![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2116 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeszcze nie sprawdzalem pod alkoholem, ale w cloniecd jest ok, to w takim razie co jest z tym g..., no chyba ze to ma uchronicnero od posadzenia, ze sprzedaje program do piracenia gier, nawet gdyby tylko mial sluzyc do wypalania image, a nie do zgrywania plytek
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2117 | |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
A nie można było się dołączyć do tego wątku
Robi się coraz większy bałagan! Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Jestes nowy wiec bede mily... Witamy na forum
![]() Po pierwsze musisz nauczyc sie korzysac z opcji szukaj ![]() Po drugie na stronie ktra podales sa rowniez oficjalne biosy neca, ktore sa podane jako "oridżinal", nieoficjalne sa podane jako "modyfajd" :cool: Obie wersje ktore podales do wyboru sa juz dosc stare... ![]() To, jaki bios Ci polecic zalezy tylko od Ciebie... osobiscie jezeli chcesz jakis oficjany bios polece Ci I-O Data w wersi 3.22 gdyz jest z wczoraj i posiada najnowsze strategie zapisu dla wieksosci nasnikow (porownanie masz w tabelce zamieszczonej na stronie michalea) ![]() Jezeli chcesz pozbyc sie takich uniedogodnien jak RipLock (czyli ograniczenie predkosci zgrywania oryginalnych dvd na twardy dysk) i Blokady Regionow (czyli blokady na inne regiony niz wybrales w ustawieniach nagrywarki w menadzeze urzadzen) polece Ci zmodyfikowany bios od I-O Data (tak dla odmiany) ze sciagnietymi powyzszymi ograniczeniami lub LD U8 (beta8) ![]() Kolejna rzecza na ktora warto zwrocic uwage (jezeli ma sie stacjonarke) to bitsetting... jezeli masz odtwarzacz dvd ktory obsluguje ci tylko romy, lub z problemami odczytuje +r i -r powinienes zastanowic sie nad wgraniem biosu ktory by wlaczal bitsetting dla wszystkich nosnikow (to spowoduje ze plyty nagrane przez Ciebie beda widziane jako DVD-ROM, czyli standardowe takie jak ze sklepu czy wypozyczalni ![]() Namieszac sie raczej nic nie namiesza, jezeli bios jest dopracowany....a nie tak jak to bylo w przypadku 1 i 2 bedty od Liggy'ego i Dee (LD), chyba ze ci prad wylacza jak bedziesz flashowal bios, ale i to jest raczej do odratowania... ![]() Wiec co wybierzesz zalezy od indywidualnych potrzeb... ![]() pozdro ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 19.03.2005 o godz. 13:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2005
![]() |
Cytat:
Nagrywa bardzo dobrze zarówno płyty dvd rw , jak i cd. Nic nie zmula komputera , a nagrywać się staram na 4x, bo kompa mam trochę zabytkowego i nie jestem pewny , czy wytrzyma większy transfer(duron 900) Chociaż nagrywaqłem x8 i też wszystko było ok poza tym ,że nie czyta mi ten stacjonarny.Na kompie wszystko chodzi jak najlepiej. Problem jest własnie w tym ,że super nagrywa płyty dvd rw , a do niczego dvd jednorazowe , a powinno być chyba tak na logikę odwrotnie tzn. lepsza jakośc wypalenia na dvd r. Cały problem w tym w jaki sposób nagrywarka może nagrywać dobrze płyty rw , a żle r. Oddawałem tego neca do sklepu , ale powiedział mi , że jest sprawny i że go wyśmieją w serwisie jak takiego im odda. Nie mam już pojęcia o co w tym chodzi ![]() Dodam jeszcze , że nagrywałem na wielu różnych płytach verbatim , dysan ,esperanza,samsung, tdk i jakieś inne badziewia i na wszystkich efekt ten sam film mi odpala normalnie ale po paru minutach zaczynają się przycięcia i koniec oglądania , a dvd rw śmiga bez najmniejszego problemu , idealnie , a te rw to dysan i imation po 4 zł, więc też są to zwykle płyty. Tak więc zagadka to dla mnie jak cholera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2002
![]() |
Nowy biosik DL...
Pojawił się nowy oficjalny biosik:
I-O Data 3.22 with DL-9 support (rebadged to NEC 3520) (NEW 18-03-2005)
![]() |
#2121 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2005
![]() |
Czy ten NEC poradzi sobie z zabezpieczona plyta DVD SecuRom 5.0?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Guru
Wydaje mi sie ze nie ma szans aby poradzil sobie z tym zabezpieczeniem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdro ![]()
![]() |
![]() |
#2124 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2003
![]() |
OK mnie sie udalo uniknac wszystkich problemow z zamulaniem kompa przy nagrywaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. screen jest z biosu 1.26 ale na 1.u8 nie ma wiekszej roznicy ![]()
![]() |
#2125 |
Guru
Ja na titanium mam o wieeeeele lepszy wykresik, hawki sa kicha, supratecow jeszcze nie mialem.Narazie z dobrych plyt testowalem samsungi pleomaxy-wykresik idealny, plytki x4 ale palilem x8
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2005
![]() |
Hmmm, powiadasz, ze tylko dla CD.
Zobacz: http://www.nforce.nl/index.php?m=nfo&id=86620 szczegolnie dzialke PROTECTION btw. warto zainstalowac ten bios 3.22? Testowal go ktos? Ostatnio zmieniany przez wojtek7 : 19.03.2005 o godz. 19:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2003
![]() |
a jescze jedno ... dlaczego ja mam typ zapisu P-CAV podczas gdy niejaki bart ktory podawal screena (idealnego) dla Titaniumow ma CAV? dla tej samej nagrywary
![]() podpowiedzcie, co moze poprawic jakosc zapisu ![]()
![]() |
#2128 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
hyh
zmienić płytki poźniej BIOS a na końcu nagrywarkę ;] a ja pokaże pare wykresów ;]
![]() |
#2129 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Namnożyło się tych biosów, tak więc który jest wart polecenia
![]()
![]() |
![]() |
#2130 |
Guru
zaden
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |