![]() |
nagraj FM4 to sie przekonasz :P
|
Dzięki, a czy da się jakoś sprawdzić czy wszystko przebiegło pomyślnie?
Tzn oprócz widocznej zmiany nazwy napędu w menadżerze urządzeń np. img20.imageshack.us/img20/7716/mebk.png |
tak bedzie on widziany i traktowany jak litek
|
Ja mam pytanie, jeśli sposobem z tego posta:
forum.cdrinfo.pl/f15/ihas124-87513/index5.html#post1146940 zrobię z mojego PX-L890SA liteona iHAS124 B, to czy wtedy będzie on traktowany dokładnie jako ten napęd, czy nie? Bo pod tego liteona właśnie jest robiony specjalny FW, którym będzie się dało w 100% nagrać gry XGD3 na x360 (może ktoś się orientuje w tym temacie) i nie wiem czy konieczny będzie zakup, czy mój plextor wystarczy. Trochę pomieszałem, ale może ktoś się domyśli o co mi chodzi ;) |
OEM -> bez pudełka ;)
BOX -> w pudle ;) |
Witam no i mogę potwierdzić mój LiteOn wyciągną nogi... tj.
jak go kupiłem może z 20 płytek wypaliłem potem długo nic potem wgrałem nowe fw. o którym informował @melag no i jakieś 3tyg. temu chce coś wypalić a tu się okazuje że nie rozpoznaje czystych płyt tak samo z nagranymi po krótkiej analizie wyszło że palnik jest "uwalony" i jedzie na serwis... w piątek w sklepie zaproponowali mi dwa nowe modele w zamian za LiteOn`a bo takowych już nie mają Asus DRW-24B3LT-21 z Czerwca 2011r. OEM Pioneer DVR-S19LBK z Grudnia 2010r. BOX i teraz mam mały dylemat co wybrać czy w/w napędy to OEM innych producentów czy któryś jest warty zatrzymania czy lepiej je oddać i czekać tak długo aż dostane LiteOn`a ? |
Witam - mój iHAS624 B dziwnie się zachowuje. Nie nagrywa płyt DVD-R/+R wysypując komunikat tuż po zbuforowaniu i rozpędzeniu dysku, że zakończono niepowodzeniem (Nero, Ashampoo, ImgBurn, Cyberlink). Co dziwne - radzi sobie z wszystkimi pozostałymi, m.in. z DVD+RW. Nagrał także DVD-R bezpośrednio z explorera Windows Visty.
To już drugi model, który dostałem z serwisu i ma to samo. FW GL29. Zanim sprawdziłem jego działanie, próbowałem z PLDS Smartpack zrobić LabelTag, ale ten zrobił mi wpierw upgrade z GL27 na GL29. Czy upgrade mógł coś namieszać? Czy spotkaliście się z takimi objawami? Czy jest sens przeflashować go na Plextora i zobaczyć jak działa? (jeśli tak, to prośba o .bin na g.l at wp.pl) Podmieniałem już zasilacz na mocniejszy, przeinstalowałem sterowniki i nic. |
szkoda :( chciałem NECa wymienić a potem pod SATA może tego iHBS112 ;) za jakiś czas...
ale chyba nic już nowego raczej na PATA nie wyjdzie a jak wyjdzie to pewnie będzie "okrojone" ech... |
Cytat:
|
Witam
Mam takie pytanko: co z iHAP624 jest takowy w ogóle dostępny ?? Szukałem jakiś czas temu na PATA i jedynie były ogołocone wersje dostępne niestety :( Pozdrawiam |
Jest dostępne nowe firmware GL29 oraz nowa wersja SmartPack 1.21.0.0 via SmartPack.
|
W zaawansowanych należy zaznaczyć opcję jitter, płyty skanujemy prędkością 4x - 8x dla Lite-ONa, mniejsza z tym.
IMO, masz coś namieszane w systemie, być może chipset płyty głównej "nie lubi się" z tym modelem nagrywarki. Zaktualizuj sterowniki płyty głównej. |
Ilość załączników: 2
Płytka powolna (z lewej) oraz szybka (z prawej) w załącznikach.
I jeszcze jedną rzecz zauważyłem. Czasami (rzadko) kilkukrotnie robiąc test na "wolnej" płytce (za każdym razem przed testem wysuwając tackę) zdarza się, że dana płytka jednak się rozpędza i odczyt jest wtedy szybki. Wygląda to tak jakby na starcie napęd "decydował" czy rozpędzać płytkę czy nie. pzdr paweł |
Zrób test Disc Quality tej płytki która odczytuje się z "dobrą" prędkością oraz płytki "powolnej", wersją programu z mojego linku.
|
Mam Daemon Tools Lite, czytałem, że może to być problem sterownika wirtualnego napędu SPDT - najpierw odinstalowałem go (ten sterownik, czyli DT de facto nie działał) potem zainstalowałem najnowszą wersję SPDT - było to samo.
Oczywiście przy starym napędzie konfiguracja komputera była taka sama - i nie było problemów. Teraz mogę dla pewności odinstalować całego DT ale wątpię czy to pomoże. EDIT Jestem po deinstalacji DT, tak jak sądziłem, nie ma znaczenia. Nie potrzeba robić testów transferu poprzez Nero DS, wystarczy włożyć płytę do napędu, jeżeli nie rozpędzi się na starcie to nie ma co liczyć na szybki transfer. W zależności od fizycznego położenia pliku na dysku idzie - pliki bliżej środka płyty ok 3 MB/s, brzegowe dochodzą do niecałych 8 MB/s Przy niewielkiej ilości płyt działa jak powinien czyli zaczyna od ok 8-9 MB/s kończąc na kilkunastu MB. Zastanawia mnie to, że napęd tak różnie traktuje płyty, przy większości się nie rozpędza, przez co transfer szwankuje. pzdr paweł |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |