![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Jakość nagrywania płyt na 832S - o co chodzi
Cześć,
Pisałem już o tym wcześniej (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39153), tym razem mam inne obserwacje (LiteOn 832S, bios VS0A). Jedna płytka Verbatim DVD+R (z dwóch które wtedy nagrałem na samym początku) źle mi się nagrała (pod koniec dużo błędów) pod Nero więc powtórzyłem nagranie tych samych danych na innej płycie z tego samego pudełka jeszcze raz i co ? Znów to samo - znaczny wzrost ilości błędów pod koniec płyty (z kilku do ok. 3/4 płyty aż do 60-80 na końcu płyty). Już sobie myślałem że albo płyty Verbtima są do d... albo nagrywarka coś nie teges albo jej BIOS. Więc nagrałem obraz ISO płyty DVD z filmem za pomocą CloneDVD2 i co ? Nagranie idalne na całej długości - nieznaczny wzrost ilości błędów PI ale na samym koniuszku (od 95% do końca) - do powiedzmy 10 błedów PI podczas gdy cała płyta na poziomie 5. Czyżby to zależało od programu jakim się nagrywa i co się nagrywa ![]() Aha ,wszystkie płytki nagrywane x4. Alllle o cccoooo chooodziii ? Pozdrawiam, Zbyszek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | ||
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
jezeli to jest prawda to przy badaniu plytki kProbe nalezaloby zawsze podawac rowniez na soft jakim zostala wypalona, w przeciwnym razie sytuacja wyglada mniej wiecej tak: do wysicgu staje dwoch kierowcow; Hołek i niedowidzaca staruszka, sa dwa auta: malacz i impreza. zgadnij ktory samochod pierwszy przyjedzie do mety nie wiedzac, kto z nich prowadzil bedzie subaru
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Ja z Verbatimami miałem te same problemy, jak się okazuje jakość płytek tej firmy jest czasami niewystarczająca. Potwierdzało to wiele osób na innych forach dyskusyjnych -- słabo zapisane końcówki płyt Verbatim od TY.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
no a holek w imprezie to na wstecznym ta babulenke pewno by wyprzedzil ![]()
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Gdyby trasa wyścigu wynosiła 500m na prostej drodze bez przeszkód To jakby babcia depnęła w tę Imprezę na maxa i tylko trzymała się kierownicy To Hołka malacz nie nadążyłby wycieraczkami zbierać kurzu z przedniej szyby ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
![]() p.s. trasa wyscigu nie jest prosta, na takiej plytce to non stop zakrety ![]() ![]() pozdro
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To co innego ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
Data rejestracji: 17.08.2004
![]() |
A moze wystarczy zmiana strategi zapisu na inna np z cmc na mcc ?
Nie ma plytki cmc bo uzywam tylko sprawdzonych mcc . NIe wieze ze inny soft nagrywa lepiej az tak zeby byla widoczna roznica . Pozdrawiam jak by co to moege pomoc. |
![]() |
![]() |
#12 |
-=-
Data rejestracji: 24.03.2004
![]() |
No dobrze...jaki softem zastapic Nero,aby jakosc poprawic? Moje wyniki np. na Vakoss'
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Vakossy to niestety jedne z gorszych płyt DVD :\ Było już wiele na ten temat i nie pamiętam, żeby coś się zmieniło To np. mój Vakoss |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
-=-
Data rejestracji: 24.03.2004
![]() |
![]()
HA...a no to moje wyniki
![]() Juz wiem...tylko markowe nosniki i wylacznie plusy... tak to pisza na forum cdrinfo.com. Hm...zarządzanie strategią zapisu...wiąże się tylko ze zmiana biosu na bios z opmipatcher'a czy jeszcze można coś wykonac? porównywałem sobie wyniki z vakosow na Nec 3500 i sorry...błędy oscylujace w porywach do 20. Inyznierowi Lite'ona cosik sie obsuwają... Ostatnio zmieniany przez Bateau : 13.09.2004 o godz. 19:03 |
![]() |
![]() |
|
|