Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC 3500, ASUS DRW-1604P czy Pioneer 108D? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-3500-asus-drw-1604p-czy-pioneer-108d-39701/)

B@rtek 17.09.2004 22:03

Weekend się zaczął :piwo: :D :jupi:

Turboni 17.09.2004 22:02

no dokladnie a po co ??? lepiej sie wyluzowac i :piwo: wypic na spokojnie :D

B@rtek 17.09.2004 21:59

Ostatnio na tym forum to ciągle jakieś spory i kłótnie.

Turboni 17.09.2004 21:57

to samo co w watku poprzednim dajcie sobie po wirtualnym :piwo: i skonczmy z tym bo po co ???

B@rtek 17.09.2004 21:53

Paweł dajcie spokój z Legionem. Uznajmy temat za zamknięty. Legion uważaj bo będzie znowu :banan: ja już dostałem w środę dzisiaj mnie dopiero Yankee odblokował..

pawelblu 17.09.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez legion
chlopie czy ty czytasz to i bierzesz wszystko doslownie jestes jak wrzud na dupie ale uwielbiam sie z toba przekomazac :) poczucie humoru to ty masz jak cholera a koty to ci sie pewnie w nocy przysnily
ja napisalem tak:
[blebleble]
a ty tak napisales:
[blebleble]
chyba nie bede pisal przy kazdaj wypowiedzi "ps. pawelblu to zart" a tak po za tym zawsze gdzie sie pojawisz zaczyna sie nie mila atmoswera :)
wiec podziekuje ci dzis uprzejmie nie stresuj sie tak :)

Po pierwsze ja sie nie stresuje, bo to co reprezentujesz jest zenujace a nie stresujace. Bycie zenujacym jest pewnym stopniem osmieszenia sie, wiec ogladanie tego jak sie osmieszasz jest dla mnie przyjemne - w zadnym stopniu stresujace. Bede to kontynuowal w punkcie czwartym.

Po drugie co do wrzodu na dupie, to mysle ze jest to dobre okreslenie ale skierowane w zla strone.

Po trzecie to poczucie humoru owszem mam, ale nie lubie jak ktos stara sie byc 'cwaniaczkiem' i w ten sposob zainstniec.

Po czwarte napisales:

Cytat:

Napisany przez legion
wiec sie dokonalo teraz litek dla wszystkich robi bebechy tylko do innych pudeleczek wsadza :D
a odbiorca skupia sie tylko na produkcji przedniego panelu z logiem firmy :)

tak wgole to nowy tdk1616n ma procek od nec'a
wiec uzywaja NEC C333500 tak samo pionek DVR-108 i ASUS DRW-1604P
i dalej idac tdk882n/880n to NEC ND-2500A/2510A (D63630)

tdk440n OEM'em napedu NEC ND-1300A
wiec @pawelblu jest w bledzie a kprobe czyta je i testy sa takie jak na litku :taktak:

WIEC WYRAZNIE WIDAC ZE NIE CHODZILO CI O ZARTOWANIE TYLKO CHCIALES ZABLYSNAC WIEDZA I WYTYKASZ MI BLEDY. Niedopuszczalne jest krytykowanie kogos na podstawie swoich urojen niepopartych wiedza ktorej Ci wybitnie brakuje. Takze na przyszlosc WIECEJ CZYTANIA A MNIEJ PISANIA.

Po piate zlamales § -5- regulaminu :

Forum dyskusyjne służy tylko i wyłącznie do zadawania pytań, wymiany spostrzeżeń, poglądów oraz informacji posiadanych przez zarejestrowanych użytkowników. Nie toleruje się wprowadzania innych użytkowników w błąd.

To tyle.

legion 17.09.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale to nie ja podaje bledne dane tylko Ty - Kprobe NIE DZIALA na napedach ktore nie sa OEMami LiteOna tylko na tych ktore tymi OEMami sa - a wiec np. ten do ktorego link Ci podalem gdzie indziej. Wiec nie odwaracaj kota ogonem TYLKO ZANIM COS NAPISZESZ TO POCZYTAJ TROCHE A NIE SIE WYPOWIADASZ W SPRAWACH O KTORYCH NIE MASZ POJECIA.

I prosze prowadz dyskusje w tej sprawie w jednym watku bo znowu masz 'rozdwojenie', lub ja zakoncz jezeli zrozumiales ze popelniles blad.

Dziekuje.

chlopie czy ty czytasz to i bierzesz wszystko doslownie jestes jak wrzud na dupie ale uwielbiam sie z toba przekomazac :) poczucie humoru to ty masz jak cholera a koty to ci sie pewnie w nocy przysnily
ja napisalem tak:
Cytat:

da rade trzeba po prostu sprawdzic jak spece na cdlap robia testy tdk w kprobe to dlaczego tobie by sie nie udalo:)
a ty tak napisales:
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Bo nowe TDK to OEMy LiteOna ...
Nie - Kprobe dziala poprawnie tylko na LiteOnach i jego OEMach.

chyba nie bede pisal przy kazdaj wypowiedzi "ps. pawelblu to zart" a tak po za tym zawsze gdzie sie pojawisz zaczyna sie nie mila atmoswera :)
wiec podziekuje ci dzis uprzejmie nie stresuj sie tak :)

pawelblu 17.09.2004 20:50

Cytat:

Napisany przez legion
dobrze odrobilem bo mowiles o nowym tdk a chyba jak dobrze wiem to 1616n jest najnowszym produktem :taktak: wiec chyba sie nie pomylilem a ty blednie sie wypowiedziales trzeba bylo chociasz model za podac by bylo to jasne nie tylko dla mnie ale i dla innych

Ale to nie ja podaje bledne dane tylko Ty - Kprobe NIE DZIALA na napedach ktore nie sa OEMami LiteOna tylko na tych ktore tymi OEMami sa - a wiec np. ten do ktorego link Ci podalem gdzie indziej. Wiec nie odwaracaj kota ogonem TYLKO ZANIM COS NAPISZESZ TO POCZYTAJ TROCHE A NIE SIE WYPOWIADASZ W SPRAWACH O KTORYCH NIE MASZ POJECIA.

I prosze prowadz dyskusje w tej sprawie w jednym watku bo znowu masz 'rozdwojenie', lub ja zakoncz jezeli zrozumiales ze popelniles blad.

Dziekuje.

legion 17.09.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Coprawda prace domowa odrobiles ale niestety blednie ...

dobrze odrobilem bo mowiles o nowym tdk a chyba jak dobrze wiem to 1616n jest najnowszym produktem :taktak: wiec chyba sie nie pomylilem a ty blednie sie wypowiedziales trzeba bylo chociasz model za podac by bylo to jasne nie tylko dla mnie ale i dla innych

axel52 17.09.2004 20:09

Tak jak na zdjęciach ? hm a jakie zdjęcia widziałeś ? a ARCOMPIE na fotce jest wersja box a wersja OEM się różni diametralnie.

Bako 17.09.2004 19:50

Cytat:

Napisany przez axel52
Witam.
Ponoć Pioneer czyta DVD-RAM a NEC nie, ale to tylko ponoć ;)

Jak mialem Pioneera 107D, to wyszedl odpowiedni bios, ktory [podobno] pozwalal czytac DVD-RAM [jak sprawdzalem w Nero Info, to nadal DVD-RAM nie bylo zaznaczone :), poza tym nie widzialem nigdy DVD-RAM, wiec nie mialem jak to sprawdzic].

Czyli wychodzi na to, ze wszystkie napedy sa te same, tylko zmieniaja obudowe :D. Hmmm ciezki wybor, wiec teraz musze wziasc najladniejszy model :D [ps. czy 108 wyglada tak samo jak na zdjeciach, czy raczej identycznie jak 107D - bo spotkalem 2 rozne zdjecia].

pawelblu 17.09.2004 19:48

Cytat:

Napisany przez legion
wiec sie dokonalo teraz litek dla wszystkich robi bebechy tylko do innych pudeleczek wsadza :D

wiec @pawelblu jest w bledzie a kprobe czyta je i testy sa takie jak na litku :taktak:

Coprawda prace domowa odrobiles ale niestety blednie ...

legion 17.09.2004 18:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
I wszystkie napędy stały się OEMami Liteona?!? :wow:

^_^

CobraVerde 17.09.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Naprawdę? :O
O tym to nie wiedziałem :idea:

Ale raczej nie wydaje mi się :nie:

^_^

gdzieś o tym czytałem ostatnio, bo przymierzałem się do zakupu nowego sprzętu - ale nie pamiętam gdzie to było. chyba, że coś mi się pokręciło - w piątki po południu trochę zakręcony jestem ;)

axel52 17.09.2004 17:09

Witam.
Ponoć Pioneer czyta DVD-RAM a NEC nie, ale to tylko ponoć ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:41.