![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Jak tak to przy zwarciu mogła zwalić się dioda właśnie ta czerwona. ( nie błysnęła przypadkiem raz a mocno ? ). zobacz czy podobny element "zwora" nie dochodzi do diody zielonej to odczytasz wartość rezystora który prawdopodobnie powinien być w miejscu "zwory". |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
Cytat:
po rozwarciu działa jak wcześniej świeci przy nagrywaniu. nic sie nie zepsuło. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2005
![]() |
Hmmm. ciekawe rzeczy....
@dell Czemu czerwona dioda cie denerwuje Ja jej nie mam i zaczołem rozważania czy przypadiem nie zamienić swojej nagrywarki na starszy model...(tylko przez nudnie zieloną diodę...) A może ktoś wie czy na płytce drukowanej są jeszcze jakies wyprowadzenia do diod, jakieś inne zworki, lub cokolwiek co mogłoby rozwiązać mój problem... Bo jeśli nic nie poradze to go sprzedaję... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51799000 http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=5777065403
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Może nowszy z czerwoną diodą. ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2005
![]() |
Cytat:
- tylko podaj mi na PW swój adres to ja dzisiaj wysyłam swoją nagrywarke, zamienimy się i wszyscy będą szczęśliwi i juz nie bedziesz musiał oglądać swojej nudnej zielonej diody.
Oto mój PC :cool: | Chieftec 420 DF | | GIGABYTE 8SGXL | | LG Flatron F700B 17' | | 2xWD 80GB Special Edition | | 3x1GB KngStn 400DDR | :\ | Sapphire Radeon X800 | | Nagrywarka z czerwoną diodą || Barton 2500+ Mobile @ 3400 1,95v Rock Stable |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
"Do DEL" aby zmienic diode w litku 812 z czerwonej na zieloną w graj firmware od soniaka i
po problemie są modify biosów gdzie nie ma czerwonej diody!!! www.codeguys.rpc1.org
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam propozycję:
zamontować w obudowie taką piękną czerwoną diodę i taki gustowny przełącznik w czasie nagrywania włączamy diodę i mamy pięknie ![]() 8 ) |
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
No tak. pomysł z przełącznikiem jest całkiem niczego sobie...
Niemniej jednak ja zastosowałbym tu raczej jakiś przekaźnik elektromagnetyczny...
|
|
#9 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo do nagrywania zakładać takie gustowne okularki
![]()
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
oj nie, okularki odpadają, w końcy dioda emituje światło prawie monochromatyczne
Więc przy zielonych okularach nie da rady cieszyć się czerwoną diodą, a z kolei czerwone okularki pochłoną swiatlo zielone... Tak wiec ostatni pomysł musze niestety odrzucić...
|
|
#11 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Dla wybitnie marudnych jest oferta specjalna ![]()
|
|
|
|
#12 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
wesolo tu, niezle sie tu niektorzy popisali
![]() DZIEKI za dawke humoru! a tak calkiem serio za cholere nie rozumiem, dlaczego to Was tak irytuje Ktos chce miec czerwonego LEDa to jego sprawa, jak sie da to niech ma, jak nie to mu napiszcie byl kiedys taki topic o nagrywarce co wydaje z siebie "pierdniecie" gosc sie martwil ze mu nagrywarka "pierdziala" no i po to jest forum: wystarczylo poinformowac, ze jak nagrywarka "pierdzi" to nie znaczy zaraz, ze sie popsiula, wazne tylko zeby nie smierdzialo ![]() moj 451 swieci na czerwono i jestem z tego powodu zadowolony @Tiyagaris chce czerona diode, podobnie jak @ed hunter wolalby czarnego peugeota 407, @Dorian rozowa tapete, @TN pomaranczowa lutownice, @VIZZARD niebieskiego smokala czy ja kolorowe kredki ![]() i uszanujmy to
|
|
#13 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#14 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Nie chce różowej tapety
Lecz miło,że temacik żyje i zaczął się mały sklepik wymianowy.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja che: czarne słońca, różowe lata, smażone zielone pomidory, zawieście czerwone latarnie (da hong deng long gao gao gua) i kwaśne pomarańcze (orange county)
mogę?
|
|
|
![]() |
|
|