![]() |
oni nie udzielają takich informacji bo wysyłają bezpośrednio z magazynu, taka odp. usłyszałem
Mam iHAS124-19 i jest to rewizja B czyli mam rozumieć ze -04 to tez rewizja B ? PS. w komputroniku są 04 i 19 dostępne. |
Cytat:
|
a LiteON iHAS124-04 ? jak to będzie rewizja ?
|
Cytat:
|
sprawdzę to popołudniu i dam znać, a swoja droga to mam tez pytanie jaka wersja kryje się pod oznaczeniem iHAS124-14 ?
|
Zaciągnij plik z tego źródła:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/d...AL27.stock.rar Rozpakuj, podaj ścieżkę.... |
Plik AL29.exe żadnego zipa nie ma.
|
Przypadkiem nie podajesz ścieżki do archiwum np. *.zip?
|
Cytat:
|
Posiadam nagrywarkę iHAS124 B i chciałem ja crossowac do modelu 524 tak jak opisał to melag #65 ale nie mogę tego zrobić gdyż mam za każdym razem komunikat "The firmware was not found in the specified file!" "Make sure the file is not compressed".
W programie FU zaznaczyłem wg instrukcji "update boot code", potwierdzam ze chce fleszowac, wskazuje firmware od modelu 524 (AL2A), znowu potwierdzam i mam taki komunikat jak w/w napisałem. Czy możecie mi powiedzieć co źle robię, gdzie trwi błąd ? |
Cytat:
Wersja Y to tak jak napisałeś Sony AD 7240(NEC MC-10045) ,wersja W albo Sony 7280 lub seria 73xx(RenesasR8J32091NP ) -stawiam na tą drugą opcję bo Lite-on wykupił pozostałości i części po Sony i stąd modele Liteon iHAS120 XU(buffor 2MB) i 120X(buffor 512KB) i iHAS122-04 na chipsetach Renesas Cytat:
Ja na pewno już nie kupię żadnego nowego modelu napędu DVD;)szkoda nerwów;) |
Cytat:
|
Cytat:
:) EDIT: Chyba coś pokręciłeś, wersja B i E mają inne chipsety B - Mediatek 1839, E - MediaTek 1882. Poszukam jeszcze info o wersjach C i D. :P EDIT2: Tylko wersja C i D jest na takim samym chipie, Mediatek 1809, również mają ten sam bufor, czyli 1,5MB. Wersje Y i W też się różnią, Y - NEC, W - Renesas. Moje stwierdzenie, że różnią się chipsetami jest prawdziwe :taktak: :D |
Cytat:
Cena wersji B jest dlatego taka że można modyfikować łatwo firmware do zapisu X-Box a napęd jest już nie produkowany -ale oczywiście to samo można zrobić i nagrać gry na X-Box na starych NEC,LG Samsungach za 10zł:haha: ale konsolowcy to bogata kasta;) Cytat:
|
Cytat:
Kupiliśmy z kumplem takie same i on nagrał na innej płycie innym kompie i to samo prawie cały wynik testu czerwony |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:35. |