![]() |
Orientujecie się może jaka rewizja przeważa teraz w sklepach internetowych?
Jak wypada iHAS124-19 jeżeli chodzi o jakość zapisu w porównaniu do Lite-On iHAS524-T32? Są jakieś różnice? |
Melagu drogi ! Czy testowałeś swój palnik Litka pod EAC ? Udało Ci się prawidłowo uzyskać offset a także Accurate Rip ? Zrzucałeś nim CDki do FLAC ?
|
Cytat:
:taktak: |
Witajcie !
Czy Litek w wersji 124 (taką widzę tanio w sklepach) nada mi się do ripowania płyt CD Audio ? Sprawdzał go ktoś z EAC (widziałem,że 624 sprawdzano) w kwestii offsetu i Accurate Rip ? Testów niestety CDRINFO nie przeprowadziło. A może polecacie jakąś inną nagrywarkę DVD SATA do Audio ? Dobre ripowanie, palić nie będę CDRów. |
Dzięki wielkie za zainteresowanie ;) Możecie mi jeszcze powiedzieć, czy kupując PLEXTORA PX-L890SA mogę go "przerobić" na tytułowego LITEON'a iHAS624 w wersji B? Jest możliwy taki myk, przejdzie to i będzie działać jak ten iHAS624 rev. B?
Myślę cały czas nad tym PLEXTOREM ponieważ mogę go dostać od ręki w komputroniku u mnie w mieście i w razie awarii oddaję do nich, zaś Liteon'a musiałbym zamawiać ze sklepu internetowego w którym nie mam 100% pewności jednak czy to będzie wersja B. Pozdrawiam |
wersji A i nie ma już z rok na rynku-nie jest produkowana i dawno już nie dostępna-w sklepach już tylko B można kupić -przynajmniej ja się z innymi już nie spotkałem.
|
Wiecie, gdzie można dostać tytułową nagrywarkę w wersji B? Sprawdzałem kilka sklepów internetowych i tam towaru w 80% już nie ma, a jeśli jest to obsługa nie potrafi powiedzieć w jakiej wersji jest sprzedawana u nich nagrywarka - załamać się można ;)
|
Cytat:
Jeszce 1 sztuka leży u mnie w komputroniku więc nawet dziś podjechał bym po nią. |
mam 124rev.b i odpowiednik w asusie, litek ma b.dobra korekcje błedów , do zrgrywania audio jak najbardziej ,
aska nie polecam ze wzgledu na brak nowych biosów dalej 1.0 gdy do litka wyszly juz chyba 3 aa i do audio cd mój litek nie trawi szajsu po 40gr w kopercie ale za to verbaitimy, sony ,philipsy,maxwelle itd nie sprawiaja mu trudnosci a i we wszystkich sprzetach sa odczytywane nawet w zjechanym juz cdku JVC w samochodzie |
Cytat:
Właśnie chyba standardowo tylko smart burn jest na ON, a reszta na OFF. Ale pewności nie mam bo już zmieniałem i nie wiem jak było na początku a chciałem wiedzieć. Mam jeszcze pytanie o odczyt zapis, czy cała seria cechuje się podobnymi parametrami czy może któreś odstają. Mam 124 i do 2 kompa chcę jeszcze jeden napęd i tak myślę brać 124 -19 rewizja b, czy może 624. LS, LT i funkcji kasowania nie potrzebuje, tylko dobry zapis odczyt. Głownie do płyt AUDIO CD. Więc następną 124 kupić czy ... Brałem w komputroniku mają 124 19 rev b. |
U mnie po aktualizacji biosika na nowszy dwie opcje były na off dwie na on - nie pamietam które,
ale w sumie to nie ma problemu żeby to właczyć pod siebie -w koncu każdy nosnik inny to i ustawienia inne |
Witam.
Mam pytanie o iHAS124-19 rewizja B. Czy w tym liteonie po uruchomieniu Settings_Utility powinienem mieć standardowo SMAT BURN aktywny włączony. Czy jednak w nowym wyjętym z worka napędzie smart burn jest na OFF. I dopiero my w settings utility możemy sobie to uaktywnić. Jednym słowem czy w świeżo kupionym napędzie wszystko jest na OFF. A i czy wgrywając nowy firmware opcje się ustawiają na domyśle producenta, i po każdym wgrywaniu nowego firmware muszę sobie włączać wyłączać zgodnie z moimi potrzebami. To samo pytanie dotyczy listy OPC . Ona jest kasowana i aktualizowana z nowym firmware. |
Niestety te dzisiejsze napędy teraz potrafią tak padać:> sprawdź na innym kompie:)
|
Witam, mój IHAS624 właśnie przestał "widzieć" płyty DVD (nagrane i czyste).
Płyty CD czyta. Czy to już koniec tej nagrywarki? Jest jakiś soft, którym można zdiagnozować ten sprzęt? |
Cytat:
W tej chwili nie mogę sprawdzić testów, paliłem CD-R i raczej na pewno były tam Verbatimy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |