![]() |
ja mam NECA 3520 i pali wszystko co mu się zapakuje,na początku miałem problem z odczytem niektórych płyt ale po wgraniu nowego firmware wszystko jest ok :piwo:
|
jaceq : nie wiem jak 109 ale ze 108 nie ma najmniejszych problemow ! A nagrywam na najtanszych nosnikach ponizej 1zł.Choc mialem Neca 3520 pare dni w domu i nie powiem nie bylo z nim zadnych problemow.Pieknie czytal plytki nie to co 3500.NO a jakosc nagran to wiadomo ze bez problemowa.Jestem fanem Pionka ale jak nie masz kasy to wes Neca :) Papz
|
Tu jest najnowszy firmwar 1.17 http://www.cdrinfo.com/Sections/Firm...x?DriveId=1057
może pomoże. ??? Jutro sprawdze na DVD-ROM LG i ASUS. |
Cytat:
maniek |
a ja tak jak @zorg Plexa 716 :D
|
|
Poszperalem troche, widze ze jak nec'a to koniecznie ze stycznia 2005. Co do pionka, to juz chyba nigdzie nie dostane 108, wiec zostaje 109. Raczej chyba nie zpsuli nic w nowszym modelu :) Ale nec jednak o 100zl tanszy, do pamieci bym dolozyl.... hmmm :blee:
|
Mój sąsiad ma Pionka 109 . Miał kupić BenQ ale stwierdził że to licha firma, taka średnia klasa. Więc kupił 109 i teraz nie jest zbytnio zadowolony bo niektóre napędy DVD nie czytają płyt.
Na stacjonarkach płyta chodzi, ale np. Liteon 832 , LG, Hitashi nie widzą płyt nagranych przez 109. Na napędach Pioneera płyty są czytane. A to miała być wyższa klasa ||. Polecili mu kolesie co mają 108, bo z tymi nie było problemów. A ja mam BenQ i nie mam takich problemów! |
No wlasnie, gdzies przeczytalem ze po nagraniu na 109 nie wszedzie da sie plyte odczytac. Ze 108 chyba nie bylo takich klopotow i czytalo wszedzie? Wiec chyba zostaje tylko nec albo 108. A gdzie benka kupic? Ja nie widze niegdzie w sklepach. Tak samo jako 108, juz chyba nie maja.
|
Cytat:
Jest robiony tylko na zamówienie :mruga: :D |
Cytat:
|
Cytat:
Tak dla informacji, w Wawce w niedziele na gieldzie NECi byly za 240 zl :) Nie wiem czy warto doplacac ponad 100 zl za naped o niemal identycznych parametrach... |
warto wydac ... korekcja w pionku bije na glowe nec'a
wlasnie sprawdzilem na porysowanej plycie od xbox'a 3520 wysypal sie w polowie a 109 przeczytala ... wolno bo wolno ale odczytala kupuj pioneer'a naprawde warto :spoko: |
Osobiscie tez jestem zwolennikiem Pionka. Zalezy czy to ma byc jedyny naped DVD w kompie czy tez nie. Korekcja NECa jest totalnie do dupy :)
A co do Pionkow, to 108 w wawie na gieldzie bardzo latwo kupic, kosztuja chyba okolo 270 zl. Na Allegro tez ich troche. Pionka 109 jeszcze nie widzialem na gieldzie, w Komputroniku sa po okolo 400, wiec nieco drogo. |
@VIZZARD - no faktycznie, pytalem sie i moga sprowadzic 8 )
Wersja 1620 za 239zl, 1620 PRO za 255zl, obydwa oemy. Z tego co sie orientuje to bebechy maja te same, tylko roznia sie firmware i wersja pro zapisuje DL x4, no ale pewnie da sie wgrac firmware od pro do tej zwyklej :) @sts - sklep napewno nie jest godny polecenia (( Skoro za pionka 108 kaza sobie placic 395zl !! Nic dziwnego ze jeszcze maja w ofercie :D @DanielP - tak, to ma byc jedeny naped w kompie, mam jeszcze swietne CD LGx36 ktore przeczyta doslownie kazda plyte, ale CD, wiec korekcja przynajmniej DVD musi byc na wysokim poziomie. Neca mam nowke za 259 z zaufanego sklepu w ktorym sie od dawna zaopatruje. Do wawki mam za daleko :> Niezla cena za 108 - 270zl, ale jak mowisz na gieldzie :( W allegro nie ma zadnego - wlasnie patrzylem. Sklep rowniez mi nie sciagnie, wlasnie sie pytalem. Co do 109 to mam go nowke za 359, ale czytalem wlasnie ze sa problemy z odczytem na innych napedach nagranych przez niego plyt (( @AleX69 - no wlasnie, korekcja swietna, ale skoro masz juz pionka 109, to moze powiesz jak to jest z tym nagrywaniem plyt i odczytem ich na innych napedach (nie pioneera)? Na razie jeszcze nie mam faworyta, tzn mam pionka 108 za 270zl i gdybym mial pod reka to bym bral :serdusz: A tak dalej bede sledzil forum i recki, az tak mi sie nie spieszy :) ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49. |