Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

Gelopsx 14.08.2005 23:16

Ja także mam Pioneera 109 ale takiego problemu jeszcze nie miałem, jeśli mówisz że bios niechce ci się zaktualizować to coś jest nie ale nie mam pojęcia co. Wyłącz wszystkie programy a w szczególności antywirusy(wszystkie które pracują gdzieś w tle) i spróbuj wtedy z biosem chyba że już próbowałeś. A skoro masz bios 1.17 to możliwe że chciałeś nagrać na jakimś noszym nośniku którego niestety nagrywarka ci nie rozpoznaje. A tak wogóle jak już to wgraj sobie bios 1.55 bo 1.57 ma jakiegoś trojana pozdrawiam mam nadzieję że coś pomogłem.

DarkMind 14.08.2005 19:44

Pioneer 109 - problem z nagrywaniem DVD

witam

po przeinstalowaniu systemu
i zainstalowaniu najnowszego nero nie moge wypalic plyty dvd(ghosta na dvd wypalilo na swiezym systemie), cd, cd-rw wypala, ale dvd nie chce, wyskakuje text ze "Bufor jest za duzy" (mam loga z wypalania, moge wkleic sam nic kompletnie nie rozumiem), podczas nagrywania caly czas nagrywarka jest bezczynna
na standardowych ustawieniach, nic kompletnie nie zmienialem, wczesniej wszystko bylo spoko, chociaz w sumie rzadko wypalam dvd
sprawdzilem na dwoch innych programach takze nie wypala plyt dvd

nie moge tez wgrac nowego biosu(aktualny bios: 1.17) zadnego nie wiem czemu wyskakuja bledy
system i bios widza normalnie nagrywarke

podobny post zalozylem pod ktoryms z tematow, ale gdy chcialem go usunac po stwierdzeniu ze lepiej zalozyc nowy temat nie moglem juz, sorry wiec za robienie balaganu

oloking 12.08.2005 14:22

to jak w koncu mozna bezpiecznie sciagac czy nie? bo nie mam dostepu do neta(bardzo rzadko w kafejce) i nie bede mial pozniej jak usunac luub ratowac sie....z gory thx za info

pawlikowski 08.08.2005 22:27

Pioneer 109 - problem z DVD+R

Witam!
Sprzet: Pioneer DVR-109 (zakupiony tydzien temu)
Problem: Zle nagrywa DVD+R
Co bylo zrobione:
- wymieniony firmware z 1.50 na 1.57 (ze strony pioneera, na 1.50 i 1.55 bylo to samo)
- przepinany na tasmach (zarowno 40 jak i 80)
- wytestowane na najnowszym Nero i WinOn 6 DVD
- nagrywane na roznych nosnikach (w tym "kompatybilne" wg producenta)
- nagrywane z roznymi predkosciami (od x2 do x16)
- zapisywane byly rozne dane, wiec to nie blad w danych

Plyty DVD-R nagrywa bez problemu. Przy +R na Nero nagrywa dobrze ale potem tak jakbynie bylo plyty w napedzie (przez chwile cos probuje zczytac). W WinOn'ie przed koncem nagrywania wyswietla blad "prawdopodobnie pusty bufor". Dzieje sie tak niezaleznie od ustawienia buffer-underrun, trybu zapisu Disk/Track-At-Once

HELP!!!

radziow 05.08.2005 08:38

Jak w biosie znalazł to g..... może zrobić, jeśli w updaterze to gorzej. Bios to bios i nie uruchomi trojana z nagrywarki żeby udostępniał windowsa albo nagryuwarke :) to by dopiero były cuda jakby biosy miały trojany które by mogły łączyć się przez sieć i windowsa :)

P.S.
Ja pododałem linki do orginalnych stron pioneera także nie powinno być problemu :)

slawekj 04.08.2005 18:23

Cytat:

Napisany przez TomP
Przepraszam, że odświeżam, ale czy ten trojan ukryty w tym firmware ma jakieś znaczenie i czy da sie go potem usunąć?

Sprawdziłem bios z oficjalnej strony Pioneera i żadnych trojanów. ???

Bez obawy można go wgrać. :spoko:

:)

TomP 04.08.2005 18:15

Przepraszam, że odświeżam, ale czy ten trojan ukryty w tym firmware ma jakieś znaczenie i czy da sie go potem usunąć?

slawekj 29.07.2005 10:55

Cytat:

Napisany przez jackdream
A czemu pokazałeś prace Benq a nie Pioneera?
Trochę nie fair tu wyszło...

???
Cytat:

Napisany przez bart_3d
Jak widać pionek kompletnie nie nadaje się do testów PI/PIF (to samo było w wersji 108).

Cytat:

Napisany przez slawekj
... dalsze testy tylko na BenQ.

jackdream 29.07.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez slawekj
Verbatim +R DL x2.4 palony 4x na Pioneer 109XLA bios 1.55

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=22355&stc=1

Automatycznie ustawiony dla płytek +R DL book type na DVD-ROM.

Mała ilość błędów PI/PIF, równomierny w normie Jitter i pięknie przy małych błędach PIF zapisana druga warstwa.
Początek nie za ciekawy, sądząc po dalszym zapisie to wina jakości testowanej płytki. :spoko:
Mój drugi :uklon: dla Pioneer'a 109XL.

A czemu pokazałeś prace Benq a nie Pioneera?
Trochę nie fair tu wyszło...

andy5 21.07.2005 16:09

Uwaga!!!! Mks_vir 2005 w biosie 1.57 znalazł trojana Trojan.Dropper.Bancos.Dj1

bojuz 20.07.2005 19:54

dvd pioneer 109

Witam, posiadam wyzej wspomnianą nagrywarkę
zniszczyła mi kilka verbatimek wiec zmieniłem bios z 1.17 na 1,57 no i zonk.

teraz zaczęła jeszcze bardziej mulic płyty ( wczesniej tez tak czasami było) no i najwazniejsze : wiekszosc filmów dvd z gazet zacina mi się!!!!!!!!!!!

mam wgrane najnowsze stery,wczesniej płytki chodziły mi. nie jest to wina odtwarzaczy, czy kodeków, ani podłączenia do kompa, wgrałem dobry bios

wszystko od czasu flasha. Poradzcie

soften 19.07.2005 14:51

Też mam Pioneera 109 od jakiegoś ponad miesiąca, miałem bios 1.17 i nie zwracałem uwagi na to czy skacze bufor wczoraj wgrałem 1.55 i wypaliłem 4 płytki w Neroi bufor wacha sie z granicach 98-96 czasem 94 ale żeby zekoczył do 1-2 to niema u mnie nic takiego. Pozdrow.

Bartez 13.07.2005 15:43

Thx za info! Za moment dodam do naszej bazy biosów.

radziow 13.07.2005 08:35

Pioneer 109 Oficjalny 1.57

Wczoraj pojawiła się nieoficjalna wersja biosiku dla pioniera a już dziś możemy cieszyć się wersją oficjalną.

DVD-R/+R DL Writability has improved.
DVD-R/+R Writability has improved
Support New +R 8x Media
(8x writing:UmeDisc/Wealth Fair)

Biosiki można pobrać z oficjalnej strony Pioneera
Dla A09

dla 109

Piero 12.07.2005 20:41

Witam ponownie! Dziś udało mi się pożyczyć nagrywarkę LG GSA 4163B i okazało się że wszystkie opisywane przeze mnie problemy z nagrywaniem czy odczytem płyt na tej nagrywarce nie występują. Będę jeszcze ją testował ale z tego co narazie zdołałem ustalić to musiał ten Pioneer kopać się z jakimś podzespołem w moim kompie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12.