Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.07.2009, 13:43   #16
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mały szczegół - prawdopodobieństwo kupienia starej dobrej nagrywarki na allegro jest minimalne. Nawet jak taką trafisz, to może mieć problemy z wypalaniem nowych płytek przeznaczonych do szybkiego zapisu i znów będziesz w punkcie wyjscia.

Spróbuj jeszcze płytki nagranej normalnie tzn szybciej, inną nagrywarką, na innym kompie. Nic cię to nie kosztuje (no prawie) a może dać jakieś wskazówki co dalej.

Twój problem i twoja decyzja, co zrobisz, ale droga którą próbujesz z tym walczyć jest i tak skazana na niepowodzenie - albo już teraz albo w najbliższej przyszłości.
Jeśli twój sprzęt ma wartość tysięcy złotych, to może jednak warto wymienić w nim laser z optyką?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.07.2009, 14:12   #17
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez aurelinus Podgląd Wiadomości
Więc dlatego pytam o nagrywarkę x2.
Mimo wszystko taniej wyjdzie kupić używaną, sprawną starą nagrywarkę za 30-50 zł, niż wydać 300 zł na "nowe" PS2 i odtwarzacz do kina na przykład (kolejne 300-400 zł). Stare modele Playstation nigdy nie czytały żadnych płyt szybciej niż x4, a ten najstarszy, czyli mój nigdy więcej niż x2. Może trafiały się lepsze modele, ale generalnie nie - sam poczytaj opinie tutaj sprzed kilku lat. Kiedyś nie czytały, a teraz raptem miałyby zacząć?
Nie opowiadaj głupot bo jakos plyty nagrane na dobrej nagrywarce z predkoscia 8x-12x na plytach verbatim i sony czytal zarowno stary PSX jak i PS2 i PS2 Slim wiec ze u ciebie nie dziala nie oznacza ze u innych tez, a wiekszosc osob oszczędza nawet na plytach i kupuje chinskie badziewie i pozniej sa takie opinie w necie

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2009, 14:14   #18
aurelinus
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2004
aurelinus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeszcze tydzień temu nagrywałem nowe płyty na 2500A i nie było problemu. Nie ma jakiegoś programu, który wymusiłby zwolnienie takiego 216D? Chrzanić korekcję, dajmy jej szansę.
aurelinus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2009, 14:18   #19
Bródka
Technik Informatyk

nec sa bardzo kiepskimi nagrywarkami, pionner juz jest o wiele lepszy, zrob tak jak napisal kolega grzeniu, a programow wymuszających nie ma

Stary 11.07.2009, 15:13   #20
aurelinus
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2004
aurelinus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
nec sa bardzo kiepskimi nagrywarkami, pionner juz jest o wiele lepszy, zrob tak jak napisal kolega grzeniu, a programow wymuszających nie ma
Kilka lat temu gorąco polecano tu nagrywarki NECa (stąd taką kupiłem), widać, czas mija i opinie się zmieniają... Nagrywarka była świetna - jak dla mnie lepsza od Pionków, które mam, a i zapewne żaden z nich nie dożyje tylu lat co tamta. W tamtym momencie 2500A była rewelacyjna i przekonałem się o tym.

Mam Pioneera 112D i 216D, w obu przypadkach prędkości zapisu powyżej x2, bez względu na prędkość są powyżej zdolności mojego odtwarzacza jak i pleya.

Dziekuję za szczere chęci, ale "kup pan nowy samochód" ani "wymień silnik", to nie jest rozwiązanie. Poszukam starej nagrywarki, choć problem polega na tym, że nie mam pojęcia od których modeli Pioneer czy NEC czy Sony zaczęli stukać tylko x4, bo model 106D Pionka ma już próg właśnie x4.
aurelinus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2009, 15:28   #21
Bródka
Technik Informatyk

No ciekaw jestem kto ci tu doradzil nec, bo on ma chyba najgorsza korekcje bledow, a jakosc zapisu tez nie jest rewelacyjna a to ze kiedys sie nagrywalo na tym necu a teraz nie to wlasnie kwestia czasu bo to juz stara nagrywarka ktora ma zużyta optyke, wracajac do kupna uzywanej nagrywarki zebys sie nie zdziwil ze jak dasz nowe plyty nagrywarka nie bedzie ich chciala nagrac bo nie bedzie miala strategi zapisu dla tych nosnikow

Stary 11.07.2009, 16:12   #22
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
No ciekaw jestem kto ci tu doradzil nec, bo on ma chyba najgorsza korekcje bledow, a jakosc zapisu tez nie jest rewelacyjna
No, tu muszę poprzeć zdanie aurelinus - swego czasu też kupiłem NEC'a, najpierw 2500, później 3500, właśnie za poleceniem z tego forum.

Owszem, NEC'i miały problemy z czytaniem, ale paliły znakomicie jak na ówczesne czasy. Zresztą do dzisiaj nie narzekam
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2009, 16:41   #23
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nec-i były kiepskimi czytnikami, ale nagrywały dobrze. One jednak już są stare i malo prawdopodobne, żeby warto było go kupić, optyka jest plastykowa i się starzeje...a nikt nie robi takich sprzetów, żeby długo działały.

Tak czy siak twoim problemem jest odczyt. Jeśli upierasz się przy swoich teoriach, to nikt nic ci nie doradzi, bo nie ma czego doradzić. Powalczysz, wydasz trochę kasy i sam dojrzejesz do "kupna samochodu czy wymiany silnika".

Tak mi jeszcze przyszło do głowy... - poszukaj jakichś płytek z inną barwą nośnika, chodzi o to, żeby miały inny współczynnik odbicia światła. To mogą być nawet jakieś niemarkowe płytki, ale czasem daje to efekt. Próbuj i walcz

Twoje uprawnienia: