![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#961 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#962 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
no co sam jednego plextora wymienilem- mial klopoty z rozpoznaniem wypalonej plytki !
co prawda kiedy go przedmuchalem sprezonym powierzem , wrocil do normy . Ale chcialem sprawdzic serwis plextora i wpisalem przez internet rma za 4 dni przyslali nowy naped---- wiec kibel 4 dni bez palnika !! dlatego w miedzy czasie zakupilem noweko plexa i tera sa 2 , a benqa z ciekawosci jak wypala etykiety w LS, jest jeszcze litek w szufladzie, bo nie chce mi sie juz go wkladac do kompa ! inne poszly do zyda.
![]() |
#963 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Mógłby ktoś powiedzieć oczym tu mowa bo murzyńskiego nieznam
Yep, looks like Plextor is beginning to outsource... I'm wondering even more how they may have cheapened the TLA #0304 that I ended up with, and wonder if I would've been better off with the TLA #0203, which was introduced before they started offering all the rebates. Perhaps a fake 8MB cache? (Anybody recall the motherboards that used to have fake memory cache on them?) Not good, but I suppose they were losing too much market share. Then again, they could take the Sony approach and keep the price of their re-badged drives at a premium, even though it's a cheaper brand under the premium name.... 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
czy to normalne ze plextor ma problemy z esperanzami ? :-p nagrywa wedle chumoru? raz nagra a raz nie, bo juz mnie szlak trafia :p
dodam ze nie nagrywam szybciej niz x8 edit: ew. moze to nero robi jakies cyrki przy nagrywaniu pliku z dysku? chodzi oto ze mialem plytke z filmem man on fire i ona miala jakies zabezpieczenie css czy jakos tak ![]()
KUPIE CZARNY PANEL PRZEDNI DO PLEXTORA PX-716A HDD: 320GB | DVD-RW: Plextor PX-716A Ostatnio zmieniany przez sextor : 18.05.2005 o godz. 21:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2005
![]() |
Witam wszystkich. Mam duzy problem, otoz zakupilem ostanio nagrywarke dvd Plextora 716A dla brata. Zanim ja zawiozlem do brata sprawdzilem ja u siebie (Athlon xp 2000, MSI Kt4v, radek 9550@9600, 512ram) wypalilem kilka plytek i wszystko bylo ok. Jak ja przywiozlem bratu i wsadzilem do kompa (Barton 2600, Abit nf7-s, radek 9550@9600, 512ram) okazalo sie ze jak wlacze nero to sie pluje ze nie ma nagrywarki !!! myslalem ze to wina oprogramowania, to zainstalowalem inne (winoncd) ale bylo to samo:-( Problem polega na tym, ze Plextor jest widziany jako cd-dvdrom (plytki czyta bez zarzutu). Zrobilem na nowo system, bo to mi tylko przyszlo do glowy, ale dalej to samo! W koncu wgralem najnowszy bios 1.07 ale dalej bez zmian. Zabralem nagrywarke do 2 kolegow i u nich...dziala bez problemu. Prosze Was moze ktos mi pomoze i wyjasni co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy bo ja juz nie mam pomyslow, a wiem ze nagrywarka jest 100% sprawna (dziala na 3 roznych komputerach). Jedyne co mi przychodzi na mysl to to ze Abit moze byc walniety,ale mialem kiedys na nim nagrywarke cd i chodzila. Acha, nie jest to tez wina taśmy, bo zmienialem... Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Witaj
Powinny pomóc sterowniki aspi (np. forceaspi) do znalezienia na cdrinfo. Prawdobodobnie jest to problem z nforcem. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2005
![]() |
Dziekuje za odpowiedź, jutro sprawdze (pojade do brata).Oby to było to... Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
aspi jest na plycie dolaczonej do napedu.
![]() |
#969 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Chyba że to wersja oem, wtedy nie ma żadnej płyty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Właśnie kupiłem plextora PX-716a w wersji OEM. Czy w tej wersji w przypadku plextora nie powinno być chociaż programu plextools bez którego nie wykorzysta się wszystkich możliwości sprzętu? może ktoś wie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Cytat:
Czy to nie jest wersja OEM? Muszę sprawdzić gdzie on mi ten sprzęt zamówił ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Zakupiłem dzisiaj.I powiem tak.Miałem NEC 3500.Potem 3520 i Plextor bije te nagrywarki na łeb i szyje.Zrzucenie filmu decrypterem to przyjemnosć (żadnych riplocków) a o jakości nagrania nie wspomnę.Serwis=szybko i bezstresowo(miałem Plextora Premium-pozdrawiam Tomka serwisanta z Alstora).Inni piszą na forum że za taką cenę mają 2 nagrywarki ale warto wydać pieniążki oj warto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To polecam BENQ do kolekcji on dopiero bije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Ależ testowałem 1620 przez tydzień.Na Plexie cós mi mniej błedów wywala.Zobaczymy jak Plex wyjdzie w praniu
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|