![]() |
Ilość załączników: 1
Vakoss DVD+R x8 burnx8 2500A107v2b5
|
Vakoss DVD+R x8 burnx8 2500A108v3
|
Dysan DVD+R x8 burnx8 2500A107v2b5
|
Dysan DVD+R x8 burnx8 2500A108v3
|
Komentarz chyba nie jest potrzebny :nie:
:czytaj: |
Ale na przykład
TDK DVD+R x4 burn x4 2500A108H3-2 |
Testował ktoś już może firmware 1.09 jak wypala płyty
|
Cytat:
To dyskwalifikuje go u mnie zupełnie :taktak: |
Panowie, ktory polecacie jesli zamierzam nagrac plytke dvd+r dl np traxdaty ewentyalnie verbatim (i ktora wedlug Was specow jest lepsza) mam nec-a 2500A, jak bedzie z jakoscia takiego zapisu na dl?
dzieki za ewentualne odpowiedzi |
Cytat:
|
To w końcu zgłupiałem czyli jak sie okazuje nadal
Cytat:
To wynika z waszych wypowiedzi.. pozdro grzesiek |
Cytat:
Sprawował mi się najlepiej :nie: No może warto poeksperymentować z 2F8 z modem Quikee'ego Ale ten nie umożliwia takich prędkości palenia dla płytek jak biosy Herriego Natomiast DL nie nagrywałem Więc w tej materii się nie wypowiadam :mruga: |
NEC 2500a - problem z DVD-R
Witam,
do tej pory używałe nośników DVD+R, +RW i nie było kłopotu z odczytem płytek na innych napędach. Coś mnie tknęło i zainwestowałem w płytki TDK DVD-R 8x. Wypaliłem 5 sztuk (standardowa kompilacja NERO dvd-video) i żadna z nich nie jest odczytywana w odtwarzaczach dvd stacjonarnych ani kompterowych. Testowałem na kilku napędach. Płytki za to działają bezproblemowo w nagrywarce. Firmware używałem najnowszego Herriego, ale sflashowałem oficjalnym 1.09 i mam to samo :( Macie jakieś sugestie? |
???w jakich stacjonarnych w jakich komputerowych
??? starych , nowych ??? sprawdz specyfikacje tych urządzeń |
Stacjonarne:
Philips 737 Sony NS 305 Clatronic ...jakiś tam I jeszcze jakiś inny napęd z "promocji" marki "tesco" or sth ;-) Wszystkie napędy radzą sobie z odczytem DVD-R Komputerowe: Napęd TEACa - również czyta inne DVD-R, dokładnej nazwy modelu nie podam w tej chwili Płytki wypalałem zarówno 8x jak i 4x. Jak wspominałem nagrywarka odczytuje je bez problemu, natomiast napędy wyżej wymienione strasznie się męczą - przez około 30s słychać różnego rodzaju "szmery" po czym, pojawia się radosny napis "no disc". Spróbuję jeszcze odczytać dane na NECu 3520, ale nie po to kupiłem 100 szt. markowych płyt by odtwarzać je na jednym czy dwóch napedach :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |