![]() |
hey,też tak mam ale u mnie działa następujący sposób najpierw uruchamiam ODC potem wkładam płytę i problem znika
,to samo dotyczy denerwującego komunikatu o braku możliwości odczytu labelu płyty ODC 1.7 nie za dobrze radzi sobie z litkami, może dotyczy tylko partii z danym chipsetem,miejmy nadzieje że, doczekamy się nowszej wersji wolnej od takich bugów :) Może na twój problem jest inny sposób i ktoś coś mądrego napisze ,paru zacnych palaczy litkowców się tu udziela :mruga: |
Ilość załączników: 1
dzięki za zainteresowanie wstawiam zdjęcie o co mi chodzi
|
ale ustawić podczas czego testu? w opcjach nie masz ustawionej blokady prędkości dla danego nośnika ?
|
witam. mam pytanie dlaczego na ODC 1.70 mogę ustawić tylko speed 6,1 mój litek to iHAS 124 rewizja D a na DISC SPEED mogę ustawić 4x 6x 8x 12x 16x na płycie dvd
|
Może już będzie F;)
Wszystkie scany jakie widziałem w sieci rewizji iHAS E były bardzo zbliżone jakościowo do C\D.Tylko te wasze wyglądają koszmarnie. Może jakaś partia z uwaloną optyką się trafiła?:>:ysz: |
Cytat:
|
Ogólnie sprzedawca wie co mówi;)-serwisy bardzo rzadko na podstawie screenów kontroli nagranych płyt uznają reklamacje-czasami udawało się NEC-ki wymienić twierdząc że nie czytają wszystkich płyt -ale wiadome było że miały
słaby odczyt i były inne czasy. Na dziś raczej nie wymienią takiej nagrywarki -prościej zajeździć na gwarancji-np poświęcić płytę RW i non-stop kasować ;) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Chyba najrzadziej spotykany model z serii iHAS 124\224\324\424 Y
Lite-on iHAS 124 Y -na chipsetcie NEC -OEM Sony Optiarc AD7240S Mimo tego jakość zapisu bardzo dobra:) http://forum.cdrinfo.pl/f28/jvc-dvd-...4/#post1272348 Załącznik 64553 Załącznik 64554 |
wygląda to strasznie i koszmarnie:ysz:
Rewizja A\B bardzo dobrze nagrywała ...........te nowe wyglądają na jakiś koszmar:) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
to wypał z kumpla nagrywarki też z rewizją E tylko on nie wpadł w szał i nie rozwalił w sklepie dali mu drugą i to samo ale dziwne ta płyta chodzi płynnie w stacjonarkach |
Spróbuj coś na DVD+R porównać -minusy to zawsze kapryśne płyty były przy wypalaniu:)
Więc trudno jakieś wnioski głębsze wyciągać na podstawie jednej płyty-tym bardziej że jakość płyt i powtarzalność dramatycznie spadła.:) |
Ilość załączników: 3
VERBATIM x8 Ihas124@524 B, iHAS524 A, Pioneer DVR-215L
Czy możecie się wypowiedzieć na temat jakości nagranych płyt. Czy iHAS124@524 cos z nim jest nie tak czy po prostu taka płyta się trafiła choć wszystkie pochodzą tego samego case |
Cytat:
Która rewizja iHASx24 najlepiej nagrywa ? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |