![]() |
Wybierz sobie :)
Pioneer Tu Nec Tu Benq Tu LG Tu Jeśli 3520 chodzi tak jak 3500 wziąłbym NEC'a, bo dobry ,a niedrogi.Pioneer minimalnie lepszy. Benq - chyba najlepsza nagrywarka DVD w rozsądnej cenie - moja przyszła jeśli następca Benq DW1620 okaże się wart uwagi, LG ze względu na moje przeboje z tą firmą i stracony kredyt zaufania przez lata u mnie odpada...choć przyznaję,że 4163B to bardzo interesująca i dobra nagrywarka. Reasumując Top3. 1.Benq DW1620 2.Nec 3520A lub Pioneer DVR109 ( jeśli chcesz mieć nieco cichszą nagrywarkę niż NEC i nagrywać 6x nośniki DL) 3.Pomimo wszystko LG ( może po prostu z braku sympatii za minione lata użerania) Pozdrawiam |
jesli masz tylko pieniadze na pioneera to go kup a jesli nie masz to nec lub benq
|
@Dorian.. Przegladelm cdrinfo.com juz wczesniej;) nie zabralbym sie za dyskusje nie czytajac wszystkiego:) ja do LG zywiłem wielka antypatie to pradwa, ale ten egzemplaz im chyba wyszedl:) co do NECa to wlasnie sek w tym ze juz nie jets taki dobry jak 3500, przynajmniej tka niekotrzy pisza.. no i ma problemy z odczytem i korekcja czasami.. a o Benqu malo slyszalem bo nikt tego prawie nie ma..:>
|
Powiem tylko że od 3 miesięcy wypaliłem spoooro płyt na benqu i nie miałem ani jednej zwalonej płyty(Esperanza,Verbatim,Eproformance). :)
|
@Corpus666
:) super ,że czytałeś:) dzięki tej stronie wybrałem 3500. Co do 3520 niestety też czytałem ,że nie za dobrze się udało. Benq ma osobny wątek tu na forum i muszę przyznać,że jest ciekawym napędem.Co do LG właśnie antypatia nie pozwala mi polecić ze względu na jakość wykonania...chyba,że się przez poprzednie 3 lata poprawili. Obstaję przy tym Benq mimo wszystko. Wydaje mi się,że to dobry wybór.. P.S. Fajny avatar masz:) Ozzy wybrałby Benq z czarnym panelem;) |
Cytat:
maniek |
A wie ktoś może jak A09 przerobić spowrotem na 109?
|
Cytat:
|
powiem tak - w odczycie nie jest jakas rewelacja ale jesli chodzi o jakosc zapisu jak kazdy pioneer jest to najwyzsza polka
|
Bardzo prosto :)
ściągasz najnowsze firmware do pioneera 109 (1.40) rozpakowujesz i używasz DVDUpdatera >=0.9. Wczytujesz kernel i normalny plik. Wciskasz guziczek, czekasz troche czasu, reboot i już masz. Jeśli chesz sprawdzić czy się udało odpalasz program od pioniera do DVD Quite Utility czy jakoś tak i jak Ci się napęd nie pojawi na liście znaczy że masz OEM'a. |
Cytat:
Jak został oceniony zapis :czytaj: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2802&PageId=25 :) |
Cytat:
|
Cytat:
"Excellent DVD writing quality with supported media, even at 16X" Sam mam Pioneera DVR-108 i uważam, że faktycznie Pioneer to bardzo bardzo bardzo dobra nagrywarka jeśli chodzi o DVD, w przypadku CD - jedynie prędkość zapisu mogłaby być wyższa. Jednak to dotyczy DVR-108, DVR-109 zapisuje CD już trochę szybciej. 8 ) |
szczrze mowiac mnie ten kuajet drajw nie jest potrzebny i dlatego wgrywam firm do 109 a nie od a09
|
Kupiłem tego pioneera.
Napęd chodzi cicho w porównaniu do mojego poprzedniego LiteONa, Narazie nagraem jedną płytkę Verbatim 8x z prędkością 12 i jest niby ok. Niestety nie mogę w nero zrobić testu jakości płyty. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:05. |