko się przyznać do własnej niewiedzy?

ed hunter 07.04.2005 00:06

Cytat:

Napisany przez karel48
Sorry Ed ale wyraziłeś się dosyć jasno - Ty po prostu byłeś przekonany, że trójkolorowa dioda w Litku ( niewiedzieć czemu programowo zablokowana przez producenta) to mit - ja kiedyś też tak myślalem - czy naprawdę tak ciężko się przyznać do własnej niewiedzy?

a jesteś pewien, że w modelu 1673 nie jest zielona?

ja tego nie wiem, pali się na zielono to niech się pali.

zwracanie uwagi na takie problemy jest bardziej niż śmieszne.

są ważniejsze problemy z nagrywarkami a szczególnie z nowymi litkami, żeby sobie d zawracać kolorem diody.

dla mnie to obsesja, natręctwo lub coś takiego :D

Czołgista 07.04.2005 00:14

Dajcie już spokuj z tymi diodami , temat jak bumerang co chwile powraca
przywracany przez nawiedzonych miłośników kolorów.
I tylko jeszcze kłutni o kolor diody brakuje. :|

Tomi20 07.04.2005 00:24

A mniej sie straszniej podoblao to filozofowanie i wasze wypowiedzi iscie poetickim stylu zem az sie usmial ze to teraz mnie poliki bola :) ale zycze udanych experymentow w iscie filozoficznym stylu z diodowym problemem uw modeli 1653 jakim stalo nam sie byc posiadaczami i miejmy nadzieje zadowolonymi uzytkownikami.

Pozdrawiam
Alescie mnie przed snem humor poprawili :) tym topikiem :)
trzymajcie sie a umnie nadal zielona poswiata rozswietal panel niestety narazie modyfikacji nie czynie majac nadzieje ze tworcy owego modelu sami zadbaja i jeszcze nas zaskocza i w kolejnych wersjach biosu zadziwia jeszcze wiksza paleta kolorow jak uda im sie wydobyc z ow modeli.Niz na spaczowanych klockach ze strony codeguys.

A narazie poklon dla poteow i poetek aby nie bylo ze jestem stronniczy.
:)

Trzymajcie sie i niech moc (kolory) beda z wami.

Tiyagaris 07.04.2005 01:17

Cytat:

Napisany przez ed hunter
...dla mnie to obsesja, natręctwo lub coś takiego :D

No kolego co prawda przedstawiasz tylko swój pogląd na ten temat, ale forma tej prezentacji pozostawia wiele do życzenia :| . Jeżeli nie potrafisz się wypowiadać bez używania pejoratywnych określeń to może rozważ możliwość nie uczestniczenia w dyskusjach ??? . Obsesję natręctw to Ty zdaje się masz udowadniając tak zaciekle błahość i marność omawianego tu tematu. Razem z Czołgistą (wyjeżdżającym znienacka) załóżcie może klub dioda busters i na krucjaty się wybierajcie :bicz: przeciwko nawiedzonym miłośnikom kolorów (retoryka Czołgisty zdaje się być zbieżna z Twoją wiec szybko pójść wam powinno).
Cytat:

Napisany przez ed hunter
...zwracanie uwagi na takie problemy jest bardziej niż śmieszne.

są ważniejsze problemy z nagrywarkami a szczególnie z nowymi litkami, żeby sobie d zawracać kolorem diody.:D

Swoją drogą dziwi fakt z jaką łatwością szydzisz i oceniasz co jest ważne a co nie. Podobno nikogo nie uważasz za gorszego od siebie. Czy aby na pewno? No cóż nie każdy jak widać obdarzony jest odrobiną wyczucia i elastyczności.

pozdrawiam :)

Tiyagaris 07.04.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez Czołgista
...nawiedzonych miłośników kolorów.:|

Nawiedzonych powiadasz. No cóż dobraliście się z ed hunter***8217;em jak w jak korcu maku :) . To już mamy dwie nieprzebrana ostoje wyczucia i elastyczności z jedynie słusznym podejściem do świata. Klub dioda busters, który ed hunter***8217;owi sugerowałem przyjmie kolegę z otwartymi rękami. Ja osobiście widzę Cię w nim jako członka założyciela. Mej skromnej osobie pozostaje tylko czekać na 1 krucjatę :bicz: przeciw nawiedzonym pod wspólnym sztandarem.

pozdrawiam

Czołgista 07.04.2005 02:19

Człowieku !
Daj już szansę na pokój , niech się diody palą swoim światłem !
I niech tak zostanie.
Co komu po kolorach ? co to ma do żeczy ?
Ja rozumiem pisać o pierdołach, lub o poważnych sprawach
dotyczących cd/dvd , ale temat o diodach w litku ni jak nie pasuje
ani tu, ani tu, bo nie wiadomo czy śmiać się , czy płakać.
Dajmy temu już spokój !

ed hunter 07.04.2005 09:07

trzeba wiedzieć kiedy przestać.

kolega @Tiyagaris chyba pomylił forum - proponuję jakieś filozoficzne.

tu mam niezłe: http://www.racjonalista.pl/forum

proponuję ciszę. :cisza:

Tiyagaris 07.04.2005 09:14

Cytat:

Napisany przez Czołgista
... bo nie wiadomo czy śmiać się , czy płakać.

Proponuję abyś płakał i podpowiem Ci, że nie koniecznie nade mną! Spokój to by był od samego początku gdyby nie głosy osób wiedzących lepiej, co jest ważne. :nie:

Tiyagaris 07.04.2005 09:22

Cytat:

Napisany przez ed hunter
trzeba wiedzieć kiedy przestać....proponuję ciszę

Propozycja przyjęta, bo to pierwsze rozsądne słowa przez kolegę ed hunter'a wygłoszone. Niestety ja nie mogę Ci się zrewanżować równie szczodrą propozycją jakiegoś radykalnego forum. Po prostu nie korzystam z takowych.

t_e_l 07.04.2005 10:03

po przeczytaniu tego tematu przypomina mi sie jeden cytat
"wiele mądrych słów wypowiedziano żartem;
ale ich liczba nie może się równać z liczbą głupich słów
wypowiedzianych z powagą."
bez obrazy oczywiscie

Tiyagaris 07.04.2005 10:47

Cytat:

Napisany przez t_e_l
"wiele mądrych słów wypowiedziano żartem;ale ich liczba nie może się równać z liczbą głupich słów
wypowiedzianych z powagą."

Sam bym tego lepiej nie ujął :) . Cytat przedni.

pozdrawiam

BelYaal 07.04.2005 13:31

Wlasciwie dlaczego producenci od poczatku upierali sie wlasnie przy zielonych, w komurach tez bylo z poczatku zielono, a potem byly niebieskie by w koncu byc kolorowe, moze trzeba poczekac i tez beda kolorowe. W AGD wala juz niebieskie, bo w zestawie kolumn mam np juz niebieskie, troche czasu i bedzie slicznie... zobaczycie

Dorian 07.04.2005 15:51

To wszystko tłumaczy:

"Zieleń
Ukojenie, spokój, symbolizuje zamożność i płodność. Odmładzanie. Ochrania związki partnerskie, bliskie osoby (szczególnie dzieci), a także miejsce pracy. Sprawy finansowe, powodzenie, dobrobyt. Zielonej diody używa się do rytuałów, w których chodzi o ogólne szczęście. Symbolizują także sprawność fizyczną i zdrowie, dlatego używa się ich także w rytuałach leczniczych. Warto połączyć je wtedy z niebieskimi diodami bądź diodami koloru (akwamaryn, niebieski agat, szafir, lapis lazuli itd.), bowiem skupiają się one na duchowo-psychologicznym aspekcie choroby, czym uzupełniają działanie zielonych diod. Jeśli w danym okresie, czujesz się bardziej podatny/a na choroby, przez tydzień zapalaj wieczorem przed pójściem spać jedną zieloną i jedną niebieską diodę. Zgaś je, kiedy już będziesz szedł/szła spać wizualizując siebie jako osobę sprawną i wesołą.
Zieleń jest pomocna przy leczeniu przeziębień, czyraków, nowotworów, bólu głowy, wysokiego ciśnienia krwi, dolegliwości nerek, nerwów oraz wrzodów.
Zielony to kolor ludzi, którzy są wewnętrznie bardzo zmęczeni, którzy czują w sobie chaos.
Napędy posiadające zieloną diodę kupują osoby, które czują ogromną potrzebę uporządkowania swoich emocji, którym brakuje wewnętrznej harmonii. Podświadomie odwołują się do barw natury, jakby sam dotyk tego ożywczego koloru przynosił ukojenie i szansę odnalezienia odpowiedzi na nurtujące pytania. Sygnalizują nim brak wewnętrznego uporządkowania, potrzebę odpoczynku psychicznego i odnalezienia własnej drogi. Jednocześnie niekoniecznie chcą się do tego przyznawać, bo tajnym odpowiednikiem zieleni jest kolor szary. Zresztą rzeczywiście kolor zielony potrafi im pomóc obdarzając ukojeniem i spokojem. "

Dobra dioda , pomocna...chce dobrze dla nas wszystkich ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:37.