![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
overburning nie tyczy się prędkości tylko pojemności. Szczerze powiedziawszy nagrywarkę CD mam już kilka lat i może za ten czas przez overburning nie mogłem odczytać zaledwie kulkanaście płytek. Znakomita więkzość daje się z powodzeniem odczytać nawet po kilku latach !!! Trzeba tylko uważać na jakość nośnika, zwłaszcza na rysy na kraju. Przepalanie jest przydatne zwłaszcza przy wypalaniu filmów, większość divxów które posiadam ma kilka mega więcej niż dopuszczalna, oficjalna pojemność nośnika. Na płytach DVD gra jest warta świeczki (jakieś 100 -150 MB dodatkowego miejsca), przynajmniej ja nie pogardziłbym dodatkowym miejscem.
|
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |