![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Cytat:
No zastanawiam sie, juz bylem sklonny kupic tego NEC`a... Ciekawi mnie jeden model jeszcze LG GSA-4082B w wersji Oem dostepny za przyzwoita cene bo kosztuje 350 zl (wersja BOX 495 ) Obsluguje wiekszosc formatow, (miedzy innymi zapisuje DVD-RAM 3x) tylko jakos nie moge sie sie dowiedziec sie tutaj co o tym ludzie mysla...![]() Acha i sorry ze pytam tutaj o LG
Jumpman Ostatnio zmieniany przez jumpman : 02.08.2004 o godz. 12:39 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Bardzo fajowy avatarek! Ale te pytania ....
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
Witam!!!
Jakos udało mi sie nie zadawać pytań typu jaka nagrywarka - wybrałem nec-2500...bo dobrze nagrywa(z tego co piszecie), wiem rowniez, ze musze dokupic odtwarzacz(wezme litka albo toshibe). Słyszałem, ze rozne nagrywarki maja swoje, ze tak powiem plyty. W zwiazku z tym mam pytanie jakie sa dobre(cena, jakosc) dla neca 2500?? Moj kumpel nagrywa na plytach "PRINCO" (na allegro mozna je kupic nawet po 1,8) jestem ciekawy jak jest z ich zywotnoscia, moze ktos ma jakies uwagi. Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :cool: |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Princo lepiej sobie daruj ze wzgledu na zywotnosc (nagrac to sie nagraja). Platinum, Esperanza i inne uznane za raczej dobre.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Albo bardzo dobra, albo podkładka ![]() Dla Neca - cóż - trzeba sprawdzić
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Szczerze to mysle o Verbatim ale cena to prawie 4 zł- pytanie czy warto tyle dac za plyte.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jeżeli dane - cena 4PLN za Verbatima wydaje się nie być zbyt wygórowaną Jeżeli filmy - spokojnie możesz się rozejrzeć za czymś tańszym
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Dzieki, szczerze mowiac to dzieki twoim (w wiekszosci) postom zdecydowałem sie na taki wybor nagrywarki Dopiero co zaczynam sie obracać w tym temacie-takze prosze o wyrozumiałość. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forum jest na 6
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
Ja to powiem tak, jak chcesz nagrywać tylko na Verbatimach to mogleś kupić LiteOn'a, NEC wypala wszystko co mu zasadzisz. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Chciałem, zeby miec dobrze nagrane nosniki - to patrzlem na neca, ale chodziło mi tez o to, zeby te nosniki troche polezały-to patrze na np. Verbatim, TDK. Jak ktos kiedys powiedział "jakbys nie zrobił i tak bedzie zle." |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli nie masz Litka do kProbe to i tak tego nie sprawdzisz ![]() Ewentualnie sprawdzić można jako test transferu w Nero CD/DVD Speed i to czy chodzi w stacjonarkach - ale to drugie jak dla mnie nie jest dobrym testem nagrania płytki Dlaczego? Ano dlatego iż płytka może być wypalona perfekcyjnie, a stacjonarka nie lubi danego nośnika lub formatu zapisu +/- |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Witam!
Mam pytanie : do tej pory uzywalem do zgrywania EAC'em nagrywarki LG 8080B i tam, plyty audio zgrywaly mi sie ze srednia predkoscia x4 (oczywiscie w trybie secure). Natomiast teraz po tak ogromnym dla mnie przeskoku technologicznym, EAC na NEC'u potrafi sie "rozbujać" nawet do x10.W logu niby mam na koncu "No errors occured" ale nigdy nie zaszkodzi Was zapytac. Czy to normalne zjawisko ? Mi zawsze sie wydawalo, ze aby rip plyty byl dobrej jakosci, predkosc powinna oscylowac wlasnie na ok x4 ? Czy to bylo tylko moje mylne przeswiadczenie ? Pozdrawiam blackbird |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli napęd jest dobry w tym względzie I umożliwia pracę urządzenia z taką prędkością przy zrzucie audio w trybie secure To dlaczego z tego nie korzystać? Gdyby coś było nie tak - program by cię o tym poinformował Nie z taką prędkością się zrzucało 52327S
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Cytat:
heh, ![]() czlowiek "starej" daty, to i troche zacofany... ![]() czyli moge taką predkosc uznac za calkiem przyzwoity wynik - right ? pozdrawiam blackbird |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Takie czasy, że człowiek po tygodniu czasu jest już zacofany w świecie komputerów ![]() Wszystko zapier**** jak mały samochodzik
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| "Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
| Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 01:36 |