![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może miałem wyjątkowe szczęście, albo moja spawarka była jakaś wybitna (jakaś LG 52x - ale straszny szajs, nagrywała bardzo słabo, jak nie LG, to może chociaż dobrze nadpalała).
Z tymi płytkami to jest loteria. Nie trzyma to się żadnego standardu, nagra się albo nie nagra, odczyta albo i nie. Nawet nagrywać je trzeba przez overburning. Jeżeli się nie wypalają, rady raczej nie ma, trzeba szukać innych płyt i/lub spawarki. I chyba żaden fachowiec nic tu więcej nie wymyśli... ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
Dzięki Czary...potwierdziło się w takim razie moje przypuszczenie, że faktycznie ta wartość to czas który mogę zapisać tą nagrywarką. Ubolewam tylko nad tym bo zamiast bawić się w overburning w pełnym zakresie będę musiał działać "na wyjeździe" używając służbowego sprzętu. Zawsze jakiś ratunek. Napiszę jeszcze że dziwną pokazało pojemność w nagranej wczoraj na stacjonarnym płycie, tj. pokazuje nagranych danych 983 MB ! (97 minut) na płycie o poj. 870 MB. To dopiero ciekawe. Poza tym dzięki wszystkim za odzew. Dziś zamknę temat.
Pytanie jeszcze do Czary...trochę nie w temacie ale nie rozumiem dlaczego laptop w wejściu Usb 3.0 nie rozpoznaje pendrive'a także 3.0 firmy Adata pokazując odpowiedni komunikat. W wejściu 2.0 pendrive'a czyta bezproblemowo. Po której stronie tkwi problem pendraka czy lapka ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płytkę pewnie nagrywało w mode2, dlatego tyle MB ci pokazało.
Dla ciebie istotne jest, że nagrałeś 97 minut z 99 które mieszczą się na płycie. Wszystko się zgadza. Jest stosowny artykuł na temat trybów zapisu i pojemności płyt, poczytaj sobie w wolnej chwili http://www.cdrinfo.pl/artykuly/plyty_poj/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
Rozumiem, wiadomo że każde osiągnięcie celu cieszy. Poczytam. Prosiłbym jeszcze o odp.na kwestię tego pendrive'a. Dodam że pendrive 2.0 współpracuje z gniazdem 3.0 bez problemu. A gdy podłączę tego pendriv'a do gniazda nagrywarki to wyskakuje komunika niezgodne urządzenie USB. Nic z tego nie rozumiem. Z góry thx.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
![]() |
komunikat w trayu wyskakuje że Windows go nie rozpoznaje, zawartość po włożeniu tego pena widoczna jest przez może 2-3 minuty, później znika, zawiesza się, na ekranie robi się "mgła" i za chwilę system go wyrzuca i znika z Komputera. Najgorsze jest to że i teraz jak próbuję nawet w wejściu 2.0 robi to samo. Innych pendrajwów 3.0 do tych portów nie wkładałem bo ich po prostu nie mam.
Właśnie,właśnie!, sterowniki tego pendriv'a ,które powinny tam być ?? Teraz sobie coś przypomniałem że przez cholerny przypadek chyba je wykasowlem i to może być powód, tak ? No tak, ale zaraz, czy chodzi ci o sterowniki w pamięci flash czy do portów w lapku ? I czy byłbyś tak uprzejmy znaleźć dla mnie takie stery, bo póki co, nie znajduję. Z góry thx Ostatnio zmieniany przez chriss1967 : 22.03.2014 o godz. 22:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
Pobierz Innostor IS916 MP Tool v2.10.02.49 - http://flashboot.ru/files/file/380/d..._package_v121/ Pendrive powinien zostać wykryty, wówczas wciśnij Start i cierpliwie czekaj. Jeżeli dalej będzie to samo to tylko gwarancja albo nieopłacalna naprawa(wymiana kwarcu -12 MHz najczęściej) Te ADATA znane są z tego rodzaju problemów-często pada kwarc przy kontrolerze Innostor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
Dzięki za odp. Zanim jednak zastosuję się do wskazówek Czary...wspomnę, że szperając w sieci natrafiłem na poradę aby wyłączyć czasowo ochronę w swoim anywirusie. Jest to Eset Nod32 w wersji 7.0.302.26 pełna wersja. Zrobiłem to, wyłączył się czasowo na 10 min. W tym czasie podpiąłem rzeczonego pena i spróbowałem przerzucić 10 GB danych na "twardziela". O dziwo system umożliwił to i dane zostały przerzucone. Gdy z automatu NOD włączył się ponownie po 10 min. do pełnej ochrony, pendrive po kilku minutach zniknął. I ja to z kolei wytłumaczyć, czy przyczyną byłby rzeczywiście antywir ? Gdyby tak to jak to obejść ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zamaskowany
Nie wiem jak w 7 ale w we wcześniejszych wersjach w ustawieniach Eseta masz opcję wyłącz blokowanie USB.
Może coś to pomoże ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
Dzięki Czary...No niestety nie znalazłem w ustawieniach mojego eseta 7 takiej funkcji za to odkryłem znów coś i w tej chwili jak widzę pendrive tkwi w porcie 3.0 i jest aktywny, system go widzi i nie wywala. Streszczę tylko że w tej chwili jest absolutnie pusty i sformatowany. Wywalało go w czasie gdy miałem na nim jak wspomniałem 10 GB danych. Z głupia franc przemieliłem te dane za pomocą ponoć znakomitego Malwarebytes w wersji 1.75 Pro. Znalazło mi 8 niepożądanych obiektów i być może one były przyczyną tych problemów. W załączeniu zamieszczę loga ze skanu całych 10 GB danych bo znalazło tego robactwa w sumie chyba 24 szt. Jeśli się w tym orientujesz być może dostrzeżesz przyczynę a ja będę wdzięczny za pomoc:
Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.75.0.1300 www.malwarebytes.org Wersja bazy: v2014.03.23.06 Windows 8 x64 NTFS Internet Explorer 10.0.9200.16843 CHRISS1967 :: CHRISS [administrator] Ochrona: Włączona 2014-03-23 12:45:07 MBAM-log-2014-03-23 (13-38-22).txt Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|) Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM Odznaczone opcje skanowania: P2P Przeskanowano obiektów: 421700 Upłynęło: 45 minut(y), 19 sekund(y) Wykrytych procesów w pamięci: 0 (Nie znaleziono zagrożeń) Wykrytych modułów w pamięci: 0 (Nie znaleziono zagrożeń) Wykrytych kluczy rejestru: 7 HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uni nstall\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji. HKCU\Software\Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji. HKCU\Software\InstallCore\1I1T1Q1S (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji. HKCU\SOFTWARE\INSTALLCORE (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji. HKCU\SOFTWARE\SOMOTO\SDP (PUP.Optional.Somoto.A) -> Nie wykonano akcji. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Update Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji. HKLM\Software\Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji. Wykrytych wartości rejestru: 2 HKCU\Software\InstallCore|tb (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Data: 0H1R1Q1O0G2Z1I1E -> Nie wykonano akcji. HKCU\Software\Somoto\SDP|affid (PUP.Optional.Somoto.A) -> Data: rarmaradiojhdi -> Nie wykonano akcji. Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0 (Nie znaleziono zagrożeń) wykrytych folderów: 2 C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.FilesFrog.A) -> Nie wykonano akcji. C:\Users\CHRISS1967\AppData\Roaming\Microsoft\Wind ows\Start Menu\Programs\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.FilesFrog.A) -> Nie wykonano akcji. Wykrytych plików: 13 C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\FilesFrog Update Checker\uninstall.exe (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji. C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\Microsoft\Window s\Temporary Internet Files\Content.IE5\H5Y3KKNC\Offercast2802_PTV_[1].exe (PUP.Optional.Spigot.A) -> Nie wykonano akcji. C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\Temp\PIPInstalle r_PTV_.exe (PUP.Optional.Spigot.A) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Program Files\BabylonToolbar\BabylonToolbar\1.5.3.17\unins tall.exe (PUP.Optional.BabylonToolBar.A) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\coinutil.dll (PUP.BitcoinMiner) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\miner.dll (PUP.BitCoinMiner) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\namecoin-dns.exe (PUP.BitcoinMiner) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\usft_ext.dll (PUP.BitCoinMiner) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\ProgramData\Martau\Total Uninstall 5\Backup\dosearches Browser Protecter.Analyzed.zip (PUP.Optional.NationZoom.A) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\ProgramData\Martau\Total Uninstall 5\Backup\RarmaRadio 2.68.3.Analyzed.zip (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji. D:\pendrive ADATA\Users\CHRISS\AppData\Local\Temp\is-AMAA3.tmp\bi.exe (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji. D:\PROGRAMY\INSTALE\Internet Download Manager 6.12 Final MULTI-PL.rar (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji. D:\PROGRAMY\INSTALE\dziellacz\dziellacz-setup.exe (Trojan.Agent) -> Nie wykonano akcji. (zakończone) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zamaskowany
Cytat:
Jakieś śmieci miałeś na pendrivie -więc może antywirus blokował -jak dla mnie same reklamowce i wyskakujące okienka ![]() Malwarebytes Anti-Malware to dobry program ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
I zapewne tak było jak piszesz, bo od dwóch dni pen spisuje się poprawnie (bo jest pusty, haha) i antywir ma go w poważaniu. Boję się tylko że po wykorzystaniu urządzenia znów powróci temat, bo tym w Esecie na temat wyłączenia blokowania usb nic nie znalazłem. Póki co dzięki wszystkim za pomoc.
Jakby ktoś coś miał ciekawego do poradzenia w powyższych tematach to śmiało pisać. Pozdr. Krzysztof Ostatnio zmieniany przez chriss1967 : 24.03.2014 o godz. 11:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Overburning DVD - a jednak możliwe | sonon | Napędy optyczne DVD | 79 | 13.04.2008 12:40 |
Overburning w Nero oraz nagrywanie płyt 800/870MB | Gorzala | FAQ | 0 | 14.05.2003 19:06 |
Overburning | tomall0 | Off topic | 12 | 11.03.2003 20:32 |
problem z nagrywarką LG GCE-8320B i overburning w Nero | Zibiland | Napędy optyczne CD | 6 | 21.09.2002 00:59 |
Overburning +Track At Once | Johnny | Napędy optyczne CD | 0 | 08.11.2000 15:50 |