Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   [LiteOn 1673] uaktywnienie czerwonej diody podczas zapisu (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1673-uaktywnienie-czerwonej-diody-podczas-zapisu-50700/)

ed hunter 31.05.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czy to co leci

To jest nagrana płytka w pudełku? :idea:

:>

oczywiście holograficzna 5 generacji z diodami w komplecie :P

Dorian 31.05.2005 00:00

mi się wydaje,że to Athlon leci O_o.

karel48 30.05.2005 23:58

A później to już wylatuje z pudełka jak z niektórych LG dawniej ;)

VIZZARD 30.05.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja jestem za wyświetlaczem kolorowym i taką sygnalizacją nagrywania:

http://seekers.100megs6.com/UFOMAN-UFO's/TRIANGLE.gif

Czy to co leci

To jest nagrana płytka w pudełku? :idea:

:>

Marecki_10 30.05.2005 22:14

:haha: Dobre jakby to wszystko pozbierać do kupy to by był bajer !!!!!!!!!!!

ed hunter 30.05.2005 21:28

ja jestem za wyświetlaczem kolorowym i taką sygnalizacją nagrywania:

http://seekers.100megs6.com/UFOMAN-UFO's/TRIANGLE.gif

steve13 30.05.2005 21:18

Cieszę sie bardzo że topik odzyskał dawną świetność...
Po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku że należałoby zastosować zwykłą żaróweczkę połączoną z obrotowym pryzmatem. W takiej konfiguracji możliwe by było uzyskanie każdej barwy (w tym wielu odcieni czerwieni!!!)
A wy co o tym sądzicie?

Marecki_10 30.05.2005 19:07

Początkowo ubawiłem się po pachy,ale później stwierdziłem że problem jest poważny żeby nie powiedzieć nabrzmiały.Wobec tego tego teraz poważnie. :idea: Pamiętacie może latarki z lat siedemdziesiątych (takie fajne z suwaczkami).Niestety :nie: nie mam linka gdzie to zdobyć ,ale może mają na Alegro :wow: Drugie rozwiązanie,może nie tak kultowe ale może diody z choinki(tylko co przez święta) 8 )

ed hunter 30.05.2005 11:34

Cytat:

Napisany przez pykson
[...]
BTW qrcze, ed, ale Ty masz wyobraznie, czarne slonca i jakies rozowe lata...
:wow: :szczena:
o co chodzi?

to nie ja, to tytuły filmów. :>

http://images.google.pl/images?q=tbn...1/14111666.jpg

DEL 30.05.2005 08:45

Ja mam matrixową obudowę (czarno-zieloną) i czerwień ni jak mi nie pasuje, pozatym czerwona dioda ma silniejsze światło i pobiera więcej energi z zasilacza co może spowodować niespodziewany reset podczas nagruywania. Dioda gdy odczytuje świeci na zielono gdy nagrywa na czerwono gdzy czeka na dane na pomarańczowo - istna dyskoteka jak można z czymś takim wytrzymać, no i te szpecenie mojej pięknej obudowy kolorem determinacji, mocy, namiętności.

Wiec jak się pozbyć tego szkaradztwa nie zmieniając biosu (brak zaufania do sony).

Dorian 26.05.2005 21:38

Właśnie Pykson:) Czerwoną:)

Tradycji stając naprzeciw , a także ze względu iż jeden z użytkowników słynnej czerwonej diody jednak chce zielonej wyjdę mu z pomocą pisząc co traci.

Czerwień diody

Siła życiowa, witalność, moc, determinacja, sprowadza szczęśliwe przypadki, namiętność. Działanie czerwonej diody jest niezwykle intensywne i energetyzujące, dlatego radzi się, aby osoby ze skłonnością do ryzyka, energiczne i ekspansywne, nie nadużywały tego koloru, bowiem może on jeszcze wzmocnić te cechy. Kolor czerwony służy ochronie zdrowia, energii i sił fizycznych. Jednak w przypadku już zaistniałych chorób, należy go unikać, uważa się bowiem, że może on uaktywnić i wzmocnić procesy chorobotwórcze oraz nasilić gorączkę.
Czerwona dioda dodaje odwagi i entuzjazmu, usuwa stany lękowe. Chroni przed wypadkami. Jest to kolor silnie chroniący osobę, która ma go w swoim LiteOn'ie ( jeśli nie może też nabyć napęd z diodą koloru np. z jaspisu czerwonego ). Unieszkodliwia wrogów.
Czerwień wzmacnia sferę seksu, namiętności. Wzbudza pożądanie. Dlatego czerwonej diody używa się do rytuałów związanych z miłością i namiętnością. Poniższa technika pomaga w pobudzeniu życia erotycznego, jednak należy ją przeprowadzać tylko wtedy, kiedy się pragnie uatrakcyjnić swoje życie miłosne, bowiem nadmiar może doprowadzić do kłótni a nawet rozstania.
Weź dwie czerwone diody i ustaw je przed wysuniętą tacką swojego LiteOn'a nakładając w otwór w tackę kawałek kwarcu różowego. Zapalaj diody regularnie i pozwól im się palić jak najdłużej. Jeśli zależy Ci na miłości także duchowej namaszczaj diody olejkiem różanym.
Czerwona dioda symbolizuje energię i życie. Polecana na anemię, raka, wyczerpanie, odmrożenie, białaczkę, infekcje wątroby, nerwobóle i paraliż.
Czerwień jest to barwa, która działa pobudzająco, zachęca do akcji. Symbolicznie zawsze wiąże się z działaniem, ruchem, energią. Jest bezpośrednio związana ze wszystkimi dynamicznymi przejawami istnienia. Również z agresją.
Nie można pominąć szczególnej erotycznej wymowy tej barwy. Możesz sporadycznie używać czerwonej diody w celu dodania sobie witalności i jednocześnie atrakcyjności. Jednak nie jest to kolor szczególnie korzystny do zapalania na co dzień, gdyż jego tajnym odpowiednikiem jest kolor czarny.

Więc dlaczegóż o właścicielu czerwonej diody chcesz się jej pozbyć?

Ha i teraz wszyscy wiemy dlaczego tak zależy Wam na czerwieni diód Waszych;)

pykson 25.05.2005 21:24

@VIZZARD
nie bylem pewny co do koloru ;), ale widze ze jednak trafilem

@Dorian
jak nie rozowa, to moze czerwona? ;)

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja che: czarne słońca, różowe lata, smażone zielone pomidory, zawieście czerwone latarnie (da hong deng long gao gao gua) i kwaśne pomarańcze (orange county)

mogę? :>

yyyy, nie mozesz :ysz: :nie:

nie zrozumiales mnie, jezeli ktos pragnie czegos niemozliwego to mozna mu to powiedziec i starczy, dokladnie tak napisalem w poprzednim poscie

no i jeszcze jedna mala roznica: to ze LED @Tiyagarisa moglby byc czerwony niczego Tobie nie zmienia, natomiast "czarne slonca" moglyby przeszkadzac paru miliardom ludzikow na tej planecie

BTW qrcze, ed, ale Ty masz wyobraznie, czarne slonca i jakies rozowe lata...
:wow: :szczena:
o co chodzi?

ed hunter 25.05.2005 20:50

ja che: czarne słońca, różowe lata, smażone zielone pomidory, zawieście czerwone latarnie (da hong deng long gao gao gua) i kwaśne pomarańcze (orange county)

mogę? :>

VIZZARD 25.05.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez pykson
@VIZZARD niebieskiego smokala

Skąd wiedziałeś?!? :O

:mruga:

Dorian 25.05.2005 20:01

Nie chce różowej tapety;) Lecz miło,że temacik żyje i zaczął się mały sklepik wymianowy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05.