Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2005, 16:24   #1
ThrasH
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.04.2005
ThrasH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzieki wsytarczyło przytrzymac przycisk nagrywarki przy starcie systemu pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki
ThrasH jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2005, 22:59   #2
tom_brush
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2005
tom_brush w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question problem z firmware do SONY DVD RW DRU-540A

przy próbie upgradownia biosu z 1.0a na 1.0b wystapił błąd, albo raczej wielbłąd, bo teraz z mojej nagrywarki został zwykły napęd cd!
objawy sa dosyć dziwaczne, bo po włożeniu jakiejkolwiek płytki dvd ( + ; -) napęd zaczyna dziwacznie jęczeć i skamleć jak suczka w rui,
moje pytanie!!
1. czy macie może w swoich zasobach starsze firmware do tej nagrywarki - mianowicie SONY DVD RW DRU-540A 1.0a ( łudze sie ze to moze pomoże)
2. podczas czytania waszych ( i tu należy zaznaczyć że obszernych i fachowych) porad natrafiłem na możliwość naprawy awarii tylko nie wiem jaki ta nagrywarka ma chipset..prosze o wskazówki
3. jakiekolwiek rady które pozwola mi sie łudzic że uda się wypalić jeszcze kilka płyt beda niezmiernie mile widziane!
dzieki
tom_brush@wp.pl
tom_brush jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2005, 18:34   #3
tom_brush
Nowy na forum

dvd sony DRU-540A
chipset Sanyo LC897491
a co teraz zrobic z tą niezwykle ciekawą informacją?
czy jest jakas szansa, programik który pozwoli przeinstalować firmware?
a może pozostało mi czekać na uaktualnienie?
przydałby sie oryginalny firmware 1.0a
moj błąd uprzedzam wszystkich zawsze róbcie backup!! nie ignorujcie złośliwości rzeczy martwych!
Stary 12.04.2005, 19:06   #4
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
raczej nigdzie nie znajdziesz, sprobuj jeszcze raz zainstalowac firmware 1.0b tylko ! najpierw wylaczy DMA !!!!powinno byc ok.
Stary 12.04.2005, 23:11   #5
tom_brush
Nowy na forum

DMA wyłaczyłem fakt że dopiero przy drugiej próbie instalki 1.0b, niestety bez rezultatu
probowałem tez zmiany kanałów IDE.............
czy moze to byc wina mojego systemu??
czy zmiana firmware mogła być zatrzymana przez WXP-SP2?
czy jest mozliwość uploada pod DOS'em albo Linuxem??
czy znacie kogoś kto sie zajmuje serwisowaniem napędów optycznych, albo wiecie gdzie znajduje sie jakis autoryzowany servis sony(dolnyśląsk)
-----------------------
wiem ze to wiele czy ale chciałbym uratowac ten sprzecik......
dzieki z góry za poświęcony czas
tom_brush@wp.pl

Ostatnio zmieniany przez tom_brush : 13.04.2005 o godz. 15:57
Stary 16.04.2005, 11:03   #6
tom_brush
Nowy na forum

Angry sony polska nie liczcie na nich!!

Szanowny Panie

Z przykrością informuję, że Sony Poland niejest gwarantem jakoście
nagrywarek komputerowych. Z tego powdu nie serwisujemy tego produktu.

taka własnie odpowiedz dostałem od sony polska!!!
w dupsku maja swoich klientow, i jeszcze nie wysilaja sie w skleceniu wyjaśnienia i zatrudniaja dyslektyków, na mnie juz nie moga liczyc, przestrzegam tez innych!
shame on you SONY,
Stary 19.04.2005, 20:24   #7
MIETSOFT
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2005
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Sony DW-D23A DL

Witam.
Mam taką proźbe do Was wszystkich.
Mianowicie czy do nagrywarki jaką wymieniłem w tytule są dostępne jakieś BIOSY (nowsze)?
Osobiście poszukałem troche na Google ale niestety nieznalazłem

Pozdrawiam.
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2005, 19:43   #8
bobekwojtek
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.02.2005
bobekwojtek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety nie ma zadnego biosu do tej nagrywarki. W necie wyszukac mozna ze jest to klon liteon 1653, a ze ta nagrywarka to inaczej Sony DRU720A.]
Najhnowszy bios ktory wyszedl jest do nagrywarki DRU710A. Jest to sprzet nowy bo wyszedl na rynek w marcu. Sam jestem wkurzony bo tez mam ta nagrywarke i nie czyta mi niby esperanzy (niby poniewaz rozni sie paroma szczegolami stardardowej espery).
Pozdrawiam
bobekwojtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2005, 16:10   #9
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sony Dru-720a

Przeglądałem ostatnio testy ww urządzenia na stronach cdrinfo i .......
no własnie, dziś wpadł mi do ręki nowy CHIP 5/2005, w którym na str. 60 jak byk stoi iż redakcyjni "palacze" wykonali na tym palniku kopię bezpieczeństwa gry zabezpieczonej SD 2.9. Co prawda obok testowany protoplasta - litek 1673 właściwości podobnych nie wykazuje.
I tu konsternacja komu wierzyć
Sam raczej nie sprawdze tego bo nikt ze znajomych Sony DRU-720 nie posiada. Czy jest możliwe, że istnieją jakoweś podwersje SD 2.9 które można skopiowac bądź czy to sprawa indywidualnych cech jednostkowych napedów, a może to po prostu błąd i niedopatrzenie testujacych?
Stary 23.04.2005, 21:01   #10
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ci "eksperci" jak zwykle, pewnie, nie podali parametrów- zapewne podobnie jak kolesie z cdrinfo.com pala z max szybkościa nagrywarki. Na 1653S da sie skopiować SD 4 wiec niby dlaczego na 1673S ma sie nie dac nagrać SD 2.9?
Pozatym normalne testy robią na www.cdr.cz i tam jakos udało sie skopiowac SD 3.2 bez emulacji EFM (http://www.cdr.cz/a/13320/12).
Pozdrawiam
downloads jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 18:08   #11
PcUSer (c)
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2004
PcUSer (c) w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sony DRU-800A - wszystko o ...

Witam wszystkich

Jutro mam zamiar kupic DVDRW i waham sie pomiedzy najnowszym litkiem, a wlasnie tym sony... jednak niestety jako ze jest to nowosc (sony) to troche malo szczegolow/testow itp jest dostepnych w necie... jesli ktos z was posiada to byloby milo gdyby sie wypowiedzial
Osobiscie na liteonach lece juz 3 rok, dlatego mam lekkie klopoty z podjeciem decyzji na zmiane firmy, co prawda... na 99% tak sobie mysle ze sie nie zawiode, bo to praktycznie to samo jesli chodzi o 'wnetrznosci' + pare dodatkowych bajerow... no ale zostaje ten 1% watpliwosci

Z gory dziekuje za wszelkie opinie.

Pozdro
Stary 24.04.2005, 18:27   #12
alien19021973
Bywalec

Avatar użytkownika alien19021973

Data rejestracji: 09.06.2004
alien19021973 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Daj spokój z litkiem, zeszły na psy.
Pomyśl o czymś co będzie nagrywało i sprawiało mało kłopotów, a większość tematów na tym forum zaczyna się od LITEON POMOCY!!!
alien19021973 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2005, 19:15   #13
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez PcUSer (c)
Witam wszystkich

Jutro mam zamiar kupic DVDRW i waham sie pomiedzy najnowszym litkiem, a wlasnie tym sony... jednak niestety jako ze jest to nowosc (sony) to troche malo szczegolow/testow itp jest dostepnych w necie... jesli ktos z was posiada to byloby milo gdyby sie wypowiedzial
Osobiscie na liteonach lece juz 3 rok, dlatego mam lekkie klopoty z podjeciem decyzji na zmiane firmy, co prawda... na 99% tak sobie mysle ze sie nie zawiode, bo to praktycznie to samo jesli chodzi o 'wnetrznosci' + pare dodatkowych bajerow... no ale zostaje ten 1% watpliwosci

Z gory dziekuje za wszelkie opinie.

Pozdro
DRU-720A w naszych testach wypadła całkiem nieźle. DRU-800A jest podobno jeszcze lepsza.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2005, 11:41   #14
PcUSer (c)
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.07.2004
PcUSer (c) w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zdecydowalem sie wczoraj na tego sony'ego i dzis sie troche rozczarowalem bo z dostepnoscia jest marnie, na opolszczyznie praktycznie 0, ehh wiedzialem ze tak bedzie bo to w sumie nowosc, premiera jak wyczytalem byla zapowiedziana na dzis... ludzie w 90% nawet o tym nie slyszeli ;/
Oprocz komputroniku moglby ktos polecic jakis sklep w ktorym maja to na stanie lub do sprowadzenia w 24h? (nagrywarke potrzebuje kupic dzis, najpozniej jutro, inaczej chyba bede zmuszony podtrzymac tradycje i wezme litka z koniecznosci...)

thx
Stary 04.07.2005, 10:50   #15
nalop
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.07.2005
nalop w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sony DW+Q28A DL bulk

Witam chce kupic na dniach nagrywarke Sony DW+Q28A DL bulk. Napiszcie czy warto kupic ten model, czy lepiej pomyslec o czyms innym. W Vobisie kosztuje 199 zl. Chcialbym kupic cos w tej cenie. Bardzo prosze o odpowiedz co sadzice o tej nagrywarce. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez nalop : 04.07.2005 o godz. 10:52
nalop jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bios sony

Twoje uprawnienia: