![]() |
Mylisz się Edi ;)
Btw.Jak wszystko gra, to lepiej nie ruszać, bo może przestać "grać". |
Mam 401@411 i nie zamierzam przerabiac tego na 811, a dlatego ze nagrywarka spisuje sie swietnie,nagrywa plytki DVD z filmami i prawie wszystkie odtwarzacze stacjonarne ja lykaja.jest dobrze, nie chce tego zepsuc. dodam ze podczas przerobki stracilem swoj orginalny eeprom i duzo wysilku mnie kosztowalo aby dobrac inny eeprom ktory bylby rownie dobry,a nawet lepszy.
|
[QUOTE=kowanski]Mam teraz 401S@811S :)
Wgrałem spatch-owany eeprom od swojej nagrywarki 401s i flash HS0J (scrack-owany), bios HS0J ma błąd :(, więc scrack-owałem bios HS0E i wgrałem go do nagrywarki. Nagrywa pięknie :) Witam Sciągnąłem ze stronki LiteOna firmware DR8HS0P i przepusciłem go przez flashfixa. Czy można go teraz bezpiecznie wgrać to nagrywary i nic się nie powali? Mam 401s przerobianą najpierw na 411s a poźniej na 811s z fir. HS0E. Drugie pytanko, jak jeszcze miałem firmware z 411s obciażenie CPU przy nagrywaniu i odtwarzaniu wszystkich rodzajów płytek z max prędkością wynosiło 100%, 811s jeszcze nie testowałem, niestety 401s też nie testowałem bo zanim coś wypaliłem przerobiłem napęd na 411s. I pytanko, czy to normalne, nigdy wcześniej nie spotkałem się z max obciążeniem proca, nie można nic zrobić, musze ograniczać prędkość odczytu aby móc normalnie pracować. Czy pomoże wgranie EEPROMu z 401s z przeedytowaną nazwą na LDW811s? Czy TTTM (ten typ tak ma)? Dzieki za kazde info |
Prawie na pewno masz włączony tryb transferu PIO i dlatego obciążenie proca skacze do 100%. Przełącz transfer na Ultra DMA.
|
Jestem nowym posiadaczem 401-ynki. Po przeczytaniu uważnie całego "przyklejonego" wątku przystąpiłem do "update'u" za pomocą patcheraV4. Zatrzymał nie "krytyczny" alarm Avasta po rozpakowaniu archiwum z patcherem !!! Wiem ze cracki są często rozpoznawane jako wirusy przez programy przeciw nim stworzone, ale systuacja jest niecodzienna - chodzi o "rozdziewiczenie" LiteOn'a !!! Czy to normalne ? Czy mogę użyć spokojnie tego PatcheraV4 ??? A może ktoś da mi namiar na jego bezpieczną wersję ???
Z góry Wielkie Dzięki !!! ---Greg200--- |
Cytat:
|
Szybki odzew kowansky - dzięki !!! Lecz ten pliczek równiez Avast widzi jako groźny wirus /mialem go juz wczesniej oraz ten z paczki zebry/ !!! Lecz jezeli Ty mówisz że jest on prawidłowy, to tak być musi. Wiem że nie "rzucasz słów na wiatr". Nie jestem strachliwy - najwyżej Litek pójdzie sie j...ać !!! Probowac ???
|
Cytat:
|
Poszło bez problemu. Teraz pora na drugą, praktyczną cześć - TESTY !!!
Pozdrawiam - dzięki wszystkim za ten topic !!! ---Greg200--- |
Witam wszystkich czy ktoś mógłby udostepnić na forum lub przesłać mailem najnowszy bios HSOP z 811s działający na LDW-411s.
Pozdrawiam i dziękuje. mój e-mail: Acid_xxx@interia.pl |
WAŻNE - UWAGA !!!
Po wgraniu eeproma nalezy uruchomic ponownie komputer. Nastepnie fixem potraktowac oficjalny bios HSOP zeby dalo sie wgrac jako do 401/411 i po jego wgraniu rowniez zrestartowac kompa. Wazne sa te restarty, przekonalem sie o tym na wlasnej kieszeni, full plytek polecialo do smietnika :) |
hmmm ja nie resetowalem a juz wypalilem troche... i nic sie nie dzieje, zarowno z dvdr/rw jaki cdr/rw
|
Ja wypalałem DVD po przerobieniu 411s@811s bez restartu bo akurat ważne pliki ściągałem , płytka wypaliła sie doskonale bez problemów działa na PS2.
|
witam wszystkich
jestem tu nowy i zielony do tego, czytam topic od kilku godzin i głowa puchnie, może dojdę do ładu i składu ale czy moznzby bardzo łopatologicznie wytłumaczyć prowadząc za rączkę modyfikację litka 411s na 811s modem 4 (co i jak i jakim programem) a jeżeli nudzę i lamuję to inne pytanko czy trzeba przerabiać litka 411s na 811s aby uzyskac lepsze wynuki zapisu, czy nie wystarczy wgranie nowego fw do 411s, czy da to jakieś efekty i czy jest wykonywalne chodzi mi o tę część modyfikacji (bez moda epromu) a samego fw żeby bez krempacji można było upgradować ze stronki litka mam nadzieję że jasno się wyraziłem z góry dzięki i przepraszam za to że znów o to się pytam co wałkujecie od dłuższego czasu ps. kupiłem litka na raty i szkoda mi kasiory w przypadku uszkodzenia sprzętu |
mod v4 411s@811s daje ci to ze zyskujesz z modelu 411s model 811s, co za tym idzie, mozesz nagrywac plytki x8.
jezeli ci to nie potrzebne, nie kombinuj, wgraj nowy fw ze strony litka i tyle... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:37. |