![]() |
Melag, możesz wrzućić te FW dla PX-L890SA, to sobie przeflasz(k)uje :mruga:
|
witam - mam pytanie .. co trzeba zrobic /ustawic by pokazywało w nero cd-dvd speed lub opti drive np to : recorded with np Plextor ..v 1.03
pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Cytat:
SONY DVD+R 16x Burn 16x ALL=on iHAS124@PX-L890SA Załącznik 56859 |
Wczoraj zaktualizowałem firmware do wersji GL27 poprzez SmartPack. Po wgraniu nowego firmware SmartPack nie wykrywa napędu. Również Nero i SureThing CD nie wykrywa nagrywarki jako Lightscribe. Proszę o informację czy to felerne firmware czy coś namieszałem przy aktualizacji ? :help:
|
a ja podejrzewam kontroler
|
Cytat:
Ja nie wiem wy chyba macie brudny prąd w gniazdkach :P mój litek śmiga aż miło, co prawda zmieniam zamiłowanie do płyt i z sony przejdę póki co na verbatimy ale za to ładniej się palą :) |
Cytat:
|
Witam,
od kilku dni żyję przygodami z omawianą tu nagrywarką iHAS124 b. Gdy stara nagrywarka padła, pomyślałem, mam kilka wejść SATA to zaszaleje i kupię sobie nagrywarkę na SATA, a co! Gdy podłączyłem ją okazało się, że coś jest nie tak. BIOS ją widział (choć bez nazwy modelu), Windows też, ale płyt nie czytała a tylko wydawała jakieś dziwne dźwięki, nawet gdy w napędzie nie było już płyty. Kombinowałem, kombinowałem... zaktualizowałem sobie BIOSA płyty głównej. Poprawiło się o tyle, że w biosie widział już nagrywarkę z nazwy ale nic poza tym się nie zmieniło. Zawitałem do serwisu, miły Pan ją podłączył i stwierdził, ze jest niesprawna i od ręki dał mi nową (przy mnie sprawdził czy działa - działała). Cały happy wróciłem do domu - podłączam - to samo.... Przeczytałem co się dało w Globalnym Śmietniku i pomyślałem, że aktualizacja firmware coś da. Zmotałem programik SmartPack, pokazał że mam ALOF a mogą mieć ALOL, no to heja, wyłączyłem co tam było do wyłączenia, zadzwoniłem do kolegi z energetyki, żeby czasem nie majstrowali przy generatorach i kliknąłem Update.... Dość szybko doszło do 100% i zwiecha... no to czekam... po jakiejś godzinie jakieś tam słowo się zmieniło na inne i dalej zwiecha... to czekam...czekam...czekam... koło pierwszej w nocy się wkqr... i reset bo już nic na kompie nie reagowało. Po resecie się okazało, że napęd padł, kaplica, nawet prąd przez niego nie płynie, nic nie miga, nie wysuwa kieszeni, choć Bios dalej go widzi... Na serwis już raczej z nim nie pójdę bo mnie wyśmieją... Czy jest jakiś sposób na niego, czy mogę się cieszyć oryginalnym przyciskiem do papieru? Jeśli to drugie to może wiecie jak postępować, jeśli kupię nowy napęd, żeby w końcu działał, bo na bank będzie to samo, ale tym razem wolałbym uniknąć wgrywania nowego firmware... Czy dać sobie spokój z dyskiem na SATA i kupić coś na szarą taśmę? z góry dziękuję za wszelkie porady :) pozdrawiam, firmware noob ;) |
eee tam - myslalem ze jest po co - a tu jak zwykle ...
moj 124 juz wywala sie przy paleniu verbatim'ow dl :( !edyta ciekaw jestem czy plextor pali lepiej niz litek :] |
Cytat:
Satysfakcja ;) |
hmmm a jakie są korzyści z tego płynące po za radocha, ze za 67,- mam napęd dwa razy droższy ...?
|
Vakoss DVD+R 16x
Ilość załączników: 4
Burn 16x
SB=on FHT/OS/OHT=off iHAS124@PX-L890SA Załącznik 56792 iHAS624 Załącznik 56793 Tak pokazuje PU zużycie lasera: CD Załącznik 56794 DVD Załącznik 56795 ;) |
Sony palony X12 , chyba czas się rozejrzeć za innymi płytami :taktak:
|
Platinum DVD-R 16x
Ilość załączników: 2
Burn 16x
SB=on, FHT,OS,OHT=off iHAS124@PX-L890SA Załącznik 56788 iHAS624 Załącznik 56789 Prośba do MOD-ów, może by tak połączyć, ten topic z topiciem o iHAS624? Wszystko w jednym miejscu, właściwie są to te same napędy, łatwiej będzie odszukać pomocne informacje. Tytuł topica np. Lite-ON iHASx24 rev.B lub Lite-ON iHAS124,224,324,424,524,624 rev.B. :) |
Napędy z LS mają diodę pozycjonującą płyty LS. PX-L890SA posiada taką diodę, natomiast iHAS124 mimo crossflashu nie będzie posiadał funkcji LS - nie posiada wspomnianej diody.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |