Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Optymalna nagrywarka DVD. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/optymalna-nagrywarka-dvd-48644/)

loki7777 27.02.2005 22:18

To fakt benqa zabraklo w hurtowniach;).Kup oba napedy;)

shadow_ 27.02.2005 22:53

Dasz mi kase na drugi to kupie :)
Ale tak na poważnie to jak juz pisałem jest to moja pierwsza nagrywarka DVD więc chcem kupić sprzęt dobry z którym nie będę miał problemów. Pomóżcie przy wyborze ...
Jak narazie na pierwszym miejscu jest LG i Nec ale BenQ zdaje się być naprawdę solidnym napędem. Sam nie wiem ...

VIZZARD 28.02.2005 08:56

Cytat:

Napisany przez shadow_
Ale tak na poważnie to jak juz pisałem jest to moja pierwsza nagrywarka DVD więc chcem kupić sprzęt dobry z którym nie będę miał problemów. Pomóżcie przy wyborze ...
Jak narazie na pierwszym miejscu jest LG i Nec ale BenQ zdaje się być naprawdę solidnym napędem. Sam nie wiem ...

Dobrze kombinujesz z tym Benkiem :mruga:

A co do kupna nagrywarki - to broń Boże - nie radż się w sklepach :nie:

Zawsze będą wpychać ci to co jest na stanie

A stan wiedzy w większości przypadków

Jest bardzo często nijaki i przypadkowy właśnie :idea:

:mruga:

DanielP 28.02.2005 09:03

Cytat:

Napisany przez shadow_
Ale tak na poważnie to jak juz pisałem jest to moja pierwsza nagrywarka DVD więc chcem kupić sprzęt dobry z którym nie będę miał problemów. Pomóżcie przy wyborze ... Jak narazie na pierwszym miejscu jest LG i Nec ale BenQ zdaje się być naprawdę solidnym napędem. Sam nie wiem ...

Wypisz sobie plusy i minusy tych napedow !
Ten ktory ma najwiecej plusow, a najmniej minusow - zwyciezy :)

Bo to ze sprzedawca poleca jakis naped, to o niczym jeszcze nie swiadczy.
Sprzedawcy lubia polecac to, co akurat maja w sklepie :))) A jak czegos nie maja, to od razu mowia ze to syf.

Do plusow Benq zaliczyc mozna :
- bardzo dobra jakosc zapisu (rowniez na kiepskich nosnikach), chyba najlepsza na rynku
- dobra korekcja bledow
- bardzo cichy naped
- zwraca bledy , czyli mozesz sobie robic testy i wykresy nagranych plyt (na LG i NECu nie bedziesz mogl tego zrobic !)
- czeste aktualizacje firmware
- cena 240 zl - toz to prawie za darmo :)
- 2 lata gwarancji

Do minusow :
- brak pokretla glosnosci i gniazdka na sluchawki (hehehe)
- nie kopiuje najnowszych wersji Safedisk'a (ale mi to akurat zbedne, nie mam dojscia do oryginalnych gierek, to ich nie kopiuje)

loki7777 28.02.2005 13:10

Brak potencjonometra od glosnosci to nie minus:)I tak malo osob tego uzywalo:).Co do testow to true.Nec-gwara 2 lata, cena tez ok 240, widzialem za 239 czarnego,super korekcja bledow, ale tylko dla dvd z cd juz gorzej, chociaz nie jest tragicznie, nie czyta cd 99 minut, ale po co to:), co do jakosci zapisu na syfkach, to wlasnie testuje titanium od cmc, nie wiem czy dobre, ale widac, ze nadruk jest na nadruku, a pod spodem bylo HP:).Co do aktualizacji firmware, to jest chyba w miare czesto, a "lepszych" firmware jest jeszcze wiecej;)

VIZZARD 28.02.2005 13:35

Cytat:

Napisany przez loki7777
Brak potencjonometra od glosnosci to nie minus:)I tak malo osob tego uzywalo:).Co do testow to true.Nec-gwara 3 lata, cena tez ok 240, widzialem za 239 czarnego,super korekcja bledow, ale tylko dla dvd z cd juz gorzej, chociaz nie jest tragicznie, nie czyta cd 99 minut, ale po co to:), co do jakosci zapisu na syfkach, to wlasnie testuje titanium od cmc, nie wiem czy dobre, ale widac, ze nadruk jest na nadruku, a pod spodem bylo HP:).Co do aktualizacji firmware, to jest chyba w miare czesto, a "lepszych" firmware jest jeszcze wiecej;)

Dziwne :|

Ale nigdzie nie spotkałem się z 3-letnia gwarancją na Neca :idea:

Możesz podać jakieś źródło? :czytaj:

loki7777 28.02.2005 13:51

Dobra zle mi sie napisalo:)

DanielP 28.02.2005 14:00

Cytat:

Napisany przez loki7777
Brak potencjonometra od glosnosci to nie minus:)I tak malo osob tego uzywalo:).Co do testow to true.Nec-gwara 2 lata, cena tez ok 240, widzialem za 239 czarnego,super korekcja bledow, ale tylko dla dvd z cd juz gorzej, chociaz nie jest tragicznie, nie czyta cd 99 minut, ale po co to:), co do jakosci zapisu na syfkach, to wlasnie testuje titanium od cmc, nie wiem czy dobre, ale widac, ze nadruk jest na nadruku, a pod spodem bylo HP:).Co do aktualizacji firmware, to jest chyba w miare czesto, a "lepszych" firmware jest jeszcze wiecej;)

Skoro wiesz wiec co kupic, to po co sie pytasz ? :)
W sklepie mowia "kupuj NECa" to sie sluchaj i kupuj :)))
Ja bym go nie kupil wlasnie ze wzgledu na korekcje bledow.
Choc naped ma tez wiele zalet. Ale mi osobiscie na korekcji zalezy.

Jesli cos Cie benq w oku kuje, to przyjrzyj sie jeszcze Pioneerom, w/g mnie duzo lepsze od NECa.

loki7777 28.02.2005 14:47

Moze i lepsze, ja juz mam tego neca:)Tylko ze pionek jest o 100 drozszy, mi tam az tak bardzo na korekcji cd nie zalezy, problemow z odczytem nie ma czyli jest dobrze:)

shadow_ 28.02.2005 14:53

Właśnie jadę po BenQ. Ciekawe tylko czy będzie. W necie nie zamówię napewno.

DanielP 28.02.2005 14:58

Cytat:

Napisany przez shadow_
Właśnie jadę po BenQ. Ciekawe tylko czy będzie. W necie nie zamówię napewno.

Gratulacje wyboru :)
Moich 2 kumpli chcialo w niedziele kupic benka na gieldzie i nie bylo zadnego.
Zrezygnowani zakupili LG... i juz im cos nie dziala jak powinno.
Zycze aby byl na stanie !

VANTWG 28.02.2005 15:06

@DanielP
ciekawe co im nie działa.....chyba szare komórki..... :wow: ||
Jak narazie na forum nie ma niezadowolonego usera 4163. :O

Boger 28.02.2005 15:13

Gratuluje pytajacemu zdecydowania... tylko 54 posty rad... nc...

Co do Benka to jest to raczej najlepszy wybor, natomiast czy go znajdziesz w sklepie... to juz inna bajka.
Wiekszosc ludzi z forum kupowala go przez internet i wszystko ok, wiec nie wiem w czym problem... tym bardziej ze gwarancja jest dtd... :taktak:

VIZZARD 28.02.2005 15:13

Cytat:

Napisany przez VANTWG
Jak narazie na forum nie ma niezadowolonego usera 4163. :O

Świetne określenie :spoko:

:D

VANTWG 28.02.2005 15:24

@VIZZARD
nie ma rzeczy doskonałych oprócz :piwo: ....wszystko może się zepsuć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.