![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Gotowy do użycia...
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Cytat:
ehh troche sie wyglupie ale jak sciagnac tego biosa bo za cholere nie moge tam znalezc jakiegos przycisku lub cos ![]() ![]() Edit: Ok juz niewazne bo, uzywalem firefoxa no i tak jakos nie mogl sciaganac, wiec wlaczylem IE i odrazu sciaganelo... Ostatnio zmieniany przez wesyr87 : 24.12.2004 o godz. 13:14 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
eeeee dupa jeszcze...
wgralem tego DR16CS09 do sohw1653s i dalej nie wypala plytki SONY DVD-RW 4,7GB v1.1 DMW47 ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
Liteon 1653S
Witam!
Nowy Liteon SOHW 1653S , pod Win98 po włożeniu czystej płytki DVD do napędu odczytuje ją jako -Audio CD- o pojemności 1,99GB automatycznie załączając Winampa.Próbowałem wielu rodzajów czystych płyt DVD i ciągle to samo, nagrywarka widzi je jako Audio CD.Reszte funkcji nagrywarki działa dobrze. Używam programów Nero B.6.6.0.3. , Clone DVD 2.5.4.3. , Clone cd 5.0.4.2. .Wersja firmware to CS02. Próbowałem ściągnąć wersje CS09 ze strony Liteon podaną przez -zorg- ale nie chce mi ściągnąć.Wesyr87 napisał że zmienił IE (nie bardzo się orientuje jak to zrobić, proszę o info).Co jest ciekawe , po zamontowaniu nagrywarki pod WinXP , działa ona bez problemów(u mnie z pewnych powodów WinXp- odpada). Prosze o podpowiedzi i informacje dotyczące tego problemu - z góry dziękuję. (wirsz@poczta.onet.pl) |
![]() |
![]() |
#34 | |
Gotowy do użycia...
![]() |
Cytat:
witam pomoge Ci polowiczne z tym problemem a mianowicie z biosem. Napisalem ze nie zmienilem IE tylko wlaczylem bo normlanie uzywam mozilla firefox no i jak wchodzilem na strone i naciskalem na nazwe biosu podana po opisem do nagrywarki to otwieral sie ta sama strona, jak wlaczylem IE to zrobilem to samo i odrazu zaskozczylo jak nacisnalem na nazwe biosu tzn. zaczal scaigac nowy bios. na win98 nie wiem jak wykrywa plytki poniewaz juz od niepamietnych czasow uzywam xp, a w XP nie mam zadnych problemow z ta nagrywarka jestem bardzo zadowolony z jakosci nagrywania plyt tanszych i drozszych. Pozdrawiam Wesyr Ostatnio zmieniany przez wesyr87 : 25.12.2004 o godz. 14:57 |
|
![]() |
![]() |
#35 |
Nowy na forum
![]() |
Cześć Wesyr87!
Ściągło pięknie , uaktualniłem bios ,jest już wersja CS09.Niestety nagrywarka dalej widzi czyste płyty DVD jako Audio CD. Ale wielkie dzięki za podpowiedż z biosem. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#36 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Więc żadne uaktualnianie biosów ci nie pomoże ![]() Masz po prostu nakrzaczone w rejestrze lub/i w ustawieniach plików kojarzonych przez programy Jeżeli nie potrafisz dojść co i jak - format c: I nagrywarka działać będzie jak nowa ![]() Zwłaszcza, że jest nowa ![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Żeby te nagrywarki działały Polityka firmy była taka, żeby sprzedać jak najwięcej tych urządzeń A potem to jakoś to będzie ![]() Fakt więc, że te nagrywarki nagrywają Ba! Że w ogóle działają Jest jakąś anomalią powstałą niechcący wskutek bliżej nieokreślonego zbiegu okoliczności ![]() No chyba, że dobrze opłaceni klakierzy Liteona znowu zaczęli swą propagandową działalność na forum ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!
Vizzard - nagrywarkę mam drugi tydzień ,po dwóch dniach byłem z nią w serwisie tam gdzie ją kupiłem (Kraków),od serwisanta usłyszałem między innymi to zdanie -być może producent nie przewidział aby działała pod Win98- nie będę tego komentował , na stronie Liteon w opisie tej nagrywarki jak byk pisze że ma działać pod Win98.Ale też nadmieniał że w tym przypadku może nie pomóc uaktualnienie biosu ale spróbować można. W tym samym dniu zrobiłem format c: , nie pomogło.Zacząłem pytać w robocie i nic.Byłem w jeszcze jednym punkcie serwisowym , pytam czy zna się na nagrywarkach - oczywiście tak- przedstawiłem problem a odpowiedż -być może producent nie przewidział aby działała pod Win98 a najlepiej żebym zadzwonił do Microsoftu -(no coment). Sformatowałem dysk jeszcze raz i dalej to samo -wszystko działa oprócz nagrywania DVD bo czyste płyty żle widzi. Coraz bardziej dochodze do wniosku że producent po prostu schrzanił robote co do pracy nagrywarki pod Win98 a naszym serwisantom brakuje wiadomości bo umiejętności mają dobre. Wiem że w tej sytuacji najlepiej by mi było zainstalować WinXP bo tu nagrywarka działa bez zarzutów ale pracuje na pewnych programach z którymi są problemy pod WinXP więc na razie się z tym wstrzymuje.Może wreszcie się uda trafić na ten brakujący punkt. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#39 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale z twej opowieści wynika, że są ludzie, którzy naprawdę w to wierzą ^_^ Cóż mogę ci w związku z twoim problemem powiedzieć ![]() Sprawdź jeszcze na innym kompie z Win98 Jeżeli nie będzie działać - nieś ją do serwisu i niech wymienią na nową działającą Pierwszy raz się spotykam z takimi głupotami, że może działać pod XP a pod 98 już nie I pierwszy raz z takimi ignorantami, którzy tak twierdzą :\ A cwaniaczek serwisant musi ci ją przyjąć - bo to nie on będzie sprzęt rozkręcał i naprawiał śrubokrętem Niech ją tylko wyśle gdzie trzeba Jeżeli oczywiście wie, gdzie trzeba ![]()
![]() |
#40 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Dobry wieczór. I to jaki
![]() Nagrałem swoją pierwsza płytę DVD! Nośnik: Bulkpaq DVD-R 8x (dołączony niegdyś do czasopisma CD-Action) Napęd: Lite-On SOHW 1653 Płytka nagrała się w 9 minut na prędkości 8x, później jeszcze test zgodności tyle samo, 0 błędów, przynajmniej w Nero. Wszystkie dane z płyty zgrały się na dysk, więc mam się z czego cieszyć ![]() Tak przy okazji, widziałem gdzieś taki program, w którym pokazana jest analiza nagranego DVD, i kolorowe kratki (czerwony, zielony, żółty), coś jakby program do wskazywania błędnych sektorów na płytce etc. Może podać mi ktoś jego nazwę? |
![]() |
![]() |
#41 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
Gratuluje!
![]() Ja w tym tygodniu odbieram z serwisu chyba wlasnie 1653 i mam nadzieje, ze nie bedzie zawodny jak poprzednik [1633] ... Pozdrawiam!
#42 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
Polecam dla LiteOna i jego OEMów również KProbe ![]()
![]() |
#43 | |
Gotowy do użycia...
![]() |
Cytat:
Dokladnie tak samo jak Ty zrobilem pierwsza plyte nagralem Bulkpaq na kompie spoko wszystko odczytuje pieknie leci, PI i PIF minimalnie, ale zaczely sie problemy gdy wlozylem plytke do stacjonarnego dvd, wlozylem i kupa 4 z 5 filmow nie czyta, nagralem te same filmy na mediatech i sie naprawde zdziwilem bledow PI i PIF pratycznie minimalna wartosc tak jak na bulkpaq, wlozylem do dvd i wszystko dziala idealnie nie wiem czemu tak sie stalo na ale zawiodlem sie na bulkpaq, moze to moja wina ze zle nagralem moze nie nie wiem. a Ten program co opisujesz to tez z CD-Action tak ?? |
|
![]() |
![]() |
#44 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Witam
Z Lite-on tak niestety jest kupiłem 451S pierwszy model był do d... knocił płyty,wymienili mi po 2 tygodniach na nową 451 ta sprawowała się przez 8 miesięcy bez zarzutu. Bardzo dobrze radziła sobie z minusami (Verbatim,Platinum, Magnetik) a wypaliłem tych trochę, aż pewnego pięknego dnia w połowie grudnia zaczęła mi robić obrys tak jakby ktoś igłą się bawił. Teraz z ciekawością czekam na powrót nagrywary z serwisu bo nie wiem co mi się trafi. A od tygodnia posiadam NEC-a 3500A(G) który wypala płytki dobrze tylko nie potrafi sobie poradzić z minusami Vakoss O (nie potrafi zrzucić. na dysk pokazuje na początku i na końcu płyty błąd) pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#45 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Ten program to widziałem w tym albo innym numerze CDA przy teście jakiejś wypalary DVD.
Morris dzięki za wskazówkę. Mam ten program dołączony do Nero 6..tylko, że nie odpala się, chociaż system pokazuje, że działa ![]() Już działa. Kompy to dziwne stworzenie ![]() Ostatnio zmieniany przez KiNDer : 26.12.2004 o godz. 22:23 |
![]() |
![]() |
|
|