![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#316 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
A czy moglbys mi zapodac linka do tego hack'owego biosu 1.1? Bo na googlu znajduje ale nie hack
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#317 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawa sprawa. Może Twój egzemplarz 107 jest po prostu felerny. Moja 106 wypala dobre płytki ale tańsze też.
Inna sprawa - jak Ci nie zalezy na przechowywaniu filmów na DVDR, to po co je wogóle palisz na DVDR i męczysz się kompresją. Divx jest tańszy (cdr 1 zł) i zawsze można go wyciepać jak się znudzi... Po co inwestować w palnik DVD ![]() ![]() Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Ja sie nie musze meczyc z kompresja. Robi to juz ktos inny. A wypalone plytki troche u mnie pobeda a potem wedruja dalej i juz nie wracaja. Wiec nie zamierzam placic za plytki kilka razy wiecej jak i tak te tansze nie zdaza sie u mnie zurzyc
![]() W kazdym razie wracajac do dyskusji to zanim wymienie tego Pioneera moze faktycznie sprobowalbym z ta wersja hack biosu. Do tej pory probowalem tych nieszczesnych esperanz z trzech parti, w oemach, slimach i zadnej nie ruszyl ![]() Jak wiec nie rusza na tej nagrywarce wszystkie plytki to wymieniam na inna. Tylko wlasnie chodzi mi o to jaka nagrywarka o podobnych parametrach lyknie wszystkie plytki z nizszej polki?
![]() |
#319 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
tylko jest jedno ale..brakuje mi normalnej nagrywary cd-r ![]()
![]() |
![]() |
#321 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-107D%...%208xDVD-R.zip A tu topic o tym http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=23176
![]() |
![]() |
#322 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
1 podstawowa sprawa-czy sklep przyjmie nagrywarke z "niefirmowym" wlasnorecznie wgranym oprogramowaniem ktorego prawdopodobnie nie ma mozliwosci zamienic na poprzedni ?. mialem klopoty z moim pioneerem 106 po wgraniu - 1.07 (wlasnie chodzi o niefirmowe plytki), ale po reanimacji systemu esperanzy s.e. chodza bardzo dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.02.2003
![]() |
Mam 107 i nie mam żednych problemów z wypalaniem, wypaliłem z 120 płyt Esperanzy i 2 poszły do kosza.Na innych tanich też idzie bez problemów, tylko na płytach Platinet DVD+R X8 pali X4. To jest jedyna jej przypadłość. Miałem rożne palniki i uważam że jest jedna z lepszych. Moim zdaniem najlepiej ją zareklamuj, podobną sytację miałem z Sony, kombinowałem z softem aż przestała chodzić, i jak bedzie miała nie firmowy soft to bedziesz miał problemy z reklamacją.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
A ja mam pyanie z innej beczki. Kto Ci powiedział ze mozesz zwrocic te nagrywarke w ciagu 5 dni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() Nie ma jak Pionek, nie wiem jak wy to robicie, jak narazie do kosza poszło całe ..... zero płytek, 100% succesfull w paleniu, podejrzewam, że u Jabby podobnie.
![]() |
![]() |
#326 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
Pioneer 107D i DVD-RAM
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dziś tj. 31 marca 2004 nabyłem nagrywarkę DVD Pioneer'a model 107D. W kwestii wypalania płyt DVD jestem na razie zielony wiec dużo nauki( czyt. dużo czytania postów) przede mną. Wybrałem taki a nie inny model ponieważ: pioneer to pioneer no i posiada możliwość odtwarzania DVD-Ram'ów. No właśnie - i z tym mam już problem. Otóż posiadam stacjonarną nagrywarkę DVD Panasonic'a DMR E 50. Chciałem odtworzyć na komputerze programy nagrane na Panasonic'u a na płytce DVD-Ram. I lipa.... ![]() W programie Power DVD pojawia się komunikat " Error Code: 89030000 Unknow file format. " Natomiast przy użyciu Windows Media Player obraz wprawdzie się wyświetla, ale jest bardzo zniekształcony - tzn. obraz wyświetla się w formacie cienkiego prostokąta. Takie samo zniekształcenie obrazu mam miejsce gdy płytkę odtwarzam pod V-player'em. Dodam tylko, że dźwiek odtwarzany jest bez zastrzezeń. Co może być tego przyczyną? Czy do poprawnego odtwarzania płyt DVD-Ram potrzebna jest jakaś nakładka? Za udzieloną pomoc z góry dziekuję ![]() Pozdrawiam Cadillac |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2004
![]() |
Nikt mi nie pomoże?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Pioneer DVR 107
Witam,czy ktoś użytkuje może ten model?. I chciałby mi podpowiedzieć czy warto
kupić.Mam go prawie na widelcu.Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2004
![]() |
Ja już od ponad miesiąca użytkuję ten modelik (wcześniej był A06) i czystym sumieniem mogę go polecać innym. Pali wszystko i na wszystkim. Czy to na tanich nośnikach czy drogich nie ma z nim problemów. Przy skanie błędnych sektorów zawsze jest 0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvr-108db, pioneer |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 02:44 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |