![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Przez trzy lata to nieźle chyba zjechałeś ten system i teraz Starek ma przez to problemy ![]()
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2006
![]() |
Nagrywarka chodzi po 80-100 zeta. Ja mam za 80
a nagrywarka raczej sie nie uszkodzila bo w tym programie diagnozujacym nagrala jedna plytke, ale jej nie odczytala. Wiec nie wiem w sumie. A na tej stronce cdrinfo jest jakis firmware. Co to jest ?? Jakies oprogramowanie ??
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdź ją z powrotem u tego kumpla. Model jest stary, więc różne cuda może już robić.
Firmware najlepiej ściągnij ze strony producenta, nie pomyl modeli! Wgraj go do nagrywary, bo najczęsciej auktualniana jest w nim baza nośników, a to może mieć znaczenie w twoim przypadku. Tak nawiasem, to nie zrobiłeś dobrego interesu za te 80zł skoro nowe spawary stoją 140-150 zeta. Starych nagrywarek po prostu się nie kupuje, bo nie warto. Ludzie wyprzedają coś, co albo już się zaczyna sypać, albo wysypie się w najbliższym czasie. PS No i przez taką okoliczność można stracić kumpla
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
no i jeszcze pozostaje podstawowe pytanie - jakich p***322;yt nie pali ta nagrywarka? mo***380;e tych co ja nie zalecam wyjmowa***263; z kopert przed paleniem
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Starek!
TU masz ostatni chyba bios do DRU-530A w wersji 2.1g ![]() Zrób sobie upgrade, potem odinstaluj jeszcze stery kontrolera IDE i niech ME se samo wykryje ( chyba to potrafi? )Taśmy IDE oczywiście zapodaj 80-żyłowe Może to w czymś pomoże... ![]() Informuj na bieżąco o postępach ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2006
![]() |
80 żyłowe ?? Nie wiem co to jest ale pojde do sklepu i kupie takowe
![]() A co do tych sterow ID : mozesz powiedziec jak to zrobic. Bo wlasnie jak sobie odinstalowywalem ten naped (w menadżerze urządzeń) to jak restartowalem kompa to nic nie wykrylo nowego sprzetu tylko sie wlaczyl i naped znowu byl. Wiec jakbys mogl to wyjasnic bo ja troche ciemny jestem
Ostatnio zmieniany przez Starek : 23.04.2006 o godz. 13:59 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
nie pamiętam jak to jest dokładnie w ME ale jakoś inaczej niż w XP. w każdym razie właściwości i odinstaluj. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ponadto taśmy 80-żyłowe zwane są też czasami taśmami ATA-100 lub ATA-133
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Sony DW-Q31A zapis/odczyt płyty 60minut!!!
Witam
Jak w temacie, skopiowanie płyty na dysk lub jej zapis trwa około godziny. Można się wściec, problem występuje na dwóch różnych komputerach, więc raczej przyczyna jest po pstronie samej nagrywarki. Nie jestem pewien ale chyba jest jeszcze gwarancja, niemniej może da się to rozwiązać inaczej albo jest jakiś sposób np upgrade biosu którego za chiny nie mogę nigdzie znaleźć? A może coś jest jednak nie tak z konfiguracją? Napęd podłączony jest jak secondary master, zaznaczne jest DMA jeżeli dostępne, ale bieżący tryb transferu jest za każdym razem PIO Pewnie już wywnioskowaliście że jestem zielony w tej materii, więc proszę o w miarę łopatologiczne wyjaśnienie/poradę. Może jest jakiś konkretny soft diagnostyczny? Z góry dzięki za wypowiedzi Pzdr Marcin
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Dokopałem się do firmware'u i jak narazie efekt jest bardzo dobry, ale sprawdzę powyższe zalecenia, pamiętam że miałem tak kiedyś w Teac'u to po upgrad'dzie prze zjakiś czas było ok a później znów ześwirował, więc tymczasowy sukces może być pozorny
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2006
![]() |
Problem nagrywarka SONY DW-Q30A
Witaj!
Posiadam nagrywarke SONY DW-Q30A, gdy chce wypalic plyte dvd5 pelna to czas nagrywania zawsze jest 1h, nagrywam na maximum, plyty tdk dvd+r 1-16x, i program nero 7ultra. Co moge zrobic zeby mi tak dlugo nie nagrywalo ? ? ? help |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
sprawdzi***263;
-dma -aspii -zmieni***263; p***322;yty na lepsze no i najwa***380;niejsze u***380;ywa***263; SZUKAJ |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
@- Deckard -
co ty chcesz od TDK, teraz ***322;adnie si***281; pal***261;, przynajmniej u mnie (te niebieskie)
|
![]() |
| Tagi |
| bios sony |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
| Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
| problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 20:42 |