![]() |
Ja dzis kupilem neca i po wypaleniu 5 cd (titanium 3,omega 1,tdk 1-najslabiej wypadla, reszta super:) stwierdzam, ze jest super. Jutro lub pojutrze bede mial plytki dvd i wtedy mam nadzieje , ze bede tak samo zadowolony z niej jak jestem dzis.Cena 250zl
|
A ja mam BenQ 1620 Pro za 240 zl i tez jestem zadowolony.
CDR nagrywa max 40x, DVD max 16 x, a DVD DL x 4. Naped jest cichy i jakosciowo nagrywa bardzo dobrze. Natomiast jeszcze nie sprawdzalem na stacjonarnych odtwarzaczach, bo takiego dopiero kupie. Ale jestem pewien, ze swietnie i z tym sobie poradzi. Poczytaj testy na necie oraz w gazetach - prawie wszedzie wygrywaja napedy BenQ :) No jeszcze Plexy sa swietne, ale sa 2 razy drozsze. |
lg 4163b. pali tanie + i - bezproblemowo. co do cd 40x i 48x - 10s Cie nie zbawi ;)
|
A więc rozegra się decudujące starcie między LG a Nec'iem. Sam niewiem co z tego wybrać :/
|
poczytaj testy na www.cdrinfo.com ,zastanów się , przeczytaj jeszcze raz , przespij sie , rano znowu poczytaj i jak bedziesz w sklepie to juz będziesz wiedział po co tam przyszedłeś.......
|
Ostanie pytanie do Jakiegoś Nec fana i Lg Fana :) Jak dvd wypalone w Nec'u i w Lg działają na stacjonarkach DVD ?
|
Cytat:
|
Na lg ustawisz sobie bitsetting dvd+r na dvd-rom i jest super kompatybilnie, a w necu trza wgrac bios i tez bedzie ok.Czyli remis, za neciem przemawia cena 50 zl mniej, a to troche plytek dvd jest
|
Zamiast sie pytac to lepiej poczytaj testy nagrywarek. Tutaj kazdy i tak powie co innego, zachwala to co ma. Jak ktos ma Neca, to kaze kupowac Neca, ktos ma Liteona, to jego poleca ! To zupelnie bez sensu. Ja kupilem to co kupilem i nie kierowalem sie tym, co mi ktos poleca, ale glownie testami na portalach i troche w mniejszym stopniu w prasie komputerowej.
|
Co do odtwarzania nagranych płytek to wtrące swoje 3 grosze.
Pewnien mój znajomy ma markowy ale strasznie stary odtwarzacz dvd. Ustrojstwo jest tak stare że ma problemy z płytkami dvd+r, a filmiki nagrałem mu właśnie na szitowych dvd+r supratec za 1pln. Gosto pomarudził że mu napewno nie będzie działać bo już wcześniej ktoś mu nagrywał na plusach i bedzie qpa. Na drugi dzień stwierdził że nie wie czym mu to nagrywałem ale działa świetnie. (oczywiście booktype na dvdd-rom). Odtwarzacze typu cyberhome czy epmeror są wyposażone w napędy które bezproblemowo czytają większość płytek....wyzwanie to bardzo stare stacjonarki. |
baaaardzo stare Sony z początków DVD czyta "+" z book type DVD-ROM bez większych problemów, a teoretycznie nie powinno czytać nic nagrywanego (CD-R nie czyta)
|
W następnym tygodniu idę po LG-ka. Zamówione na allegro Verbatimy już czekają na wejście pod palnik :) No to będzie kolekcja DVD :)
A tak apropo to na jakich płytkach najlepiej wypalić kolekcję filmów DVD żeby działała zawsze i wszędzie. Myślałem nad TDK i Verbatimach. Narazie mam 10 płyt Verbatima. |
Cytat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2429&PageId=23 A tu BenQ (ale testowany na dosc starym firmware) : http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...1657&PageId=13 Inne nagrywary tez tam sa. Milego studiowania. |
LG rzeczywiście wypada bardzo dobrze. Cały czas jednak chodzi mi po głowie ten Nec :/. Najbardziej ciekawi mnie to że w każdym sklepie w jakim pytałem się o nagrywarke DVD polecają mi Nec'a 3520 ... Może coś w tym jest. Nec jednak jak pisze wielu forumowiczow wypala pieknie ale na dobrych plytkach. Na tych szajsach za 99gr juz sie gubi ...
|
Ja bede mial titanium moze jutro po 90gr czy tam 1,1 to dam znac jak wyjdzie.Kupielm tez te samsungi i sie okaze co i jak wszystkie plusy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:07. |