![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2004
![]() |
Test 1213s@SONY DRU-710A BYX2
Witam wgrałem sobie dziś ten biosik do 1213s@SONY DRU-710A BYX2 i zrobiłem test w K-Probe nagrywałem na DVD+R Verbatim prędkość x4 test wypadł następująco:
Ostatnio zmieniany przez MIXMAX : 05.12.2004 o godz. 02:10 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
Sony DW-D22A
Witam !
Mam ową nagrywarke i troche pogooglowalem ale nie mogełem znalezc czegos konkretnego na temat zmiany biosu...Moze ma ktos z was taka nagrywarke i ekperymentowal z zamiana biosu ?
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
SONY DW-D22A bios
Czy ktos wie skąd można zassać bios do tej nagrywarki ?? Bo ja szukałem i nic nie znalazłem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no i prawidłowo, bo nie ma jeszcze nowego
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Błagam o pomoc z DRW-2S81 (812S)
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 nawet sony i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
spróbuj może z tym... http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-812S_US0Qb.zip
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
us0q miałe i nic sie nie zmienia
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Strzelałem. Nie mam LiteOn'a . Może LiteOn'owcy pomogą. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2005
![]() |
sony dw-d22a----blad odtwarzania
posiadam nagrywarke dvd sony dw-d22a.problemem jest brak odtwarzania jakiejkolwiek plyty dvd nawet oryginalnej.system sie zawiesza a powraca dopiero po wyciagnieciu plytki z napedu.problem nie wystepuje w przypadku odtwarzania plyt CD.prosze o porade.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
zmiana biosu moze pomoze sprawdz czy dma ci dziala poprawnie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
sony dw d22a po flash - nie chodzi :(
witam.
2 dni temu wgrałem do sony nowy firmware J0Y2 i po restarcie niestety winda go nie widzi ( bios tak ) miga tylko ta zielona lampka i tyle ![]() ![]() Próbowałem wgrac starego firmware czyli BYS2 ale w MtkWinFlash wyskakuje mi taki bład: Press Browse Load Bin/Hex & Flash ERR: fail to identify the flash type! a w Mtkflash (dos) cos takiego (z dyskietki): port 170, master/slave a0 poźniej sie nic nie dzieje i jak dam Esc to wyskakyje ze cos jest 51 a powinno byc 71 i tyle ![]() ![]() próbowałem na master na slave na fat32 i nic nie pomaga ![]() pomozecie?? pozdrawiamPs mam jeszcze z 8 miesiecy gwarancji wezmą to czy nie bardzo ?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A po flashowaniu, przy ratowaniu napędu próbowałeś wgrać bios w wersji bin, czy exe? Słabo kumam angielski, ale z tego komunikatu MTKWinflash wynika, że potrzebny bios w wersji bin.
Poszukaj tu: http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#S Co do gwarancji, jak nie uda się odoratować napędu próbuj. Jak mi padła Toshiba przy flashowaniu wymienili na nową bez problemu. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
tak w BIN, moze poprostu mtkflash nie obsługuje akurat tego modelu, nie ma innego programu by wgrac to spod dosa? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Zajrzyj jeszcze tu:
http://www.cdrlab.pl/article_strona_1606_3.html W razie czego na forum cdrlab pogadaj z SEBAW-em on naprawdę zna się na ratowaniu sprzetu. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...9&page=1&pp=15
Wgrałeś zły bios nie do tego urządzenia. Bios JY02 jest do Sony 720A.To całkowicie inne urządzenia różniące się sprzętowo.Sony 720A to OEM Liteona 1673. Twoja nagrywarka Sony d22a to o ile pamietam OEM Liteona 1633./Sony 710A/
Ostatnio zmieniany przez adax : 10.04.2005 o godz. 15:44 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bios sony |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
| Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
| problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 20:42 |