![]() |
Cytat:
Na Benku palą się całkiem spoko :taktak: :mruga: |
Cytat:
W jednym Chipie napisali ze to dobra nagrywarka i wszyscy od razu tak mowia i je kupuja :) Nie twierdze, ze jest zla, ale na pewno sa lepsze. |
Kazdy chwali swoje jak ktos napisal, ale patrzac na cene nec jest tanszy od lg, wiec kupil bym neca albo benka tego co ty masz, ale do firmy nie jestem przekonanay:)
|
Cytat:
|
Mozliwe, ale i tak nie byl bym przekonany do tej firrmy, zreszta do neca tez nie jestem:)Zaryzykowalem, bo kumpel kupil lg to ja neca i wymieniamy sie doswiadczeniami.Narazie moj odczytal 1 dvd jakiego lg nie odczytal, a byl nagrany na Litku 8xx
|
Cytat:
Najpierw mialem kupic Liteona, potem Neca, Toshiba i Pioneera. Do LG nie mam zauwania, gdyz mialem 3 napedy tej firmy i po roku uzywania zaczely sie "kaszanic". Wczesniej przestudiowalem fo rorum oraz testy na necie i w prasie. Wszedzie napedy BenQ sa bardzo wysoko oceniane (to nie moze byc przypadek !) i niezwykle malo z nimi problemow. Zobacz ile problemow maja uzytkownicy Neca albo Litka ! A o Benklach prawie zadnego zlego slowa powiedziec nie mozna. Jakosc nagrywanych plyt jest naprawde bardzo wysoka (rzedu 96 - 99 % w/g NeroSpeed), i wazne tez ze sa naprawde bardzo ciche (kto chce miec "traktor" jak w przypadku Liteona). |
Ja na neca narazie nie narzekam, glosny nie jest, moze wysuwanie tacki jest glosniejsze nie w cd-rw lg, ale ogolnie jest spoko.Tak bedzie mi sluzyl do nagrywania bo jako odtwarzacz bedzie robil jakis wirtualny cd-romek;)
|
Loki to jak z tymi płytkami ? Dobrze się nagrały ?
PS. A tak przy okazji to wie ktoś może Philips DVP-630 odczytuje napisy w formacie .txt ? pozdro |
Nie doszly dojda w poniedzialek, nie lubie sklepow wysylkowych, poza tym, ze taniej;)
|
Cytat:
Cytat:
a ten odtwarzacz o który pytałeś się czyta .srt |
A jak w tym BenQ z tanimi płytami ?
Pyty z Benka działają bez problemów na stacjonarnych odtwarzaczach ? A gdzie moge dostać ta nagrywarke bo szukam po sklepach i niegdzie nie mają ... |
Na stacjonarkach z Benkiem nie ma problemów.
Nagrywa z niskim jitter i to sie liczy!! Ja nagrałem płytę eProformance +R x8 spachowanym biosem x16 i Na belwoodzie chodzi bez problemów, a płyta za 1zł. W nero 97/100. Normalnie nagrywam te płyty x 12 i chodzą wszędzie dobrze(manta,wiwa,bewood, lg, panasonic). Tylko jedno sanyo 6-cio letnie ma problemy z plusami, ale minusy działają. Plusami tej nagrywarki jest pełna zmiana booktype czego np. pioneer nie ma. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Oto plyta eProFormance (cena okolo 90 gr w Realu) palona na BenQ. Znajdz mi naped, ktory potrafi nagrywac takie tanie plytki lepiej :) Co do stacjonarek nie wiem, bo nie mam jeszcze. Ale niby czemu mialo by nie dzialac ? Przeciez po to sa nagrywarki DVD ! :) |
Ale plytka nie jest nagrana do konca, tylko 3 gb, a bledy wylatuja na koncu ze az milo.No i predkosc odczytu 4x:).Czy w necu bede widzial bledy PI
|
Dziś byłem osobiście w kolejnych dwóch sklepach aby się poradzić w sprawie nagrywarki i w każdym z nich polecani mi jedynie Neca 3520 :wow: ... To daje duzo do myslenia i sklania do kupna neca || . A jak sie ich pytalem o BenQ to mówili że nie mają o tym napedzie informacji i nie maja go i nie mieli w sklepach.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24. |