![]() |
o..., udostępnili publicznie :)
|
Crossflash
Crossflash @Plextor PX-L890SA 1.05
Crossflash @Asus DRW-24B3LT 1.0 :) EDIT: Dla przypomnienia >>instrukcja<< crossflashu. |
Dzieki za podpowiedzi.
Pytam nauczony doswiadzeniem, ze wypalane mniejsza predkoscia plyty sa lepiej czytane w roznorakich napedach ODD (ich chec czytania plyt jest naprawde zroznicoawana). A potrzebe mam zrobienia "kopii" Audi Navi aby plyta byla jak najbadziej zblizona do oryginalu :). Jak pisalem wczesniej uzwam ihas124 b AL0H i Verbatim DVD+R (DVD-ROM uzyskany za pomoca BookType135) Jesli macie jakies sugestie co do uzyskania najlepszej jakosci plyty, to bede wdzieczny. PS: ograniczenie predkosci uzyskalem przez zmiane trybu kotronlera IDE z DMA na PIO-4. Ustawiona predkosc zapisu na x6, uzskiwana w trakcie zapisu to x2.3~2.5 (w Alkoholu120 bufor nagrywrki byl na 100% poczas wypalania). Taki work-around :). Nie wiem czy jest z tego jakas korzysc ... |
W google znalazłem niepokojący post, niestety przez jakieś dziwne ograniczenia nie mogę wkleić tu linka, wątek nazywa się:
iHAS624 not reading [some] pressed Audio CD's i chyba wcale nie jest tak różowo z tym napędem, jak się wydaje :( |
Cytat:
|
Witam
Jestem zainteresowany kupnem tej nagrywarki, mam sporą kolekcję płyt audio i tu moje pytanie do posiadaczy tego modelu: jak on sobie radzi z ripowaniem płyt audio? Jest to dla mnie bardzo istotny aspekt, tym bardziej że wyłapałem zonka z Pioneer-em DVR-216BK który KOMPLETNIE nie radzi sobie z płytami audio. Całe szczęście mój drugi napęd Benq DW1640 jeszcze śmiga... |
Cytat:
Od strony nagrywarki, jest pewna zależność, im mniejsza prędkość, tym mniejsza moc lasera i odwrotnie im większa prędkość nagrywania, tym większa musi być użyta moc lasera, aby nagrywarka "nadążyła" nagrywać z odpowiednią prędkością. Optymalna wypadkowa prędkości i mocy jest taka jak podałem wyżej. Cytat:
|
Cytat:
Na jakich płytach wypalasz ? jakim softem ? dlaczego chcesz tak wolno palić - płyty się krzaczą czy co? |
Nie ma szans na niższą prędkość - tak napisany firmware:ysz:
|
Hi, mam 2 pytanka odnosnie tej nagrywarki ihas124 b AL0H.
1) Czy zmniejszenie predkosci zapisu na DVD+R do x2 lub nizszej bedzie skutkowalo lepsza jakoscia wypalenia plyty. 2) jesli tak to jakim softem mozna to wymusic (najnizsza to x6) ? pzdr |
LiteOn oficjalnie sie nie pochwalil, co pozmieniali... Pewnie dodali pare nosnikow do bazy...
BTW Caly soft do Liteon'ow jest w naszym dziale download: LiteOn software :) |
Co takiego poprawił nowy firmware GL27?
|
Ilość załączników: 3
Od jakiegoś czasu verbatimy są chyba coraz gorsze
- burn 8x - Over Speed Writing - DISABLE Dla porównania Omega z marketu |
Witam
Ponawiam prośbę o bios IHAS 124 rewizja Y BL0V w binie, jeżeli ktoś ma taką nagrywarkę. Z góry dziękuję mrrobi@o2.pl |
Z tego co mi wiadomo na podstawie postów melag-a pamięć flash napędów ma 2MB, no i na jej zrzut pozwala FU i wątpię w to żeby zrzucony był inaczej niż przez to oprogramowanie...
Co do błędnego zrzucenia przez EU flasha to nie mam pojęcia dlaczego ma tylko te 8KB, ale myślę że C0deKing to poprawi w następnych wersjach a tym czasem wystarczy backup z FU? Labeltag - jednak działa po crossflashu z ihas124 => ihas524, ale narazie udało mi się wypalić napis po danych wypalonych za pomocą nero 9. PLDS nie dał niestety rady po danych wypalonych za pomocą burning studio 9, ale myślę że to wina strategii zapisu (DAO), a nero palił pewnie w (TAO) choć to nie potwierdzone :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |