![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Z tego co ja wiem to jeśli chodzi o uzywanie neca jako dvd-rom (np.ripowanie) to to nie jest najlepszy pomysł ze względu chociażby na bardzo słabą korekcje błędów. Nec jest typową nagrywarą -fantastyczna jakosc zapisu, duza kompatybilnosc nosników itp... jak sie nie ma dvd-rom'u to lepiej nie kupować neca. Takie jest moje zdanie.
Pozdr. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Faktycznie różnie, mam liteona 401s@411s i muszę stwierdzić że jeśli chodzi o korekcje błędów to jest najlepszy napęd z jakim miałem kontakt, wypadł lepiej niż np. cd teac CD540E (40X), czy dvd toshiba SD-M1802.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2003
![]() |
Trudno
... W takim układzie jaki polecacie DVD-ROM do ripowania? LG będzie OK? Mogę taki tanio odkupić. Po zakupie nagrywarki nie zostało mi wiele kasy i nówki raczej nie kupię.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
No dobrze, skoro jest tak źle z czytaniem DVD przez nagrywarki DVD, to może rzeczywiści lepiej zostawić wysłużony, ale sprawdzony w bojach napęd DVD-ROM.
Coś jednak wyrzucić muszę... Więc trzeba postawić inne pytanie: Jak się nadają nagrywarki DVD do nagrywania CDR/W? Mam nagrywarke CDRW LiteON i przyznam, że bardzo jej ufam i nigdy mnie nei zawiodła. Czułbym się bardzo niepewnie po odstawieniu jej do lamusa... Co o tym sądzicie? Co będzie mniejszym złem? Dzieki, latet |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
mam wlasnie aktualnie na stanie bardzo porysowana dvd z wypozyczalni asus smiga z nia bez probelmu a na moich 2 innych odtwarzaczach jest zonkA co do nagrywarek dvd to myśle że jako cdrw sprawuja sie w miare. Wiadomo zawsze lepiej miec normalna cdrw ale napewno nie bedzie takich problemow z nagrywaniem cdrw na dvd jak z ripowanie/odczytem dvd'ków |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Litek nie powienien miec problemu z ripowaniem. Co do napedu DVD-ROM to ja polece Toshibe.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
NEC ND-2500A 8x
Witam.
Proszę o opinie użytkowników tego palnika. Czy sprawuje się dobrze, czy nie ma problemów z odczytem porysowanych płyt dvd tłoczonych, podobno NEC ND-1300 ma pewne problemy w tym zakresie. Jeżeli nie ND-2500A to co wybrać ? Czy może jednak wybrać Sony DW-U14A - mimo że jest to palnik x4 ? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32422 tutaj ktos pisal ze ma problemy z nec 2500 podczas odczytu plytek
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
ja ostatnio kupilem tego neca i tej klasy palnika o takich speedach nie kupisz w tak niskiej cenie ( ja dalem 520zl z dwu letnia gwarancja )
co prawda narazie wypalilem tylko jedna pltke dvd+rw ale wszystko poszlo oki czytala sie oki jedno jest pewno wszystko zalezy od uzywanych nosnikow ja tylko tdk i verbatim i tdk+r wykrywaja sie jako 6speed choc sa sygnowane jako 4x ![]() mysle ze to jednak bardoz dobry sprzecik |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Miałem na próbę NEC'a 2500 i Lite-On'a 812. Na obu nagrałem kilka dokładnie takich samych płytek nierewelacyjnej jakości (Vakoss, Platinum, Princo), wychodząc z założenia, że na dobrej płytce każda nagrywarka sobie poradzi. Lite-On nagrywał niektóre płyty z większą prędkością niż NEC, ale płyty
nagrywane przez NEC'a były dużo lepszej jakości (ilość błędów sprawdzana programem Kprobe) - NEC wypadł zdecydowanie lepiej. Do tego stopnia, że marny odtwarzacz DVD bez problemu odtwarzał płytę Princo -R nagraną w NEC'u, a na tej samej płycie nagranej przez Lite-On'a zacina się. Dobry odtwarzacz Philips łyknął jednak wszystkie bez problemu. Czytałem kilka recenzji NEC'a (i TDK 880 - wszystko wskazuje, że to zasadniczo to samo), i wszystkie one wskazują, że NEC (i TDK) w roli czytników nie sprawdzają się dobrze, zwłaszcza w przypadku płyt CD - z gorszymi płytami sobie nie radzą. Za to jako nagrywarki DVD i CD radzą sobie bardzo dobrze - jakość zapisu jest wysoka. Rozważam teraz zakup tego NEC'a.
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Mam tego NEC`a i jest ok miałem liteona i mam dosc
![]() chociaz ma mozliwosci
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Cytat:
Cieszę sie , ze zmieniłeś na NEC ale sam zawaliłeś sprawę w Litku z eepromem i jest to twoja wina ze tak ci działała. Napisz jak nagrywanie płytek na Xbox i PS2 . Czy działają
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| "Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
| Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 01:36 |