![]() |
Ilość załączników: 1
A to Hawk x4 DVD-R burn x4 2500A 1.07v2b5 Herrie
|
Ostatnio wgrałem sobie do swojego NEC-a 2500A bios od MADDOG-a 2.F7 SL&DL Bitsetting.
Hawk palony x4 na NEC-2510A 2F.7 :) |
No i jak podobają ci się podpowiedzi kolegów z góry. Jak nie działa to nie używaj a uzywaj tego co działa. W sumie to jest słuszne rozumowanie a przynajmniej przynoszące dobre efekty. ;-)
|
Cytat:
Przygotowuje film i nagrywa :D |
do wypalania *.iso staraj sie uzywac np. dvddecryptera lub cloneDVD2
nero jakos nie radzi sobie z niektorymi plikami *.iso (to moje zdanie - mialem kilka przypadkow) |
Wypalanie Płyt DVD... Bitsetting... DL...
Witam...
Otórz mam pewien problem z nagrywaniem płyt w Nero... Ale od początku: Mój sprzęt to: DVD-RW NEC ND-2500A (z biosem 2k5107v2b5kl), TOSHIBA DVD-ROM SD-M1912 oraz CDRW TDK 16X10X40. Opis problemu: Jeżeli nagrywam płyty w DVD DECRYPTER VER.3.2.3.0 (ISO READ oraz ISO WRITE), korzystając z DVD INFO PRO VER.2.4 (bitsetting) nagrana płytka jest OK - DVD-ROM :cool: . Jeżeli użyję DVD DECRYPTERA tylko do zrobienia obrazu płyty, DVD INFO PRO do bitsettingu, a wypalić chcę w NERO VER.6.3.0.2 zarówno jako DVD-ROM (ISO) lub DVD VIDEO po analizie płytki pojawia się komunikat: "BŁĄD KALIBRACJI MOCY LASERA!!!" :wow: (zaznaczam, że korzystam z lepszych plyt DVD: Verbatim lub TDK). Prosiłbym o jakieś porady w tej sprawie... z góry dziękuję... Pozdrawiam... MC_NEO |
Cytat:
|
Akurat tego potrzebowałem, a przy okazji za wcześniejszą pomoc leci reputka. Dzięki.
|
Cytat:
Opcja ISO READ - utworzenie obrazu :taktak: Opcja ISO WRITE - wypalenie obrazu :taktak: Jeżeli miała by wyniknąć z tego dyskusja Na temat jakości wypalania jednym programem albo drugim To bez kozery powiem: DVDDecrypter :tak!: A co do bitsettingu na Necu na tym firmware Możesz zrobić tak: 1. Ściągasz program DVDInfo Pro i instalujesz go 2. W obrazkowym Menu jest takia ikonka z płytą i dopiskiem +RW - użyj jej 3. Pojawi ci się okno, w którym tam gdzie jest: CHOOSE A BOOK TYPE zaznaczasz DVD-ROM 4. Następnie klikasz na dwa duże przyciski: SET DRIVE DEFAULT ...., tak, że w okienku po lewej stronie na dole będzie DVD-ROM Teraz zawsze nagrana przez ciebie płyta DVD+R/RW będzie miała booktype DVD-ROM :taktak: Jest to najlepszy sposób na kompatybilność z innymi peryferiami DVD Plus oczywiście dobre płyty - jak to zauważyłeś - Verbatim i TDK (to na pewno) :czar: |
Witam...
Mam do Was pytanko: Jak najlepiej nagrywać płyty DVD, żeby czytały je stacjonarne odtwarzacze (i nie tylko)? Mam nagrywarkę DVD RW NEC2500A z biosem: 2k5107v2b5dl, odtwarzacz DVD Toshiba SD-M1912 oraz nagrywarkę CDRW TDK 16x10x40. Mam też trzy programy: NERO 6.3.0.2, DVD Decrypter 3.2.3.0, DVD Shrink 3.2.0.15 Z tego co się orjętuje to najlepiej chyba będzie nagrywać na DVD+ (Verbatim/TDK). Podobno tylko DVD+ da się "przerobić" na DVD-ROM??? Wcześniej używałem tylko DVD Decrypter (ISO READ a potem ISO WRITE), ale słyszałem, że lepiej obraz płyty robić DVD Decrypter, a wypalać w NERO? Nie wiem tylko czy: używając DVD Decrypter korzystać z opcji: FILE czy ISO READ? (pozostaje jeszcze ISO INPUT????), a wypalając w NERO, wypalać jako: DVD-ROM (ISO)? czy DVD-VIDEO? Proszę o jakieś wskazówki... Z góry dziękuję. MC_NEO |
Cytat:
Jest tam jeden taki post :taktak: :D |
Wymiana NEC 2500A na 3500A ?
Witam
Jest sens wymienic? jaka roznica w zapisie... o ile lepsza jakosc? moze ktos sobie wymienil i podzieli sie uwagami... bede bardzo wdzieczny! |
Cytat:
On już dawno jest i TUTAJ :czytaj: Tylko zobacz co tam jest napisane :czytaj: Zresztą na tej stronce co podałeś także (only for Fujitsu/siemens OEM) Czyli dla Neców wydanych przez Fujitsu/Siemens :O Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał Ale skoro tak piszą - to pewnie tak jest :D |
Nowy BIOS do NEC_2500A
Na stronie http://www.station-drivers.com/page/nec.htm ukazał się Bios do Nec_2500A z numerkiem 1.09A
Ale niestety nie mogę go zainstalować do mojego Neca, wyskakuje komunikat "Target NEC ND-2500A is not found correctly", mam wgrany bios 1,07 Czy komuś udało się go wgrać ? |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko sprawdź czy nagrywa DVD-Video :O Bo chodzą pogłoski, że nie ... ^_^ |
Właśnie cieszę się NEC-iem 3500 :-)
wymienionyna gwarancji w Komputroniku, pisze bo ktoś czekał na potwirdzenie że wymieniają.
heinep |
Dzieki i za to.
Skoro u Ciebie chodzi, to znaczy że jednak może. Spróbuje powalczyc u siebie. |
ja mam Alcohola 120% v1.9.2.1705 InCD 4.3.0.5 i u mnie na Litku 832 nie ma tego, no ale jak widac zalezy od konfiguracji kompa. Ustawienia przy instalacji Alcohola zawsze biore defaultowe
|
Znalazłem odpowiedź na mój problem.
Powodem kłopotów jest... Alcohol 120%. Próbowałem z różnymi ustawieniami i z zainstalowanym Alcoholem (v1.9.2.1705) zawsze te same objawy. InCD wywala komunikaty jak niżej. Po odinstalowaniu kłopoty znikają i InCD pracuje prawidłowo. Wrzucam info o tym, może kiedyś, komuś, się przyda. I pytanie do "mocniejszych" w temacie: Czy istnieje możliwość zmienienia, jeśli tak to jakie wartości wpisać w tym oknie? Być może to ustawienie (defaultowe) jest powodem konfliktu? |
Cytat:
dzianks heinep |
Cytat:
Poczekaj, 14 dni ROBOCZYCH i powinnien przyjsc 3500a :cool: |
Komputronik - czekam na naprawe nagrywary juz ponad dwa tygodnie....
Niestety, czekam na naprawe nagrywary juz ponad dwa tygodnie, rozumiem ze wysylaja nagryware do producenta i czekaja na to co odeslą.... i zastanawiam sie czy mam sie pieklic czu grzecznie czekać dalej.....
naprawial moze juz ktos cos w Komputroniku? heinep |
a niby dlaczego dziwic sie ze ktos tego uzywa? to przydatna aplikacja jezeli ktos czesto robi backup. jak kiedys nagrywalem multisesyjnie to gdy mialem na jednej plycie duza ilosc sesji (nie pamietam juz ile bo to bylo dawno, ale sesji bylo hmm 10-15) to juz cdrom nie czytal tego jak powinien... a z InCD nigdy zadnego problemu nie bylo jak nawet co godzine cos nagrywam przez caly tydzien
|
w sumie to sie dziwie ze ktos ! tego jeszcze uzywa ?
|
http://www.de.nec.de:
DvD Burner ND-Series - Problems in conjunction with various burnsoftwares (directCD) or backupsoftware In operation with some special burnsoftwares or backupsoftware device doesn`t burn or is giving always error messages. What causes this problem? Our burners ND-1x00A, ND-21x0A, ND-3500A and ND-6x00A supports on the hardwareside no "Mt.Rainier" function, only "InCD" from Nero for CD-RW/ DvD+RW medias will be supported. If you have burn problems with a special application, pls. first verify with manufacturer of them, if "Mt.Rainier" is needed. Sorry, but a solution for this problem is not available at the moment. |
Cytat:
|
InCD uzywam juz od paru lat, ostatnio na LiteOn 832S i jeszcze nigdy nie widzialem takiego bledu... ;)
|
i wtedy prawda jest bolesna :>
|
Cytat:
A czar pryska! :D |
O problem z NEC'iem :wow: Przecież to niemożliwe ||
|
A to druga płytka: Verbatim
Błąd zapisany w logu: 03a4 04:10:02 21:32:37:20 e=0. Media is a DVD+RW. 03a4 04:10:02 21:32:37:20 e=2001. SCSI error: (Op 5Ah (ModeSense10) => os=0h host=0h tgt=0h sns=05/24/00h Invalid field in CDB Info=0h=0. @ ID=0_0_0_0 '_ NEC DVD_RW ND-2500A' CDB bytes:[5Ah][00h][03h][00h][00h][00h][00h][01h][08h] [00h][00h][00h]) ------------------------------ :O :'( :help: Jeżeli uważacie że wina leży po stronie nagrywarki, to oświeccie mnie. Ide do serwisu z nią. Mysle że to wyleczy mnie na długo z nec'a. Pozostaje Lite-On! |
InCD 4.3.0.5 a NEC 2500 -> DVD - Rozwiazanie
Mam NEC-2500 i za nic nie mogę sformatować płyty pod InCD (wersja jak wyżej, ale i 3.5...). rusza formatowanie, a po dłuższej lub krótszej chwili wywala komunikat że płyta niezgodna lub porysowana.
Płytka DVD+RW x4 Verbatim od NAN-YA. Kupiłem dzis nową DVD+RW x4 EMTEC od Optodisc i od razu po kliknieciu formatuj, wywala ten komunikat. Na CD RW to samo. A w combo, ta płyta formatuje się ok. Czy może NEC-2500 nie obsługiwać zapisu pakietowego ??? Proszę o pomoc, bo juz trace resztkę cierpliwości :rozwal:. NEC 2500 = jeden "big problem". Taki błąd jest zapisywany w logu (nowa płytka): keGenSCSIError 2001 SCSI error: ----------------- Dodam że na Verbie nagrywałem do tej pory bez kłopotu. |
Cytat:
|
to nec'e też się psują??
ja myślałem, że tylko lg :O |
Też kupowałem mojego nec 2500a w komputroniku i jakies 2 tygodnie temu się mi laser pospuł, odesłalem i dzisiaj przyszedł spowrotem kurierem. Jakiez było moje zdziwienie jak odtwarłem i okazło sie ze wymienili mi juz na nec 3500a :piwo: 8 ) NAJLEPIEJ!! :)
Zaraz sie zabieram za testy biosy i te sprawy || |
Mam tę nagrywarkę, i mam podobnie, ale używam jej tylko do nagrywanie a do odczytu używam dvd-rom'u Toshiby. Jest to z tego co wiem spowodowane przez słaby odczyt płyt tego napędu, ale nagrywa dobrze. Doradzam kupno jakiegoś dvd-romu Toshiby lub jakiś inny dobrej firmy.
|
Wlasnie o to chodzi ze przeinstalowalem Winde juz chyba ze 2-3 razy, inne nero tez sprawdzalem i to samo
|
Zaistaluj sobie na nowo system i całe oprogramowanie. Myślę że robisz to pod winrarem???
|
NEC 2500A dziwne bledy...
Witam.
Mam maly problem z nagrywarka NEC 2500A. Otoz zauwazylem ostatnio calkiem przypadkowo ze psuje ona mi dane zapisane na dowolnych nosnikach DVD (na CD nie sprawdzalem). Przeprowadzilem maly test: Np. Kilka duzych plikow 1GB ZIP lacznie dajacych ok 4GB nagrywam na DVD+RW (nie wazne moze moze byc +- badz -+R) przed nagraniem robie sumy kontrolne tych plikow SFV za pomoca Total Commander'a. Po nagraniu zrzucam spowrotem dane na dysk i sprawdzam sumy oraz na koniec rozpakowuje wszystkie ZIP'y. Co sie okazuje?? Ze sumy sie nie zgadzaja mimo tego ze podczas zrzucacania spowrotem danych nie wystepuje zaden blad odczytu. Oczywiscie takie ZIP'y ze zla suma nie daja sie do konca rozpakowac (( Odziwo problem nie wystepuje za kazdym razem. Nagranie 1 (te same dane) - wszystko OK Nagranie 2 - zla suma dla jednego pliku Nagranie 3 - zla suma dla jednego pliku ale innego niz w nagr 2 Nagranie 4 - sumy OK Toz to totolotek :klnie: Na 90% dane zostaja uszkodzone i nie jest to blad zedu iles tam MB ale chyba 1bajta ?? Zmienialem napedy odczytujace tak nagrana plyte , np. DVD-ROM LiteOn i to samo. BIOS w nagrywarce zarowno od Herriego jak i oryginalny 1.07 - to samo. Podejrzewalem tez komputer: testowalem wszystko po kolei pamiec, procka, tasmy i wszystko gra czyli jednak nagrywara? Kompletnie nie wiem jak mam taka nagrywarke reklamowac przeciez dane daja sie spowrotem zczytac na HD ale roznia sie zawartoscia (1bajt) Co robic?? Pozdro, RyEk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To daj później znać :taktak: Ciekawe, czy będą naprawiać, czy też Nec 3500A w dłoń I do domu :D |
Tak serwis, o ile jestes pewien ze z systemem masz wszystko OK (czyli nie np. nie masz traya dlugosci tasmy filmowej)
|
Nec2500A - naprawiać na gwarancji?
nagranie na verbatim 4x(10pack) DVD+R:
PI max=1410 average=822 PIF max=860 average=94 na 10 plłytek u znajomych najczesciej czytają się np. dwie u mnie w necu wszystkie ale z ostrymi zacięciami zacięciami a na liteonie SOHD-167T nie lepiej (na niektórych zgłasza błędy) firmawe:1.07 .......??? napęd jest na gwarancji, zanosic do serwisu? na innych płytkach jest tak samo lub gorzej (intenso i esperanza) zauważyłem ze wolniejsze nagrywanie powoduje więcej błędów. pozdrawiam heinep. |
NEC 2500A vs NEC 3500A - test jedej płyty :)
Ilość załączników: 2
Ten sam nośnik PHILIPS 1-4x
pierwsza palona x8 na NEC-2500A (1.07 od Herriego) druga palona x4 na NEC-3500AG (2.17 od Herriego) |
Serdeczne dzięki i tak z NEC-a 2510A OEM z ver. 2.04 Biosu udało sie uaktualnić do ver. 2.16, czyli najnowszej.
Reasumując, najpier uaktualniamy z windowsa do ver. 2.06 nastepnie z pod MS-DOS-a do wersji 2.15 i jeszcze raz z windowsa do ostatecznej jak narazie wersji Biosu 2.16 Jeszcze raz dziekuje za pomoc :) |
Cytat:
Jeśli np. twoja nagrywarka to SECONDARY MASTER to uruchamiasz tryb MSDOS w Windowsie i uruchamiasz program do patchowania z parametrami: Np. NEC2500A -sec -mas -out backuptwojegobiosa.bin -flash plikznowymbiosem.bin Wyjaśnienia parametrów wyświetlają się przy uruchamianiu programu parchującego pod DOS. Pozdrawiam & Good luck |
Jestem laikiem a chciałbym uaktualnić sobie Bios pod Dosem
Jak się to robi, prosiłbym opis w szczegółach. Help |
Cytat:
|
MTKflasha nie dotykaj lepiej.
To powinno sie dac zrobic zwyklym execiem z jakiegos zachodniego forum. |
Mam taki problem. Musze przerobic NEC 2500@2510. Chodzi o to ze do 2500 nie ma f/w z obsluga plytek DL produkcji Riteka (TRAXDATA) posiadam taka plytke i dlatego mi zalezy. Probowalem pod dosem ale ciagle jakies mam problemy. Miedzy innymi pisze ze bios jest uszkodzony. Litki i LG jakos nie mialem problemu w MTKFLASH przerobic. A moze wlasnie MTKFLASH uzyc???
|
Cytat:
Wypalać to nagrywarką DVD :ognicho: Najlepiej na płytach DL :D |
a jak sprawdzic czy po flashu harriego ma juz dl? jak to wypalac? na jakich plytkach?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Ale mozna z niego zrobic nagrywarke DL Poszukaj biosu 1.07 beta 5 DL + BS by herrie na forum.cdfreaks.com |
nec nd-2500A czy mozna flash na szybsza?
czy ten model nagrywarki dvd mozna sflaszowac na szybsza niz 8x?
i czy to ma sens wogole? i czy dobry zakup zrobilem za 230 pln brutto? pozdrawiam zinger |
2 dniowy ban dla 2 profilow na przemyslenie i ochloniecie. Temat zamykam.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
juz mam to co potrzebowalem:) |
Cytat:
p.s. ostatnio cos Ci sie nie wiedzie, teraz jest was dwoch a juz obie czerwone kropy @MLotek, zapytaj legiona, on sie zna, pewno Ci pomoze powodzenia |
Cytat:
|
Cytat:
:taktak: |
Cytat:
|
legion - zpomniales ze tu sie zachowuje logi IP.
Zenada !! |
legion vel MLotek, nie rozmawiaj sam ze soba.
|
Cytat:
|
Cytat:
No daj już spokój! :D @MLotek Wyczyść dobrze tackę napędu :taktak: A jak to nie pomoże - to weź kilka takich płytek, skrobnij laborat na temat zagrożonych ważnych danych :O I wal do serwisu :worek_tre: Normalne napędy, a zwłaszcza firmy Nec(@legion :mruga: ) nie robią czegoś takiego Żądaj nowego egzemplarza :tak!: Ja tak kiedyś zrobiłem z CDkiem Hitachi - choć dobra z niego maszyna była :taktak: Ale rysy? Tylko w górach! :tak!: |
Cytat:
|
Cytat:
Po zrobieniu się rysy informacje na temat struktury płyty są natentychmiast odczytywane :czytaj: I płyta powraca do pierwotnego swojego stanu :O |
no rysuje w od srodka tak do 1/4 calosci plytki sa ryski jak nagrywam i tylko na plytkach +i- r przy rw nie ma tego
|
Stary napisz to bardziej po polsku, co ci rysuje gdzie i kiedy bo nie bardzo kumam o co ci chodzi ?
|
problem NEC2500A
Mam taka nagrywarka 2500a i jak wrzucam plytka to mi rysa robi czy da sie ja usunac pomocy no i czy to wina palnika bo kazda rysuje plyte oprucz rw (uzywam verbetina i platinum )
:'( |
Cytat:
Jeżeli tak - to spróbuj innej płyty - byle nie Mediastore :nie!: O ile Nec jest super palnikiem to i tak nie zawsze potrafi sobie poradzić ze wszystkimi płytami :nie: A Vakossy to wyjątkowo nieudane jak do tej pory płyty DVD Także spróbuj cokolwiek innego i wtedy będziesz miał jako taką jasność czy to wina płyty, czy sprzętu Ja stawiam na zły nośnik :\ A co do biosu - to spróbuj 1.07 v2b5 od Herriego - relatywnie to najlepszy bios - zapis/odczyt - najbardziej popularny i masowo wykorzystywany :taktak: Jest tylko jedno jego ale - gdyby coś to pewnie nie uznają ci reklamacji - wiąże się to z utratą gwarancji - no chyba, że zdołasz wcześniej wrócić do jakiegoś oryginalnego biosu od Neca |
vakoss x4, nagrany x2
przy probie kopiowania staje na 20% i wywala blad.(czy to clonedvd2 czy nero). |
Cytat:
|
NEC 2500A ktory bios umozliwia najlepszy odczyt?
witam. dzisiaj moj (narazie) jedyny czytnik dvd w kompie , czyli nagrywarka nec 2500 nie pozwolila mi na skopieowanie swojej nagranej plyty!
dlatego chcialbym w niej zniemic bios na nowszy,bo harazie jade na oryginalnym 1.06 chcialbym wybrac taki ktory umozliwia jak najlepszy odczyt,tak aby ta nagrywarka mogla pracowac mniej wiecej jako zwykly czytnik dvd. poczytalem na forum o roznych biosach do nec'a,ale nie pisza tam raczej od odczycie plytek , tylko o DL i o obitesttingu,choc te sparwy mnie nie interesuja narazie.bo moje kino domowe jest bardzo wszechstronne i czyta + jak i -,a DL-narazie cenowo mi nie odpowiada. prosze o rady i o ewentualne linki do biosow. |
Chyba pozostanie mi poczekac na jakies pierwsze oficjalne testy tego neca na jakism serwiscie CDR....
|
Zgadzam sie z pawelblu... bierz Nec'a 2500a. Jest to sprawdzony model, nagrywa rewelacyjnie praktycznie na wszystkim co mu zapodasz:) Podobno ma gorszy odczyt... na pewno jest w tym cos prawdy, chociaz ja tego nie zauwazylem (przesiadlem sie z litka 401s@811s na wlasnie Nec'a). Na 40-50 plyt z Beverly Hills Video, nie zgral bodajze 3 (stacjonarna yamaha tez przeskakiwala na nich). A plyty bhv ma masakryczne. Nie chce wypowiadac sie na temat litka 812 i 832 bo nie mialem z nimi do czynienia, ale ja wybralem Nec'a i naprawde jestem zadowolony. Jedyne co zrobilem to wgralem bios od Harrego i .. nagrywam. A przeciez wlasnie o to chodzi...
|
Jak z jego odczytem, poprawili odczyt? Chialem kupic 2510, ale jego odczyt jest ponoc slaby, a ma byc to moj jedyny naped dvd. Wiec jak jest z odczytem przy 3500a?
|
Wez 2500 lepiej. Nowy model nie jest specjalnie lepszy a po przeczytaniu kilku recenzji nie wiem czy nie jest gorszy.
|
DMA wlaczone oczywiscie.
|
Ja bym Ci NEC-a polecił, bitsetting to tylko kwestia czasu, pewnie pojawi się wkrótce bios od Herriego. A pierwsze testy w świecie pokazuję, że ND 3500 zapowiada się naprawdę interesująco :D
|
Cytat:
|
witam!!
tak od tylu: z AVI na DVD, to musisz najpierw przekonwertowac, bo DVD to mpeg'i, wiec na poczatku czeka Cie rekompresja materialu... Ja do tego uzywam programow, ktore umozliwiaja montaz materialu video. Po zmontowaniu, eksportuje material do mpeg DVD i takie pliki, to juz lyknie program do authoringu dvd... z tego, co czytalem, to minusy sa nawet bardziej preferowane od plusow, jedyne, czego nie mozna na nich zrobic, to zmiana bitsettingu :'( upatrzonej przez Ciebie nagrywarki nie znam, sam posiadam LiteOn'a 832S z najnowszym firmwarem i naprawde nie narzekam... choc wgrany firm... jeszcze sie nie pojawil jako oficjalny, to jednak wedlug mnie wypala lepiej: zdecydowanie mniej bledow PIT i lepiej smazy DVD+RW... ale odbiegam od tematu::: wiesz, nagrywajac wczesniej na dobrej DVD-RW'ce nie powinienes miec problemu z jej odtworzeniem na stacjonarce, no ale moze sa jakies wyjatki??? Ale minusy sa bardziej preferowane, np. moja stacjonarka ma w sobie naped Pioneer'a, ktory choc czyta DVD+R, z takimi DVD+RW sobie nie radzi. ale ostateczny wybor nalezy do Ciebie, sprzetu nie znam, chcialem tylko wrzucic slowko nt kompatybilnosci :spoko: pozdrawiam, :papa: |
Sprawdz DMA czy jest wlaczone w panelu sterowania.
|
To bez tego booktype warto ja kupic ? Co bede nagrywal na minusach i tez powinno byc git ? W wiekszosci beda ta dvd stacjonarne nie majace wiecej niz 2 lata.... Czy stacjonarne tez w wiekszosci oblsuguja dvdrw ? Bo chcialbym pierw potestowac zeby kasy nie rzucac na plytki ktore nie beda czytane. Mam jedna dvdrw sony na minusie to jesli dvd odczyta ja to minusy beda bez problemu szly ? Ktos na forum napisal ze niby na minusach moga skakac filmy jak przegram ? To prawda? No i jakim programikiem najlepiej przegrywac z AVI do DVD zeby to wszystko chodzilo na tych stacjonarnych...
|
no jasne ze dobrya ale z book moze byc problem
|
Wlasnie ja tez sie dolaczam do pytania o 3500. Moge go miec za 399 i nie wiem czy warto. Bedzi mi dobrze wypalal plytki na ps2 i stacjonarne dvd ??
|
Kompatybilnosc NECa...
A wiec mam zamiar kupic NEC 3500 i tak czytam wybiorczo posty i widze ze dobra rzecz miec ten BOOKTYPE czy cos BITTSETING czyli zamienianie plytek z plusem na ROM. Nie wiecie czy ta nagrywarka to potrafi lub czy myslicie ze wyjdzie biosik dzieki ktoremu bedzie to mozliwe ? Bo chce ja kupic glownie do kopiowania plytek na stacjonarne odtwarzacze i gry na psx2, wiec kompatybilnosc z takimi sprzetami bylaby wskazana... Prosze o jakies info cyz to dobry sprzet do takich celow....
|
nec 2500 zwalniajacy kompa
witam. dzis nagralac chcialem sobie plytke dvd z filmem.wczoraj ta sama operacja wykonala sie calkowicie poprawnie.lecz dzisiaj podczas nagrywania komp sie tak mulil, ze nawet kursor myszli skakal po ekranie.
bufor nagrywarki skakal od max-min-max-min i tak przez caly zcas nagrywania.predkosc nagrywania-2x(wczoraj 4x), a oprocz tego prawie wszytsko bylo identyczne(wczoraj braty przy okazji gral jeszcz ew diablo I), a dzisiaj byl swiezy komp, zaraz po wlazceniu. plyta dvd oczywiscie poszla do wywalenia, bo na stacjonarce sie bardzo zacina,co moze byc chyba spowodowane ciaglym oproznianiem sie bufora(czyli stopem lasera podczas nagrywania). odisntalowalem nagrywarke z menedzera urzadzen i zainstaloiwalem raz jeszcze , lecz dalej podczas uzywania jej(odczyt/zapis) komputer strasznie zwalnia. czym to moz ebyc spowodowane? dodam, z emam jeszcze w kompie druga nagrywarke i podczas uzywania jej nic takiego sie nie dzieje. |
Byłem dzisiaj w Backupie, (nie miła obsługa) powiedzieli ze 2500 nie bedzie :|Jest tylko 2510 i 3500 powiedzcie czy warto dopłacic do 3500??
|
Nero plus Nec ND-2510A
Witam!
Zauważyłem że jak chcę nagrać płytę DVD w Nero (6.3.1.20) to w oknie ustawień, zakładka Zapis nie mam wogóle opcji dotyczącej nagrywania z użyciem Systemu Ochrony Zapisu. Jak nagrywam CD to jest, mogę włączyć lub wyłączyć. Czy tak powinno być? Może Nero przy wypalaniu DVD wymusza jakby ten system. W Alcoholu przy nagrywaniu DVD mam możliwość wyłączenia. |
Polecam ten sklep http://www.miodzio.pl/index.php?cPat...b8e8269e15173e
ekstra ceny (bezpośredni imprter) Pozdrawiam |
Ogolnie Backup to b.dobry sklep ale ich strona www wola o pomste do nieba i jest aktualizowana raz na ruski rok. Dlatego do nich lepiej maila wyslac lub zadzwonic.
|
Cytat:
Ale jeżeli tak - to z miesiąc temu 2500A kosztował 360PLN :czytaj: Więc dane są nieaktualne :nieee: |
No cóż, w logosie pytałem, znaczy w naszym Polickim to facet jak by mu sie juz pracowac nie chciało powiedział ze niema i ze nie sprowadzają. A co do "backup-a" na stronce nagrywara jest za 449zł to nie za drogo??
|
Cytat:
LOGOS - kiedyś dość fajny tani sklep Dziś można polemizować :| |
W logosie tez jest choc nie ma jej w internetowym cenniku. Jak ja miech temu kupowalem to kosztowala 360 zl.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |